Вежди: Бойко днес не ми е приятел, няма нужда да ми се обажда

Нашият народ иска да му дрънкаш глупости и да е щастлив
16 сеп 2023 20:30, Стела Стоянова
131
Вежди: Бойко днес не ми е приятел, няма нужда да ми се обажда
Снимка БГНЕС, архив

Отидох в политиката като идеалист, но през 2009 г. това беше един друг ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда депутат, защото Борисов ме попита искам ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав.

Това заяви пред БНТ бившият депутат Вежди Рашидов и по темата допълни:

"Няма нужда да ми се обажда вече. Мъжете се обаждат. Аз бих се обадил. Но да е жив и здрав. Американското посолство щом е казало аз ще се оттегля. Не може, нас ни управляват нашите приятели от Америка. Когато бях министър при мен дойде американската посланичка и аз тогава си позволих да й кажа, че "Америка за България" прави такава политика, че разделя българското общество на две и ако всички си заравяте главата и само аз го виждам - много зле. Вече няма да вдигна телефона, няма да се върна, срокът за обаждания мина. Има една човешка болка от предателството. Ако случаен човек те обиди, подминаваш го и го забравяш. Но приятелството е години инвестиция, любов, вяра, доверие, лоялност - всички човешки добродетелни качества. Да те предаде приятел, на който си бил предан до дупка, е болезнено".

"Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, дори преживях куп унижения в самата политика. Не знам как ги изтърпях. Аз работя с истината. А свободата е всичко онова, което можеш да кажеш, да мислиш образно, чувствено, честно и искрено. Тази истина в политиката ми липсваше. Но исках нещо да оставя. Аз съм идеалист - глупак и съм труден за контролиране. Хората там идват страхливи", каза Вежди Рашидов.

Още по темата

По повод скандалната реплика на Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, но при включени микрофони: Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани, той заяви, че не съжалява за думите си.

"Ние си скриваме главите зад думите, които нямат друго определение за хора, които за облаги и за интереси правят секс. Не съжалявам за думите си, защото това е истината. Ще поема за истината всичко и се оттеглих отвсякъде. Нашият народ иска някой да му дрънка глупости и е щастлив. А истината? Истината не можеш да я държиш в рамки", допълни той.

"В ателието се чувствам в свои води. Целият ми живот е ателие. То е като риболова - то е онова нещо, което като хвърлиш въдицата, вторачваш се в една тапа, нито знаеш какво има под или над водата. Мозъкът ти спира да мисли цифри, хора, адреси, телефони. Компютърът си почива. Като вляза тук и спирам да мисля за друго, а след това чувствам хубава умора", каза още Вежди Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вежди е един от малкото талантливи хора. Аз не го бях чувала и виждала, но в софийска градска галерия имаше нигови скулптури. Аз работех там и нямах представа кой Той е талант и защо се заби в политиката, е тоя, но страшно ми харасваха. Той е талант и защо се заби в политиката, нямам представа.
103
1
 
0
 
! Отговори
мангал гнусен ЧИБААА преди 7 месеца
Всички роми реват за права и свободи, задължения йокмуш !
102
2
 
0
 
! Отговори
Турско-циганската преди 7 месеца
Драма край няма !
101
0
 
1
 
! Отговори
Й. Колев преди 7 месеца
Подкрепям 112. Да. КОЛКО СЕ ОБОГАТИХА покрай Борисов. Политиката е *** , но доходна работа.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХАЙДЕ,ХАЙДЕ ВЕЖДЪТА, РАЗКАЖИ НИ НЯКОЙ ДРУГ ВИЦ!!...
99
2
 
8
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Съжалявам, Рашидов, ако не беше станал този гаф с думите ти, вероятно щеше да си депутат още няколко мандата. Защото и за тебе, и за други, важна е огромната депутатски заплата и всичките привилегии. Приятелство защото имаш интерес. А Борисов е коректен и умерен, преди да каже нещо мисли. Не се наричат негови приятели, и Цветанов сега бълва змии и гущери, а колко се обогатихте около него!
98
3
 
18
 
! Отговори
Тоя пърди в джамията преди 7 месеца
Когато уши шамар на полицай,Бойко те направи министър на културата,защото си много ''културен''.Когато КТБ беше ограбена,Бойко ти съдейства да си извадиш парите.Днес заявяваш,че не ти е приятел,ама ти си бил лоялен.Интереса клати феса Вежди и ти много добре знаеш,че си интересчия,ане приятел!!!!
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И аз смятам като него. Борисов, за да оцелее се подчини на американското посолство. Това е. Предаде и българите и България. Нямаме Орбан, за съжаление. Съгласна съм и с Веждито за жените и секса. В частния случай- Дебора не е невинна. Тя сама си е търсила белята. На 17 години с 2-*** приятели, с които прави секс и света вода ненапита, хайде, бе. Дали е знаела, че мъжът, които я наряза е семеен, сигурно? Не подкрепям насилника-садист, но Дебора има своята вина.
96
0
 
2
 
! Отговори
За жените е прав ! преди 7 месеца
Със всяка със която си имал нещо и си се скарал и си и теглил една може да реши да те съди след мноооого години ! Ами мъжете откъде да знаят че всяка тяхна дума или действие след 10 г може да се перефразира от опитен юрист ? Всичко се доказва от съдебен лекар щом е нямало епикриза ,,адио Рио сетила се Мара да се побара,,,,
95
0
 
6
 
! Отговори
Когато си верен преди 7 месеца
Не на правилния човек и ти ставаш неправилен човек и волю неволю се омаскаряваш и чак накрая като те захвърлят разбираш ,че си бил приятел не на когото трябва. но всичко си е било по собствено ТИ желание ,мълчал си за грешките му защото е имало килипир и завера ..... А когато човек прави лоши неша ,а друг ги вижда и си трае не е приятелство, а много лошо нещо ,често е и престъпление .
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как можеш да се мислиш за идеалист, и да наричаш жените осмелили се да признаят за насилие, с вулгарни думи?! Ако си идеалист, ще ги защитиш и няма да поставяш всички в една графа- на тези, които за пари и облаги са съгласни на интимни връзки с мъже. И затова мълчали 15 год. Може точно сега да е настъпил моментът да споделят . За престъпленията, за страданията които някой е причинил на друг, няма давност. Времето не е коректив!
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Веждю пак плаче за Софрата ама нямааа!! Всички турци на мезета!!
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Турчина плаче в медиите?!?!За кяр говори. Те турците са по кяра и далаверата.Тоя е толкова глупав че не знае поговорката<Каквотп сам си направиш никой враг не може да ти направи>.
91
2
 
10
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Вежди е достоен българин!
90
3
 
6
 
! Отговори
И тая курва се сети преди 7 месеца
Че, някога била изнасилвана, а вече никой не и се обажда ! Никой, никога не те е обичал власата подлого, просто са те използвали срещу добър надник .!.
89
3
 
14
 
! Отговори
Шарлатанин преди 7 месеца
Вежди е най-големия пич в политиката и съвсем закономерно в БГ условия мишките го сурнаха по пързалката за това, че има смелост да назове нещата такива, каквито са. След като подволяваме на мишки да прокарват решения, спуснати от Посолствата явно не заслужаваме да имаме държава. На робска душа, робска участ се полага!
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много луд народ наизлезе....
87
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е как може да си лоялен до дупка.Туй не е ли сляпа вяра.Демек ,комунизъм.Вие и вашата партия ГРАБ се превърнахте в копие на БКП бе Вежди .Кариеризъм, послушание, лоялност към първия, кражби на всяко ниво, безотговорност и размита отговорност.Безочетност към народ, , високомнение ,безгрешни и неосъдими.....КОМУНИЗЪМ.
86
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
щом и Вежди от ГЕРБ говори за краварското робство.. А отречете
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има ли некой полицай наблизо да му удара един?