Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център

Ако е прострелян в гръб, може да има тежко обвинение
19 сеп 2023 08:05, Петър Бойчев
436
Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център
СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая сега ще вдига сапуна от банята...Къде са ви стоп патроните бе милиционерчета??
238
0
 
18
 
! Отговори
бай Ламби преди 7 месеца
Брейййй,чи то имало и мъже у наща милиция бре!Бравос!Руменча да не се ослушва ам веднага да дава на жинътъ орден Стара планина немедленно!
237
0
 
24
 
! Отговори
18см преди 7 месеца
*** буклудживото племе, то не бяха просяци и продажби на бебета, ами сега и удар отзад със метална тръба върху девойки и заплахи за убийство вечерта.Браво на жената полицай, тия плyжеци иначе щяха да ги пуснат, че имали 3 деца.Полицайката има повече топки и от Летеца Радев със юмручето.Нa Caпун !!!
236
0
 
40
 
! Отговори
КПСС БКП преди 7 месеца
Медал и повишение за полицайката ! Истински професионалист !
235
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
,,заловен жив или мъртъв"...С такива заповеди трябва да излизат на акция полицаите.В наряда ако е описано така , за особено опасна престъпна група , сега нямаше да осъждат полицайката.
234
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на жената полицай,отървала е много момичета да бъдат удрени със метална тръба.Вина няма полицайката,теса длъжни дасе подчиняват на полицията.
233
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спомням си добрите времена по време на фашизма в България..Заповедите бяха кратки, но ясни...,,заловен жив или мъртъв"...
232
3
 
42
 
! Отговори
Христо преди 7 месеца
Браво на жената! Изглежда само тя е била с топки сред колегите, които са били на място. Така трябва да действа полицията.
231
1
 
35
 
! Отговори
боко преди 7 месеца
БРАВО ! Чест и почитания на Българската Полиция!
230
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според мене заглавието е грешно....Не се казва прострелян престъпник.А заловен престъпник.
229
2
 
39
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Да се награди жената и да и се присъди служебно доживотно възнаграждение в размер на най-големия осигурителен доход, защото е освободила народа от един бъдещ рецидивист!
228
1
 
38
 
! Отговори
Да подкрепим полицай преди 7 месеца
Предлагам да подкрепим полицайката съъ шествие. Сериозен съм. Не може да си изоставяме защитниците в ръцете на съдиите
227
0
 
8
 
! Отговори
Фермата преди 7 месеца
До АнонименОръжие се намира ,фосфора и той малко трудно с чакане и през 3-4 връзки ,но това стадо бикове от къде да го намерим тука на 500 крави два бика само имаме ?
226
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде е справедливостта?...Семейството на малолетния престъпник трябва да заплати стойността на куршума.Има ли справедливост в тая държава!?
225
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Един в трупа.Един в главата И запалване с фосфор..После пускане стадо бикове да разнесът останалото...
224
0
 
12
 
! Отговори
Бай Урко преди 7 месеца
Както казваше ротния в казармата-----На автоматична!!!
223
0
 
21
 
! Отговори
BG преди 7 месеца
Г-н Марковски, след като сте убеден в тезата си, станете защитник на терориста и получете цялата народна любов и уважение. Принципите на правото са в интерес и защита на обществото.
222
1
 
38
 
! Отговори
Татул преди 7 месеца
Стига с тоя полицейски джендъризъм.Вместо да похвалят полицайката и да я наградят, ще я съдят. Това държава ли е? Престъпниците с повече права от полицаите.
221
0
 
18
 
! Отговори
Тръбата преди 7 месеца
До АнонименЗначи да те гонят из полвин София и да стрелят във въздуха и ти да не спираш щото бързаш за сутрешната литоргия при Пастор Гепенхауер с раница пълна със дрехи за дарение за бедните ли искаш да го докараш , нема как да стане .Тия ако са имали в джоба пистолет и се обърнат срещу тебе и бръкнат в джоба и ти ще стреляш...
220
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 221 Хванатите са направили пълни самопризнания.