Какво става, когато правителствената сглобка се превърне в партийна клопка?

До март кабинетът няма да падне, прогнозира социологът Боряна Димитрова
21 сеп 2023 13:28, Петър Бойчев
33
Какво става, когато правителствената сглобка се превърне в партийна клопка?
Снимка БГНЕС

"Тази правителствена сглобка е в много голяма степен партийна клопка, затова виждаме периодично искри". Това заяви за БНР социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

"Очевидно към настоящия момент нито водещата коалиция в правителството – ПП-ДБ, нито ГЕРБ, нито ДПС имат интерес от свалянето на това правителство. Нито една от тези три партии, на които се крепи парламентарното мнозинство, няма интерес от събарянето на това правителство.", смята Боряна Димитрова.

Според нея подкрепящите партньори обаче имат интерес от приятелски огън с оглед на местните избори.
До март правителството ще удържи, тогава ще се състои ротация и ако има предсрочни избори, те ще бъдат едва след или заедно с европейските, смята социологът.

Протестът оголи много проблеми в земеделието. Българското общество за тези няколко дни научи повече за земеделския сектор, отколкото години наред. Реалните диспропорции в него оставаха замъглени и скрити от погледа на широката общественос, коментира Димитрова земеделският протест.

В хода на протеста се осветлиха много съществени проблеми в българския аграрен сектор – концентрацията на земя и субсидии, постепенното изместване на традиционни български сектори, посочи Димитрова. "В магазина виждаме само резултата, но зад него се крият години наред трупани диспропорции."

Ако диспропорциите, които крият остър социален проблем – обезлюдяването на големи региони, продължат и не бъдат решавани, това могат да бъдат мини, които след няколко месеца отново да се възобновят, докато не бъдат взети по-устойчиви решения за преструктурирането на този традиционен за страната ни сектор, изтъкна Димитрова.
И тези протести бяха потушени с един меморандум за финансова подкрепа, списък на кого колко се дава, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Иванчев преди 1 месец
Правителството и депутатите трябва да приемат бежанци от Азия и Африка в дооувете си. Така съпругите и дъщерите им ще укрепват Евро атлантическото приятелство.
31
0
 
1
 
! Отговори
Начев преди 1 месец
Докато тиквата и съучастниците му не бъдат в затвора, страната ни ще се разпада. Шенген ще го гледаме на картата. Ако някой все още гласуват, нека бъдат с бистър ум и гъвкав мозък.
30
0
 
1
 
! Отговори
Деси преди 1 месец
Тиквеновата партия направи сварка с Евроатлантически адреналинки.Така ПП - Послушната Партия стана съучастник на издирван от правосъдието.
29
0
 
1
 
! Отговори
Бачев преди 1 месец
Партийната сглобка прикрива партийните далавери на мутренската партия.
28
0
 
1
 
! Отговори
Ричарт преди 1 месец
Правителството трябва да се заеме със строителството на съвременни стадиони. Така ще може самостоятелно да домакинстваме Световни и Европейски първенства. Приходите ще са огромни.Също трябва да се направи подобрение на ски центровете за провеждане на големи първенства. Така страната ни ще се превърне в нормална държава.
27
0
 
1
 
! Отговори
Рени преди 1 месец
Имаме най смешния и грозен Национален стадион в Европа. Прахосват милиарди за не съществуващи изтребители, но за стадион нямат милиони. Винаги правителствата ни взимат грешни решения от която и да са партия.
26
0
 
1
 
! Отговори
Велев преди 1 месец
Депутати, правителство и кметство са в тежест на държавата. Прахосват много средства за нищо.Няма построени пътища, магистрали, транспортни надлези, паркинги,скоростни влакове,тунели, мостове и небостъргачи. Здравеопазването е под всякаква критика.Взимат милиарди заеми и внуците ни трябва да ги плащат. Получават огромни заплати за не свършена работа. Постоянно взимат комисионни.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП - ДБ са най - верните слуги на САЩ и НАТО -работят усърдно за скъсване на икономическите и духовни връзки с РУСИЯ и за Украйна . А народът - нека да чака- той е търпелив , овчедушен!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-важно е да не позволим да пипат конституцията и да вкарат в нея фашисткия ред, който са намислили. Имат мандат само за съдебна реформа. Друго да не пипат, защото ще е престъпление и въвеждане в конституцията на фашизъм. Има кампания за удряне на журналисти и медии, които не следват партийната линия на бесните,десни фашисти, чрез спиране на рекламите на големите западни и български фирми,забрана на спонсорство на неудобни на властта медии и журналисти. Най-нагло ни въвеждат репресии и фашизъм
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съд и доживотен затвор за Кирил Петков!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще се ориентирате по това кога рпистигат траншовете с милиарди по плана .За съжаление от тези огромни пари нищо няма да сигне до обществото под каквато и да е форма
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борянка, какво стана с кандидатчето ви за кмет. Вождът защо още не го обявява ?
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма да рискуват ,Радев веднага ще поеме нещата , ако развалят сговора
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според мен . ще си крепят сглобката поне до март-април . Няма да рискуват срещу зимата , защото разходите на хората са по големи , недоволството вероятно ще нараства и ще оставят наивниците да обрат негатива .Посолството също няма разреши , макар , че и на тех им показаха , как могат да контролират протеста на земеделците .След месните избори ще се търси укрепване на позиции и няма веднага да се рискува
18
5
 
3
 
! Отговори
Посолството : преди 7 месеца
Опитите за зачеване на про100 КирчУ продължава,засега неуспешно въпреки силната мощна подкрепа на Пеефффски отзад и трудолюбивия Банкянски Толупий 4.0, който го минава денонощно с 200...Но пък сглобката изпълнява всичките ни желания и прищевки,без да мисли!
17
3
 
18
 
! Отговори
до сглобката преди 7 месеца
Радев не е проруски, Радев е българофил защитаващ интересите на Бг, доколкото му позволява конституцията на Бг, а не обслужва интересите на наглосаксонците, като Киро Т. и вожда Винету!!!! Анадън му, мъъ А.мебо едноклетъчна!
16
0
 
8
 
! Отговори
Рендету преди 7 месеца
Местните избори, дами и господа, другарки и другари, изчакайте да минат местните избори и гледайте сеир!!!!!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
ПеткоПлан преди 7 месеца
Потърсете в нета как фирми на управляващите прибраха милиони от Плана за възстановяване и ще ви стане ясна сглобката.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-големи национални предатели и да искат не могат да станат.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами какво да става, една бабичка като Боряна Димитрова.