Лятната академия на А1 – да учиш с желание и да работиш с истински професионалисти

В основата е желанието на компанията да напътства, но и да дава поле за изява на младите таланти
Обновена: 27 сеп 2023 10:58 | 27 сеп 2023 10:58, Екип на Dnes.bg
4
Лятната академия на А1 – да учиш с желание и да работиш с истински професионалисти
Снимка: А1

Образованието е една от най-добрите инвестиции, а съчетано с практически умения в реална работна среда, е безценно. В основата на Лятната академия на А1 е желанието на компанията да напътства, но и да дава поле за изява на младите таланти. Тази година в Академията се включиха 20 студенти и ученици, които бяха поканени заради отличното си представяне в събития и форуми във водещи университети в страната, на които А1 е партньор. Програмата има за цел да ги срещне с ментори-експерти в различни области, които да им помогнат да придобият опит и професионални умения.

Ето какво споделят някои от участниците за преживяването си в петото издание на Лятната академия на А1:

„Страхотно е да имам възможността да видя как функционира една голяма компания като А1, да се сблъскам с някои от предизвикателствата, с които отделите се справят ежедневно. Всичко това е наистина ценно изживяване. За мой късмет, съм част от работата по международен проект, макар и за 3 месеца. Възможността да участвам в нещо толкова мащабно и интересно, е най-големият ми мотиватор, за да съм част от програмата.“ – споделя Злати Касабов, специализант в направление "Мрежа и услуги". Той ежедневно е ангажиран с разнообразни дейности и обучения, но основната му задача е да тества работата на NGIN (Next Generation Intelligent Network) с различни сценарии. Всичко това прави докато непрекъснато поддържа контакт с колегите си от А1 Груп.

За да могат младите таланти да покажат пълния си потенциал, екипите, от които стават част, имат важна роля за това те да се чувстват спокойни. Злати казва така: „Екипът е страхотен! Изключително дружелюбни хора, които са готови да помагат във всяка ситуация! Забавляваме се, работим, учим и времето минава неусетно! Изключително съм доволен, че избрах да стана част от Лятната академия на А1.“

На въпроса какви практически умения очаква да придобие, Злати споделя: „Очаквам да усъвършенствам уменията си за работа в екип. Също така, бих искал да имам възможността да работя със софтуер за изкарване на графики за “success rate“ и анализиране на данните и разчитане на детайлен анализ на комуникацията в мобилната мрежа “trace”.“ За да може Злати да изпълни поставените си цели, той има нужда от ментор, на когото да разчита.

Да си ментор в Лятната академия на А1 е предизвикателство, но и призвание.Винаги приемам стажантите с отворено сърце, защото вярвам, че в този живот човек само може да дава. Наблюденията ми са, че голямата част от младите хора, които започват стаж в А1, след това продължават на постоянна позиция в компанията и се развиват в избраната от тях професионална област“, споделя Емил Чаушев -  старши инженер в направление "Мрежа и услуги", дирекция "Конвергентна мрежа и услуги". В рамките на програмата той има възможността да работи със студенти още преди да са започнали специализация. Най-голямото предимство за менторите е изграждането на  трудови навици у младежите, които ще им бъдат от полза в професионалния им път. Ползата за участниците - могат да се докоснат до реална бизнес среда и да видят всичките ѝ проявления, така че да усетят какво им е интересно и да изберат специализацията си в университета.

„Ученик“ на Емил в програмата е Владимир Бойчев, който иска да научи нещата, които ще го мотивират всеки ден да работи с желание и интересът му към професията да не стихва. Той иска с тези знания някой ден да създава собствени разработки и проекти. Владимир споделя: „По този начин ще се чувствам все едно нямам нито един работен ден, защото ще върша всичко с удоволствие.“ Проектите в компанията описва по следния начин: „Те са разнообразни и от тях може да се научи много. Не са нито лесни, нито трудни. Просто трябва да има желание и всеки, който може да работи в тази сфера, ще се справи.“ Всичко това дава на Владимир увереност в собствените си качества, така че смело да може да сбъдва мечтите си.

Работата с екипа е истинско удоволствие:

Както вече споменахме, важно за всеки младеж, който тепърва започва кариерния си път е да попадне в екип, на който да може да разчита. Владимир е късметлия, той казва така: „Екипът ми е страшно готин. Обикновено колегите ми са много заети. Те са изключително сериозни в това, което правят. Винаги има и моменти, когато се смеем, защото се е случило нещо забавно или някой е разказал смешка. Винаги има забавни моменти. Екипът ме предразполага да бъда спокоен и да не се притеснявам да задавам въпроси.“

По време на Лятната академия на А1 младежите имат възможност да се срещнат с утвърдени експерти в компанията. Всички те ги напътстват и им помагат, така че да се превърнат в специалистите, които заслужаваме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Лятната академия на А1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Точно,патува с влак подбалканската линия там няма обхват на а1 а на Виваком имаше,и телевизията им не струва ,но правят големи реклами по тв
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много слаб оператор ,нищо че го рекламира че е много добър )
1
0
 
5
 
! Отговори
Баба, преди 6 месеца
От един месец плащам,а нищо не виждам,няма сигнал,не е платен канала.при картина всичко е като дъга,размазано.обучението трябваше да бъде предварително, българска работа.от един месец не мога да гледам телевизия а плащам.ни 1,ни 2,и другите които съм платила ?.кога.?

Спонсорирани публикации