Блокадата на Хаинбоаз остава, протестиращите не отидоха при Денков

Остава блокирано движението на магистрала "Тракия" при Стара Загора
1 окт 2023 18:03, Анисия Иванова
602
Блокадата на Хаинбоаз остава, протестиращите не отидоха при Денков
Снимка: БГНЕС

Протестиращите енергетици решиха, че няма отворят прохода Хаинбоаз за преминаване на леки автомобили и днес и утре преди обяд.

По-рано днес бе обявено, че трафикът на автомобили и камиони до 12 тона ще бъде пуснат днес до 20 ч. и утре преди обяд от 4 ч. сутринта до 10 ч. Слушатели на БНР потвърдиха, че все още не е освободено движението там.

Енергетиците обаче промениха своето решение. И двата синдиката - и КТ Подкрепа, и КНСБ, отказаха среща с премиера Денков в София в МС.

Остава блокирано движението на магистрала "Тракия" при Стара Загора.

Министърът на енергетиката Румен Радев влезе с екипа си в сградата и каза, че се надява срещата да се състои. По-рано протестиращите, както и синдикатите, заявиха, че очакват представители на властта на място, при блокадите, и че няма да отидат в Министерския съвет.

 

КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при премиера. Това стана ясно от официална позиция, разпространена на интернет страницата на синдиката.

"Президентът на КНСБ, лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед. Причината е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес, 1 октомври", се казва в позицията.


602
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
правилно - тия ур-оди ги интересува само да скапат страната ни и да напълнят гушите- в германия отварят рудници в полша са с програма до 2048 година - най бедния народ искат да го довършат - само на въжето им е мястото на тия антибългари
356
2
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 2 месеца
36 заплати /три годишни заплати са им малко и заради това имаме катастрофални наводнениа с удавени животни съсипани дмове и загинали хора.на това няма значение важното е нах тях да имп е одобре затова ще пречат на превозвачите да си вршат работата ама шели да търпят загуби от неспазени срокове и развалена продукция следствие заавянето ихич не им пта.Ей ткива тапигьози създаде социализма!
355
1
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 месеца
Трябва да е ясно на всички, НА ВСИЧКИ, че в тази страна (а и по принцип в света), всичко, ВСИЧКО се постига с подобен натиск! С приказки, с призиви към властимащите и т.н. не става! Става с НАТИСК! Силен натиск! Стачки, при това такива ефективни стачки, а не както Баце им разпореждаше- стачката след 20.30 часа, за да не пречела на хората. Напротив! Стачката е стачка, защото пречи и защото накрая властимащите се виждат принудени да направят нещо по въпроса!
354
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименПо-скоро той ще си вземе платената от Сорос диплома за академик и ще си ходи.
353
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може ли редакцията на Dnes.bg да използва българските имена на нещата?.Все пак след 500 години турско робство не е нормално да се използват турски имена.Достатъчно неща в България така и не им бяха сменени имената с български.
352
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На врмемето така протестираха тутюнопроизводителите, въпреки, че правеха най-некачествения тютюн, трябвало държавата да им го изкупува за 1во качество, че и отгоре. ДПС уреди въпроса ест. с нашите данъци. После ББ научи всичкото селянин 10+ калпака, че като се потъркалят по пътищата и ще получат всичко. То не беше убиващи ги системата, но не беше чудо. А всъщност данъците са за съвсем други неща, дори САЩ не си позволява подобни харчове с народна пара.
351
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искали работа... то ест цялата държасва да се ангажира за някакви 5-10 хил човека които живеят много добре и много над средното за страната (знам защото съм работил там а и живея в същия регион). ТЕЦ-овете работят на загуба и ЕС иска да ги закрива.. То ест те протестират защото искат по-големи заплати и забележете!! - повече работни места... Ами те и сега са ви много местата много хора, малко работа = работа на загуба. Тия какво искат всъщност?
350
4
 
9
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 месеца
Уважаеми миньори и енергетици, какво ги бавите тия в Парламента ? Грабвайте кирки, лопати и тояги , и всички в Пар,амента - там изривате целия политически *** , който се навъди напоследък !!! Само това е решението !!!
349
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера щях да почина. Живеем на последния етаж в блока! Легнах си при отворен прозорец за да дишам като спя чист въздух, понеже не се боя от студа и не щеш ли през ноща ме разсъбудиха белите ми дробове задръстени от дим от някакви съседни къщички пушещи с комини от изгорели дърва и въглища. Добре, че белият ми дроб и носа ми все още работят и чувстват тая смpад излизаща от комините и аспухите на тия нафтови коли и ме спасиха да дойде линейката на спасители доктори преди да ме закарат в гробищата!
348
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Партията на зелените полувлечуги къде спи, защо не излезят на протестите ..
347
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да блокират БОЯНА и ДРАГАЛЕВЦИ, народните врагове там се крият!
346
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това са терористи. Защо не излязохте 2019 година, защо не излязохте преди 8 месеца при служеббия кабинет. Сега други са ви виновни. Да затварят хранилката дотирана от държавата ТЕЦ 2
345
4
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 месеца
ОГРОМНО Е ЦЕНЗУРАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ТЯХ.ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ПРОТЕСТИРАЩИ ДОСТОИНИ И СМЕЛИ БЪЛГАРИ.ЯК БОИ НА СЛУГИТЕ НА ВЛАСТА В УНИФОРМИ.ТЕ НЕ СА БЕЗСМЪРТНИ И ТРЯБВА ДОБРЕ ДА ГО РАЗБЕРАТ.
344
4
 
5
 
! Отговори
Ти си виновен преди 2 месеца
До българинаЗаради такива платени ко.пейки като теб емигрираха всичките хора
343
5
 
3
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
14 г герб, 34 г либерастия 3.5 млн по малко и скоро и без ток. ТЖ построи за 10 г 6 реактора без интернет, лаптоп и еврофондове, за 34 се закриха 4 реактора, два се продадоха и сега ще се закрие и половоната енергетика. ГЕРБ ППДБ и ДПС имат 50 процента от проззтия народен вот, ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ да ви изгонят вас и децата ви да емигрира! малко ви е
342
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков бил "собственик" на държавните предприятия. Вие съвсем се бъгнахте! Още малко ще наречете и хората: законни притежавани роби. Собственикът на ТЕЦ-овете е българския народ, а не хунтата ви.
341
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ни затворят ТЕЦ-овете ще започнат да внасят уж евтин ток от Украйна. Срещу оръжие, разбира се. В "Арсенал" ще се скапят от работа за без пари. После ще ни приберат и "Арсенал" и ще сме толкова енергийно зависими от Украйна, т.е. от САЩ, че ще забравим и химна, и знамето. После ще започнат и земята за Шистов газ да дупчат.
340
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Появи се пак ковид-19 и Бойко започна да слага КПП-та по магистралите и важните пътища.
339
2
 
2
 
! Отговори
дада преди 2 месеца
а който не иска въглишни централи ????? Трябва да заиска нали , а който иска просто да мине по пътя и не е солидарен към нищо от това пак трябва да участва ???? *** сте и *** ще си умрете бугарите
338
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия са ***!