Енергетиците отново блокират "Тракия"

В четвъртък призовават за национален протест
130
Енергетиците отново блокират "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Продължават протестните блокади на миньори и енергетици от мини "Марица-изток“" край Старозагорско - като тази на автомагистала "Тракия" в отсечката от Чирпан до Нова Загора, предаде БНР.
Основното искане е изтеглянето на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции.

В подкрепа на протестиращите енергетици и миньори снощи около 20 души се събраха в Пловдив и блокираха за кратко булевард "Шести септември".

"Tехните усилия да си подобрят живота се връщат в начален стадий. Това е националният енергиен суверенитет. Тези хора произвеждат нашия ток. Всяко българско семейство иска да плаща сметки, които са поносими, а не да ходим на либерализирания пазар, както е споразумението. Тези хора, които са там на магистралата са нашите шипченски опълченци, това е новата Шипка", коментираха протестиращите.

В четвъртък от 18 часа миньори и енергетици призовават за национален протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: протестТракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
11
 
! Отговори
Пешето преди 6 месеца
Аре разкарайте се от магистрала Тракия, че взе да ми писва от вас. Ако всеки, който го съкращават почне да затваря магистрали, докъде ще я докараме, а? Протестите се правят на жълтите павета в София. С така само пречите на обикновения човек. Дневно десетки хиляди ви псуват и проклетисват. Не ви ли сърбят задниците, бе? *** *** саможива сте. Така не се прави.
112
3
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Пълен абсурд - https://blackmon.substack/p/mondays-energy-absurdity-americas Най-голямата станция за зареждане на електромобили в Калифорния работи със ......дизел. Значи спокойно можем да прикачим ветрогенератори към задвижващите агрегати на ТЕЦ - овете и така да покрием нормите за екологичен добив на електроенергия.
111
4
 
7
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
Стига бе зърнари кравари миньори
110
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не съм от София, няма и да живея там, даже не ги и харесвам, но тях не можете да преборите. Свиквайте. Тецовете да затварят веднага, не чак, там, когато решиха
109
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия даже и история не са вече. Не ползвам битов ток, така се случи. Да, 4 пъти се качи цената, като излязохме на пазара, преди 2 години. Малко лични инвестиции, панели, волтаици, перки, нагласихме сметките, има дни и съм отгоре. Затваряйте ги тези и тецовете, и въглищарите, баси народът скапан
108
6
 
6
 
! Отговори
До умнокрасивите преди 6 месеца
Пещерен евроатлантизъм! Защо не го практикувате? А си зареждате лаптопчето и телефоончето, че и бойлерчето с мр_ъсен, фосилен, проруски ток!
107
3
 
10
 
! Отговори
До Жеков преди 6 месеца
Жеков, хайде изключи се телефончето ( защото то се зарежда с мр_ъсен фосилен ток! Спаси планетата и нас спаси от малко умните си коментари!
106
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой манипулира тези наивни хорица за собствените си интереси,а те дори не се усещат.Блокирали две магистрали и се вземат за велика сила.Така ще е до изборите.После никой няма да им обърне внимание или други хора ще ги баламосват с други лъжи.
105
13
 
9
 
! Отговори
= преди 6 месеца
Това не са енергетици а кюмурджии. А подкрепящите ги 18 в Пловдив бяха копейкаджии. Много им се иска да си запазят вечно огромните заплати и бонуси, но обществото отдавна разбра че те просто не се заработват а се плащат от всички нас. Въглищната енергетика отива в миналото,важно е това да стане разумно, планово и финансово оправдано. И веднага да се ремонтира ПАВЕЦ Чаира и да започне строителство на 7 блок на АЕЦ.
104
11
 
6
 
! Отговори
Жеков преди 6 месеца
По добре без ТЕЦ отколкото болен от рак!!! Закривай!!!!
103
6
 
12
 
! Отговори
NAvi преди 6 месеца
До Анонимен ***!!!! Миньорите ще се спасят леко, леко в ТЕЦ-овете в Германия, но като ги затворят и плащаш по 3, тогава и да ревеш много важно! Не дрънкай глупости, а си обуй панталоните, ако си от този пол и марш да подкрепиш хората с чест, а и всички българи впрочем. Жалка *** такава!
102
9
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 6 месеца
До Ако утре закрият, такива като теб са доказателство, че с училище, или без училище има индивиди, които просто не могат да мислят. Не се грижи за останалите. Нямаш капацитет :)
101
2
 
8
 
! Отговори
Ако утре закрият преди 6 месеца
Училищата щото е вредно да мислиш самостоятелно и учителите протестират, тея платени ботове ще ги нарачат и тях руски терористи!!
100
2
 
7
 
! Отговори
До шарк преди 6 месеца
Каквото му кажат от Козяк 16..това ще ги нарече!
99
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 6 месеца
До 101 Служителите от НСИ протестират. Тях какви ще наречете? Пияндета, терористи, какво? Платени ***!
98
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руските опорки край нямат- скъп ток, просперитета на държавата- дрън, дрън- шепа пияндета стоят и прокат на магистралата. Ало полицията не го направи скоро - дъжда и лошото време ще го осъществи:)))))))))))))
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те вече 2 блока от АЕЦА затвориха! В Германия затвориха всички АЕЦИ! Резервни части и пеактори от Русия също няма..подарихме ги на Украйна!
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой тука пък щял да затвори АЕЦ-а!Божеее,тия съвсем изкрейзиха.
95
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе защо тези неуки хора,които толкова са се загрижили за целия народ,че щял да плаща тройни и петорни сметки,не изчакат това да се случи и тогава да протестират,а предварително вещаят апокалипсис?Защото така им е наредено да говорят.Ако ги попитате какво пише в споразумението,не могат да ви кажат.
94
6
 
12
 
! Отговори
Да затворим преди 6 месеца
НПО тата Америка за България и Отворено общество! Зелените софиянци на хранилка там да ходят да събират дърва за огън!!