Роден евродепутат изкара казармата: Животът не е сладкарница

Трябва да защитаваме България, посочи Андрей Новаков
10 окт 2023 11:00, Красимир Ангелов
185

Редник първи клас Андрей Новаков положи клетва. В родната казарма служи един месец. Какво научи той там?

"Ако можем да се върнем 2,5 години назад, ще видим, че това са десетки избори. Имаше пет парламентарни, после имаше президентски в два тура и на някои места имаше частични местни избори. Няма период, в който да го направя и да не кажат, че е защото идват избори. Защитата на всяка държава, конкретно в България, е задължение на всеки един гражданин. Това правя аз. Не се чувствам достатъчно способен да го направя, ако се наложи. Сега нещата се промениха", каза евродепутатът Андрей Новаков в студиото на "България сутрин".

"Дали ни харесва или не, животът не е сладкарница. На нашите плажове изплуват дронове с мини. Нито сме започвали война, нито сме я искали, но тя е факт", посочи още той и продължи:

Още по темата
"Заради атаките в Украйна се повдигат въпроси за водата в Черно море. Това са реалностите, в които живеем. Стягаме се и се подготвяме за ситуацията, в която сме", коментира Новаков.

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че не е бил готов за видяното в казармата.

"На всички, които си мислят, че казармата или армията ни са на по-ниско ниво, спрямо това, което е била, ще сбъркат. Има изключително подготвени млади командири. По отношение на техниката има какво да се желае. Има места, на които не е задължително модернизирането да минава под общ знаменател. Автоматът, който ми беше зачислен, е едно от най-надеждните оръжия. Техниката не е всичко - хората, които оперират с нея, са далеч по-важни", смята евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Свикнали сме да се присмиваме на държавата, посочи Новаков и отчете, че в българската армия и военните университети има изключителни специалисти.

"Другите държави ще ни уважават толкова, колкото ние се уважаваме. Надявам се да се знае все повече за доброволния резерв. Всеки работодател е длъжен да осигури неплатен отпуск на своя служител, ако той реши да се запише в доброволния резерв. От теб се иска да имаш желание да ставаш сутрин в 05:30 ч., да правиш лицеви опори, да тичаш на плаца. Ако имаш желание и изпитваш висша потребност да се посветиш на държавата си, отиди и се запиши. Получаваш заплата от 1233 лв.", каза още евродепутатът.

Той изрази надежда, че след неговото изкарване на казармата много хора ще се запишат в доброволния резерв на Българската армия. Новаков подчерта, че при желание от страна на всеки човек, неговият работодател е длъжен да го пусне в неплатен отпуск, а за доброволеца на място има заплата и храна за ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
5
 
! Отговори
Бор преди 7 месеца
Да не би да ми рекламира войската и колко хубаво ще е повече млади да минат военно обучение за да измрат по украинските полета ? С автомата и "па-па", отнасяме врага ?Обратно на казаното от този, аз ще кажа, че никога войската ни не е била по неподготвена от сега. Да не се случва, но една подобна атака като руската или палистинската и сме довиждане, а и Турция си имаме на юг.
37
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Какво ревете? ВИЕ гласувате за него и ЕС.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както всичко в БГ и това е фалшиво и изкуствено!Позьорство и перчене!
35
0
 
12
 
! Отговори
Славка преди 7 месеца
Късно е либе за китка! Всичко е вече мека китка!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На мен тука един на улицата ми се репчеше, повишаваше ми тон. Грам не се впечатлих или уплаших, викам в казармата свикнах на такива старшината кат ти ревне и да видиш.
33
10
 
8
 
! Отговори
казарма губи време преди 7 месеца
2 години пропиляно време! Научаваш се да те унижават простите шофьори! Един пълнител с калашник за 2 години и мноого простотия!
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички мъже в България трябва да минат през казарма поне за 6 месеца. Много се е олабило положението нещо и са мамини синчета с изнежени ръчички , бирени коремчета и бижута
31
11
 
12
 
! Отговори
Toй преди 7 месеца
Казармата е висша форма на глупост и изгубено време от най-ценните години на един мъж. Пълна глупост, но за сметка на това ненужна , бляк.
30
0
 
8
 
! Отговори
Дъглас преди 7 месеца
Всичкото е АЛА БАЛА ВИЖТЕ МЕ КОЙ СЪМ НАВРЕМЕТ ЗАЩО НЕЕ БИЛ ВСЕ ОЩЕ ИМАШЕ НАБОРНА СЛУЖБА
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега няма казарма и много момчета станаха кифли, локуми, мармалади, шербети, оскубани, страхливи. А момичета се из мъжкариха, заякнаха, корави като скали станаха. Накъде отива света!
28
1
 
11
 
! Отговори
Спасов преди 7 месеца
Евродепутатите показват всичко сбъркано с Европейския съюз. Те не работят нищо, а получават огромни заплати. Назначават ги с връзки т.е. абсолютно бездарни, но амбициозни хора.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 29Другият пък ставал в 7 ч - този е бил някъде на почивка.///Знам в колко се става 2 години и 3 месеца съм ставал в 5.А ти сериозно ли мислиш, че Новаков е ставал в 5?
26
0
 
14
 
! Отговори
Джо преди 7 месеца
1 месец казарма? Този *** е жалък. Нито имаме армия, нито имаме истинска държава.
25
0
 
13
 
! Отговори
Хахахаха, преди 7 месеца
цирк Балкански с нови клоунски номера :) Един месец казарма ли е, евродупедатче нежно?!? Мухахахахахахахахахахахаха
24
4
 
8
 
! Отговори
Бай Маню преди 7 месеца
В казармата ми беше много добре! Влязох детенце, излязох мъжленце! Сутрин в 4 часа ни вдигат под налягане от леглата, правиш 100 клякания с изпънати ръце и бегом навън да изкачваш баира и да правиш 200 лицеви. Препятствания преминаваш, прескачахме огради, стреляхме с оръжия. Беше добре! На 18 г. влязох, на 21 г. излязох. На 22 кандидатствах в университет. Много приятелства навързах в казармата и до ден днешен си се търсим
23
3
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 7 месеца
Играе си игрички детето....
22
1
 
18
 
! Отговори
Перниканец преди 7 месеца
1 мес в казармата и такива високопарни слова - типичен герберас
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХА,ХА ЕВРОДЕПУТАТ - ВОЙНИК. КАКВА ИЛЮЗИЯ!!! ИЗМОКРЕН,ГЛАДЕН,УМОРЕН... НЕ МЕ РАЗСМИВАЙТЕ!!!
20
2
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 7 месеца
По наше време "неспособните' да служат ги уволняваха на клетвата - 45 дена служба.Другият пък ставал в 7 ч - този е бил някъде на почивка. В казармата в 7ч. си прд знамето на плаца за "развод".
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Момчето ще го правим Генерал. Българите си падат по генерали. Генерал Радев, Генерал Борисов ,Полковник Путин.