България прие Национален план за борба с антисемитизма

Попили сме опит от Норвегия
Обновена: 19 окт 2023 05:45 | 18 окт 2023 23:14, Александър Попов
136

България прие своя първи Национален план за действие за борба с антисемитизма (2023-2027 г.) на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Националният план е разработен в съответствие със Стратегията на Европейската комисия от октомври 2021 г. за борба с антисемитизма и подкрепа за еврейския живот (2021-2030 г.).

Отправна точка за разработването на проекта за Национален план бе проведеното в началото на 2022 г. национално представително социологическо проучване на тема „Обществени нагласи към антисемитизма и езика на омразата в България".

В разработването на първоначалния проект на национален план се включи експертен екип, включващ представители на държавните институции, академичната общност и неправителствения сектор. Принос при определянето на мерките, залегнали в плана, е предоставен от всички държавни институции с компетенции в областта на борбата с антисемитизма, както и от страна на организации на българските евреи.

Използван е и опитът на Норвегия като една от първите държави, приели план за борба с антисемитизма, като принос бе предоставен от Норвежкия център за изучаване на Холокоста и малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега да не ни обвинят за нещастията на еврети през ВСВ? За които са виновни други, дойчовците?
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма закон против българите, ама има за чужди граждани.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А с интеграцията на римляните до къде стигнахме,че ни е по-важно да дадем пари за важен за други проект!?!
22
2
 
30
 
! Отговори
До "българин&qu преди 7 месеца
Жалък педaл! С подобни закони се налага цензура в обществото и се налага двоен стандарт в правосъдието. Докато "онеправданите малцинства" могат напълно законно да те обиждат и тормозят, колкото си искат, теб ще те вкарат в затвора.
21
2
 
24
 
! Отговори
Лъвски преди 7 месеца
При референдум щеше да е Българите не приеха антисемитизъм. Сега ,че гнусните марионетки управляващи са приели да си свалят панталоните и да търсят сапуна е нещо различно. Време е България да приеме затварянето и съществуването си като държава.
20
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
УжасТ, сега "образованите" в кръчмите вече няма да могат на воля да мачкат околните с "любовта" си към другите. А и вече и за домашно насилие се полагат по-големички престои в кауша - ми то българския червен потник съвсем ще изчезне уа!
19
3
 
24
 
! Отговори
Антисемит преди 7 месеца
Аз съм антисемит, не по рождение и не по желание. Просто гледайки какво правят евреите по света сега и какво са направили в миналото, нежелаейки, съпротивлявайки се, станах антисемит. Хардкор антисемит!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе що направо не обединят дългоносите с третополовите, че да не ни губят времето по два пъти да ни пробутват едно и също само със сменени имена???
17
3
 
35
 
! Отговори
I’m преди 7 месеца
Айде пак се почнаПодлогите до вчера приемаха резолюции за Украйна, от днес през ден, ще приемат резолюции в защита на евреите Абе шушумиги ялови, защо не приехте план как да създадете работа за хората и хилядите други проблеми в България? Пак бързате да се сложите на някой! Жалка сглобка от мутри, лъжци и антибългари! Общо, национални предатели!
16
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако искате да разберете кой вие е господарят, вижте кого не можете да критикувате. Нормалното за всеки нормален човек е да е антисемит, знаейки какво са евреите. Сега със закони една шепа евреи в България отнемат всяко право на българските граждани да критикува по какъвто и да е начин евреите, или ционизма, или ционистката еврейска държава. След не много дълго време ще сме палестинците по нашите земи. Ако някой си мисли че ислямът е дива религия, вероятно не знае нищо за юдаизма.
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заприличваме на палестинци
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И го пускат в дванадесет без пет. Тези ни разказаха играта набързо!
13
3
 
45
 
! Отговори
Христо преди 7 месеца
Най лошо управление и най продажно правителството,работи изцяло срещу интересите на българския народ
12
3
 
30
 
! Отговори
3333 преди 7 месеца
Жалко, много жалко правителство. Къде го видяхте това в България? Патриарх Кирил, Димитър Пешев дали знаят всички министри кои са?
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно е кой им в господаря на управляващите.
10
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога България ще приеме Национален план за борба с антибългаризма???
9
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не съм против евреите, но съм против МОШЕниците. Бен Шапиро например е МОШЕник. Нетаняху също е МОШЕник. Зеленски също е МОШЕник. Имаме обаче и Габор Мате, който също е евреин, но не е мошеник. За да съм антисемит трябва да мразя всички евреи, а аз ненавиждам само МОШЕниците. Това, че над 75% от публичните фигури на Израел са МОШИници и не ги харесвам не значи, че съм расист, а просто означава, че не харесвам МОШЕници, а това, че в публичното пространство има масово такива е техен проблем.
8
5
 
37
 
! Отговори
Долу ЕС преди 7 месеца
м ддд асъщите планове за промиване на м озъци и като преди 1990, държавата ще ти казва, което правилно и кое не, личното мение е наказуемо! ето това е ЕСССР!
7
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бързат да се подмажат на господарите си.
6
5
 
37
 
! Отговори
Умен преди 7 месеца
Е ,и какво сега,трябва да служим на юдеите ли?Не ми пука за вашите декларации.