България прие Национален план за борба с антисемитизма

Попили сме опит от Норвегия
Обновена: 19 окт 2023 05:45 | 18 окт 2023 23:14, Александър Попов
136

България прие своя първи Национален план за действие за борба с антисемитизма (2023-2027 г.) на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Националният план е разработен в съответствие със Стратегията на Европейската комисия от октомври 2021 г. за борба с антисемитизма и подкрепа за еврейския живот (2021-2030 г.).

Отправна точка за разработването на проекта за Национален план бе проведеното в началото на 2022 г. национално представително социологическо проучване на тема „Обществени нагласи към антисемитизма и езика на омразата в България".

В разработването на първоначалния проект на национален план се включи експертен екип, включващ представители на държавните институции, академичната общност и неправителствения сектор. Принос при определянето на мерките, залегнали в плана, е предоставен от всички държавни институции с компетенции в областта на борбата с антисемитизма, както и от страна на организации на българските евреи.

Използван е и опитът на Норвегия като една от първите държави, приели план за борба с антисемитизма, като принос бе предоставен от Норвежкия център за изучаване на Холокоста и малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако не харесам Израел съм лош антисемит. Вие чувате ли се?
44
1
 
25
 
! Отговори
Шишо преди 7 месеца
Поредното доказателство, че нашето правителство всъщност не е точно наше. Виждате за какви програми и планове намират време и енергия, но за съществени проблеми на държавата и населението и дума не обелват.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки е длъжен да харесва Израел иначе е антисемит.
42
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 56 Не бе, той не е антисемит, само лъже за фактите около това кой е изтрепал хората в двора на болницата в Газа, за да пробутва ислямския джихадизъм.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само да питам, стихотворението на Иван Вазов "Жидoв гpоб" брои ли се за антисемитизъм, ще го забраняват ли?
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен-какво е направил Израел? Не е могъл да взриви във въздуха ракета на Хамас, която е паднала в двора на болницата?
39
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 53 Разпространяваните от теб лъжи за Израел показват дали в България няма антисемитизъм. Особено когато с тях се цели да се прикрият престъпленията на ислямски джихадисти.
38
13
 
5
 
! Отговори
Поздрав преди 7 месеца
Поздрави за евреите, който се изправиха срещу болните мюсюлмани. Такива крайни трябва да се затрият
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 49 Какво казваш, ще отидеш при него и ще му кажеш колко много не го одобряваш това, че те острелва с ракети ли? Ама със много ли строг глас ще му го кажеш?
36
1
 
24
 
! Отговори
Намръщен преди 7 месеца
Антисемитизмът ли точно е проблемът на България, бе иддиоти! Държавата умира отсвякъде, хората бедни, обезверени, а тия се занимават с измислени проблеми
35
1
 
17
 
! Отговори
До 46 преди 7 месеца
Аз не греша . Ти грешиш . Изобщо не ме интересуват цветовете ти червени черни сини кравари или бспари. Ходи се гръмни поклонико. Аз устояват само и единствено Българските интересеси за България. И винаги ще плюя всичли управляващи ни до тук. Защото факт ,че държавата е зле ,Зависима и корумпирана
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 47 Това е друго вече и не го одобрявам. Лека им пръст на загиналите от двете страни.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ее, до 2027 ли планират да продължи войната на Израел с арабските държави? Щото вече е ясно, че война са планирали и ще има. А след 2027 кво да очакваме?
32
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 45 Ако някой те запердаши с ракети докато си пиеш ракията ти няма ли да му кажеш да се маха?
31
3
 
10
 
! Отговори
По Българин преди 7 месеца
Света става все по негостоприемно място за воайори, геймъри и висшисти кравари много знаещи нощем из форумите
30
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До Какъв антисемитизъм Хем твърдиш, че няма антисемитизъм в България, хем признаваш, че има, но не бил най-големия проблем.
29
15
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Света ще става все по-негостоприемно място за кръчмарски издънки без образование, които си мислят, че могат да си веят простотията на воля за чужда сметка. Свърши се с повдигането на самочувствието за сметка на другите.
28
1
 
14
 
! Отговори
Поздрав за 40 преди 7 месеца
Хора събудете се
27
1
 
27
 
! Отговори
Какъв антисемитизъм преди 7 месеца
От нацията, която си спаси евреите от газовите камери? Ние тук може и да не сме политкоректни, но за разлика от "цивилизованите" европейци не сме правили погроми срещу никого. Неадекватните некадърници, които се изживяват като управляващи на България, за пореден път се занимават с глупости вместо да си мръднат пръста за да свършат за 5лв работа. Оправихме си икономиката, инфраструктурата, образованието и здравеопазването, че тръгнахме да се борим с хомофобията и антисемитизма. Ай, с*ктир...
26
1
 
12
 
! Отговори
До 37 до хр христов преди 7 месеца
Гн Христов вие като не ги избрахте ,защо пак са те. В България и да избираш и да не избираш си избран да си никой. Кое не разбра ,? Или ще твърдиш ,че има по читави ххахах. Време е да предадем както ни и водят управляващите да предадем държава на братята от гетата . Да затваряне входа и другите да бягам. Вече няма България