Първа литургия в Руската църква след отварянето й

Десетки вярващи се помолиха за здраве
Обновена: 11 ное 2023 18:17 | 11 ное 2023 18:05, Анисия Иванова
53

Първо богослужение в Руската църква в София след отварянето на храма. В съботното богослужение служиха назначения от руския патриарх нов предстоятел на храма - протойерей Владимир Тишчук, който пристига в София от църквата "Св. Николай" във Виена.

Заедно с него в храма ще служат и определените от българския патриарх Неофит свещенослужители, след като бившият предстоятел на храма Васиан Змеев беше експулсиран от българските власти заради подозрения в шпионаж. Това са протойерей Димитър Тухчиев, отец Серафим Желев и руснакът дякон Алексанъдр Морозов, които служат в столичния храм "Свети Пантелеймон" в Княжево.

Към тях се присъединява и украинецът от Донецк отец Алексий.

"Храмовете трябва да са отворени, независимо от политиката. Религията и вярата нямат нищо общо с политиката. Помолихме се за здраве", казаха вярващите след богослужението пред Bulgaria ON AIR.

Утре в 9 ч. в Руската църква ще бъде отслужена и божествена света литургия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руски църква,с украински поп)
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бабулката която пожелава много здраве на всички православни колко пъти ходи пред руското посолство да протестира в защита на украинските християни .Развалена нация сме,добре че не съм в България да ги срещам такива да ми фъфлят за братския рашки народ.
36
0
 
2
 
! Отговори
Религията е Спекула! преди 5 месеца
ВЯРАТА В РАЗУМА НА ВСЕЛЕНАТА И ВСЕЛЕНСКИЯ ДУХ Е НЕЩО РЕАЛНО !
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 5 месеца
Тази религията е крадена от евреите и техният бог и историята за Авраам, също като исляма. И всичко са измислици за да успокоят хората че животът им ще има смисъл, особено нежният пол който се манипулира от мъжкият чрез религията с тази идея да бъде улеснен използването им за сексуални нужди тъй като има нужда от допълнителна заповед спусната отгоре че ще се плодят за да ги успокоява че имат възвишена. Религията просто поема ражданията сватбите и погребенията до които води секса и цялата агония.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ди 41:Разпространяваш лъжи.Не подкрепят Хамас и Хизбула,а са против войните като цяло.От войните страдат обикновените хора.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами то няма друга църква в София сигурно!аман от предатели и чуждопоклонници
32
3
 
1
 
! Отговори
Николай Мераклийски преди 5 месеца
Браво. Никой не я е затварял църквата, просто нямаше божи персонал. Тия все едно кръчма отварят и затварят.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-лошата секта е: Стомашно овчaрската чpевната глистнa сeкта.... командваща парада на мaгаретата, кoнете, кpавите, кoзите, oвцeте по площадите от хaнчетата - превърнали се в днешно време на рeсторанти!
30
2
 
15
 
! Отговори
пасарела преди 5 месеца
Не ми е ясно къде бяха партийците по Тошово време , а сега се молят Богу смирено !!Аман от Руски цръкви , улици , паметници с които зачитаме завоевателна Русия !!А матроьошката да знае , че се намира в РБ и да се държи като дипломат , а не като *** мужик !!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А изповедите започнаха ли?
28
2
 
16
 
! Отговори
Цяла Русия знае преди 5 месеца
Милиардерът Патриарх Гундяев е най-големия трафикант на цигари,алкохол и наркотици в Русия
27
6
 
10
 
! Отговори
Православен преди 5 месеца
Антихристът Путин втора година пали и граби православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки!
26
8
 
3
 
! Отговори
ъ преди 5 месеца
БГ свирчоците с коментари неща, от които си нямат грам понятие. Вяра, духовност, смирение и добродетелност. Какво знаят за тези неща БЕ телефонни евроатлантици? Да си гледат там из тик-тока и да не се излагат.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Седемте рилски езера са отточни и са свързани едно с друго. Символизират 7-те свята или 7-те чакри: ез. "Сълзата" - Божествен свят - 7-*** чакра. ез. "Окото" - Сърцето - духовен свят - 6-та чакра. ез. "Бъбрека" - Причинен свят - 5-та чакра. ез. "Близнаците" - Ментален свят 4-та чакра. ез. "Трилистника" - Астрален свят - 3-та чакра. ез. "Рибното езеро" - Етерен свят - 2-ра чакра. ез. "Долното езеро" - Физически свят - 1-ва чакра.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не се знае защо думата "КА КА ВИ ДА" е забранена да се пише на български.... може би затова, че Пеперудата се излюпва от Ка Ка Ви Да Та?
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При няколко големи планетарни катаклизми, само Рила не е потъвала, докато Стара планина, Родопите и Пирин са попадали няколко пъти под водата. Носът на Земята е Рила планина. въпреки че сега не е най-високата планина. Рила има особена форма на пеперуда и символизира силите на трансформация - превръщането на *** в красива пеперуда. Суровата космическа енергия за цяла Европа се препраща към връх Вихрен. Преработва се през 7-те рилски езера и се препраща обратно из цяла Европа.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
7-те рилски езера са най-святото място на планетата Земя! Най-святото географско място на планетата Земя са Седемте Рилски Езера. Рила е най-древната прародина на това човечество, сегашното, сътворено по образ и подобие Божие. На Рила се намира един от свещените центрове на планетата, откъдето се ръководи човечеството. Този център е Агарта. Агарта има два клона в Европа: В Рила и в Алпите. Другият център е в Хималаите. На всички тези места живеят същности от по-висока и съответно разумна еволюци
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
>>>> продължение.... Акумулираната Информация.... От 12 на обед до 24 часа в полунощ се Предава към непонятните за Човека Галактични центрове от 0 часа в Полунощ до 12 часа на Обед.... Чрез (((СЛЪНЦЕТО)))) ... Даже и при Пълно Слънчево Затъмнение има (((ЕКЛИПСЕ))).... Истината е = Любов = (((СЛЪНЦЕ))) ... Религиите, Идеологията и Прoстaщината са Мрак на Земята...... Написано от (((СЛЪНЦЕТО)))) Богът на Българина!
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Белият Господар - Абсолюта, тоест "АЗ" ... Няма Име... Това е Всичко.. Назовано и не Назовано... Това е всичко Видяно и Не Видяно... Това е Всичко Помислено и Не Помислено. Това е Всичко Извън Вселената... Там Където е Светлина.... Това е Всичко във Вселената, където е Тъмнина и Мрак. (((СЛЪНЦЕТО))) е едно Прекрасно, Прозрачно, Чисто, Лъчисто, Информационно ОКО на Абсолюта. То Ражда Живота на Земята. То отнема Живота на Земята. ....следва продължение...>>>>>
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вие нямате морал пишман попове на Русия!