Първа литургия в Руската църква след отварянето й

Десетки вярващи се помолиха за здраве
Обновена: 11 ное 2023 18:17 | 11 ное 2023 18:05, Анисия Иванова
53

Първо богослужение в Руската църква в София след отварянето на храма. В съботното богослужение служиха назначения от руския патриарх нов предстоятел на храма - протойерей Владимир Тишчук, който пристига в София от църквата "Св. Николай" във Виена.

Заедно с него в храма ще служат и определените от българския патриарх Неофит свещенослужители, след като бившият предстоятел на храма Васиан Змеев беше експулсиран от българските власти заради подозрения в шпионаж. Това са протойерей Димитър Тухчиев, отец Серафим Желев и руснакът дякон Алексанъдр Морозов, които служат в столичния храм "Свети Пантелеймон" в Княжево.

Към тях се присъединява и украинецът от Донецк отец Алексий.

"Храмовете трябва да са отворени, независимо от политиката. Религията и вярата нямат нищо общо с политиката. Помолихме се за здраве", казаха вярващите след богослужението пред Bulgaria ON AIR.

Утре в 9 ч. в Руската църква ще бъде отслужена и божествена света литургия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вън от държавята руски агенти в църквите на православието!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не ви ли е срам да правите литургии там?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заедно с него в храма ще служат и определените от българския патриарх Неофит свещенослужители"" ///Значи канонът е спазен Патриарх Неофит и като митрополит Софийски е разрешул и благословдил свещенослужителите да служат в храма. Така, че всички да млъкнат по въпроса чия е църквата.
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичките религии, даже и последната вяра в комунизъма, бяха сътворени да контролират чрез различен Кекс Хората върху планетата Земя. Само ЧоВекът... Чо... Енергия, Век... Вечна. ЧоВекът с Вечната Енергия в Душата използува Ентропията - Хаоса, сутрин Рано, когато Загрея - Слънцето ИзГрее на ХорИзОнта изкачвайки се високо по Върховете на Планините и смеейки се Комунизма превърнал се в Религия.... е Богът на Земята.
14
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
СЛЕД 1997-*** ГОДИНА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 20 ГОДИНИ КРИЛИ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ СССР2 , ЧЕ ТЕ СА СОБСТВЕНИЦИ . ПО ЗАКОН СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА ОБЯВЯТ , ЧЕ СА СОБСТВЕНИЦИ В РЕГИСТЪРА НА МОЛИТВЕНИТЕ ХРАМОВЕ В БЪЛГАРИЯ. АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
13
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
До иван вазов- ПИСАЛ Е ЗА ЦАРСКА РУСИЯ- ХРИСТИЯНСКА!!! ТОВА СЕТА Е СССР ПУТУНУКУКУВО АТЕИСТИЧНО ЧИСТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!
12
10
 
6
 
! Отговори
иван вазов преди 5 месеца
кат Русия няма втора, тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е нашта висота
11
4
 
2
 
! Отговори
към 9 преди 5 месеца
олексий няма в целия свят, има алексей, алекс, и др.
10
8
 
4
 
! Отговори
ало ало преди 5 месеца
а кога ще арестуват тагаренко, като украински шпионин?
9
0
 
5
 
! Отговори
Всеки на нивото си! преди 5 месеца
Добре, че Господ е вездесъщ, та знае за всеки един от нас дали е вярващ или е лицемерец, иначе след смъртта всяка душа ще отиде в Царството небесно на нивото си, което е заслужила...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дресурата на маймуни в хора е еволюция, а дресурата на хора в маймуни е религия. Последната религия стъпила на Българска земя бе комунизъм!
7
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Аз съм за британската кандидатура, за Олексий.
6
0
 
8
 
! Отговори
брей..! преди 5 месеца
Учудвам се колко много вярващи имало сред нас.Че и млади хора.Сигурен съм ,че имат кандило у дома и пазят огъня от Великден.Чудя се и дали сънувам или не.Правило е жените да се черкуват забрадени.Това помня,това съм виждал едно време.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българската църква никога не е била толкова жалка и двулична. Поне при социализма имаха някакво оправдание. Сега са просто алчни и страхливо чужди агенти.
4
15
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Добре че скъсахме с дивашка Русия и днес в ЕС със запада живеем във възможно най-добрия възможен свят, в цветущата градина на ЕС, а не в азиатската руска джунгла.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Делян Дебелян не е бил на първата литургия в софийската църква Св.Николай Мириклийски Чудотворец. На турците, помаците и потур-наците им е забранено да влизат в християнски храм, а Дилян е втори човек в ДПС след Ахмед Демир Доган. На него му дай само да говори, а работата да я върши друг. Иначе в лицето е догоден - пред него Богдан Велински ряпа да яде!
2
12
 
6
 
! Отговори
JERRY VASSILATOS преди 5 месеца
БРАВО..РОССИЯ ПОСТРОЙ ЦЪРКВАТА ПРЕДИ 130 ГОДИНИ..защото билгарите бяха ЕРЕТИЦИ, В СХИЗМА С МАЙКА ВИЗАНТИЯ..ГЪРЦИЯ ПОДРЕПЯ РОССИЯ ...Руснаците нямаха право да ползват ЕРЕСС, И ЕРЕТИЧНИ ПОПОВЕ В СОФИЯ в 1903 година..ТЕ СА СПАЗВАЛИ КАНОНА ТОЧНО И ВЯРНО .
1
2
 
17
 
! Отговори
Браво! преди 5 месеца
"Храмовете трябва да са отворени, независимо от политиката. Религията и вярата нямат нищо общо с политиката. Помолихме се за здраве", казаха вярващите след богослужението ......Много правилно!