СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имущество

Протестиращите демонстрирали безпрецедентна агресия
Обновена: 17 ное 2023 08:47 | 17 ное 2023 08:24, Елка Василева
329
СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имущество
Снимка: архив, БГНЕС

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имущество в центъра на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат много невинни граждани и журналисти. Това заяви на брифинг тази сутрин шефът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

33-ма са задържаните след снощните батални сцени, случили се в района около Националния стадион “Васил Левски” и Министерство на спорта, докато на стадиона пред празни трибуни България игра с Унгария.

Сред задържаните има и непълнолетни лица. Част от арестуваните са задържани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Представителите на СДВР са категорични, че ако не са били предприети действия с водно оръдие и сила, е можело да се стигне и до жертви. "Градът щеше да пламне", казаха от столичната полиция.

Протестиращите демонстрираха безпрецедентна агресия, каза заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Той продължи, че протестиращите футболни агитки са застрашили живота и здравето не само на полицейските служители, но и на самите тях. Предупредихме ги многократно да прекратя нарушаването на обществения ред, допълни Иванов, цитиран от БГНЕС.

Използвано е водно оръдие, за да няма физически контакт, казаха на брифинга от СДВР.

Провокаторите се появиха, когато протестът стана над 4000 души, казаха от столичната полиция.

От огледите до момента е ясно, че е счупена витрина на Министерството на спорта, а после феновете са се скрили в съседния бар. Пострадалите полицаи са над 30, част от тях са в болница. Освен запаления бус на общинска полиция има и пострадали коли на цивилни граждани и патрулки, сочи огледът на мястото на инцидента. Организаторът на протеста се е е заявил като фен на ЦСКА. Тестове за употреба на алкохол на място не са правени. Но всички бяха предупреждавани 15 минути да се оттеглят, посочи заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Очаква се всички, които имат щети по коли и сградите си, днес да заявят това.

Снощи над 1500 полицаи са охранявали протеста. Имало е сили от други дирекции и от жандармерията. Никога не сме толерирали полицейско насилие, но трябваше да има реципрочна сила, за да бъде овладяна за кратко време агресията, за да не се предизвика повече агресия, каза директорът на СДВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Малко са бити. Да отидат да протестират пред дома на телето, което си вкара автогол.
293
2
 
3
 
! Отговори
ВАНДАЛ В СОФИЯ преди 5 месеца
Избиха ми зъбите, натрошиха ми костите....тия не си поплюват
292
1
 
1
 
! Отговори
БИТ ХОЛИГАН преди 5 месеца
Спукаха ме от бой.....
291
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подкрепям изказването на старши комисар Любомир Николов. За какво ни е полиция, ако само ще наблюдава как се руши и унищожава общинска и частна собственост.
290
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българите нагли връзкари рушветчии некадърни стчкуват срещу нагъл връзкар рушветчия хаххххаха
289
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кво се оплаквате ве, хореографията на МВР беше много добра!
288
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Организаторът на протеста се е е заявил като фен на ЦСКА. ................. пратете сметката от золумите на микренското джудже.
287
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В ЮТУБ има клип как полицаи влизат в заведение и понабийват двама, а снимащият като излезе навън не спря да повтаря "вътре е изпоначупено, полицаите начупиха всичко"- а това не отговаря на истината- върнете клипа от вътре в ресторанта и ще видите че всичко е наред. Питам- защо лъже снимащият?
286
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Полицията добре си свърши работата. Можеше и по твърдо да действа.За арестуваните 2 седмици обществено полезен труд и възсъановяване на щетите в троен размер.
285
3
 
4
 
! Отговори
История преди 5 месеца
Революцията движи Света! Браво на всички смелчаци,които се противопставиха на самозабравилите се тунеядци от БФС
284
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срам и позор за всички които твърдят че обичат футбола, а рушаха наравно с тия пак дето обичат футбола, ама какво- не успяхте да се разграничите- гледах ви- вие бяхте агресивна чупеща, палеща маса- как да ви разграничим в тъмното по блясъка в очите или по броя на запалените контейнери, начупените декоративни елементи- как....
283
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо бихте клиентите на заведението заедно със сервитьорките,престъпници?Защи бихте паднали българи на земята с кубинките в главите?
282
4
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 месеца
ДОКАТО ПОЛИЦИЯТА НЕ ЗАПОЧНА ДА БИЕ НАРОДА,НЯМАШЕ НИТО ЕДИН ПОСТРАДАЛ ЧОВЕК
281
3
 
7
 
! Отговори
Срам и позор преди 5 месеца
Така сте научени за да ви е чиста съвестта вие не биете нормални хора срещу вас са винаги наркомани вандали и *** --така всеки си прощава за зверствата и успокоява съвестта ,Вие не можете да допуснете че на протестите срещу вас са и нормални хора на който им е писнало от нещо което искат да го променят ,а точно вие във определени ситуации сте защитници на грешната страна ! Но стига сами сте се нахъсвали да смажете хулиганите и вандалите със наркоманите срещу вас ами се замислете .....
280
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не знам на какво да вервам! Преди седмица СДВР информирали БФСто, че се очакват екцесии на стадиона, за това било добре да се играе на закрити врати извън София.Сега пък този полицейски началник каза, че за полицията е било по-лесно да озапти феновете, ако са в стадион!Явно в СДВР са не адекватни и само се оправдават.
279
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Просто сте некадърници от МВР-то, всеки протест си има маршрут с начална и крайна точка, с какъв акъл разполагате 1600 полицая, заграждения и водни оръдия по средата на този маршрут, какво сте очаквали да се случи при това положение? толкова сте се загрижили за перуката че сте готови да избиете народа само и само да не бъде освиркан
278
1
 
7
 
! Отговори
Срам и позор преди 5 месеца
На психо прегледи минавате ли ? Щото явно и там е със връзки . За онова заведени което подчинените му поломиха и биеха по4-*** един каза че някакви запалили бус и се скрили вътре -- страшни оправдания ама като сте ги ведели и разпознали влезте изведете ги и по бусовете ,ама вие искате да ги избиете на земята със палки ,може във България така да се прави без съд , То ще излезе че всички бити са били само подпалвачи , много прецизно --само да има кой да вярва !
277
7
 
6
 
! Отговори
мда преди 5 месеца
трябваше яко палки и гумени куршуми да влезнат в употреба !!!
276
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тез пък какво реват? Яли малко бой айде сега голям праз. Полицията това и е работата- бой и толкоз!
275
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До факт..Кой е ВИНОВНИЯТ ЗА ПРОТЕСТИТЕ ??? Нали постоянно , вече 18г. , ни баламосват , че по този начин не трябва , ... доре де , до сега ВСИЧКИ ДРУГИ НАЧИНИ БЯХА ИЗЧЕРПАНИ ,.. вече НЯМА други начини , защото се вижд ана практика , че в България , единственият начин ''някой'' на висок пост е да ГО СЪБОРИШ ---Ф-И-З-И-Ч-Е-С-К-И , защото тези кратуни и т--кви , нямат елементарен морал !