СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имущество

Протестиращите демонстрирали безпрецедентна агресия
Обновена: 17 ное 2023 08:47 | 17 ное 2023 08:24, Елка Василева
329
СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имущество
Снимка: архив, БГНЕС

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожават имущество в центъра на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат много невинни граждани и журналисти. Това заяви на брифинг тази сутрин шефът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

33-ма са задържаните след снощните батални сцени, случили се в района около Националния стадион “Васил Левски” и Министерство на спорта, докато на стадиона пред празни трибуни България игра с Унгария.

Сред задържаните има и непълнолетни лица. Част от арестуваните са задържани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Представителите на СДВР са категорични, че ако не са били предприети действия с водно оръдие и сила, е можело да се стигне и до жертви. "Градът щеше да пламне", казаха от столичната полиция.

Протестиращите демонстрираха безпрецедентна агресия, каза заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Той продължи, че протестиращите футболни агитки са застрашили живота и здравето не само на полицейските служители, но и на самите тях. Предупредихме ги многократно да прекратя нарушаването на обществения ред, допълни Иванов, цитиран от БГНЕС.

Използвано е водно оръдие, за да няма физически контакт, казаха на брифинга от СДВР.

Провокаторите се появиха, когато протестът стана над 4000 души, казаха от столичната полиция.

От огледите до момента е ясно, че е счупена витрина на Министерството на спорта, а после феновете са се скрили в съседния бар. Пострадалите полицаи са над 30, част от тях са в болница. Освен запаления бус на общинска полиция има и пострадали коли на цивилни граждани и патрулки, сочи огледът на мястото на инцидента. Организаторът на протеста се е е заявил като фен на ЦСКА. Тестове за употреба на алкохол на място не са правени. Но всички бяха предупреждавани 15 минути да се оттеглят, посочи заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Очаква се всички, които имат щети по коли и сградите си, днес да заявят това.

Снощи над 1500 полицаи са охранявали протеста. Имало е сили от други дирекции и от жандармерията. Никога не сме толерирали полицейско насилие, но трябваше да има реципрочна сила, за да бъде овладяна за кратко време агресията, за да не се предизвика повече агресия, каза директорът на СДВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой е този , който им разрешава да ходят брадати и рошави, като селски ергени.
233
0
 
4
 
! Отговори
xD преди 5 месеца
До ДО 227Как се скубе вълна от ламарина ли? Трудно.1-во защо мачът е в тъмната част на деня?2-ро защо на мача не беше допусната публика?3-то защо събраха всички на куп и предизвикаха агресия?4-то защо лъжат, че е имало сбиване на фенове и за това са се намесили?5-то6-тоВъпрос след въпроса!
232
0
 
6
 
! Отговори
Няма да е все така ! преди 5 месеца
Кога наистина започнат да хвърлят бомби ще направите разлика м/у ,,пиратка и бомба -- специализирани пол,сили имат всичко за да разпръснат едни неорганизирани пубери отишли да покрякат и побягат малко и да ритнат 2-3 кошчета Но ми е интересно що за рицари на честта са тези 4-човека който довършват някакъв паднал на земята вече във несвяст *** като ги гледам виждам ,че им е хубаво ,приятно им е --доставя им удоволствие .... Че феновете трябва да се превъзпитават е ясно ,това ли е начина.
231
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СДВР е лична охрана на БФС. Ако от СДВР искат могат да махнат Боби Михайлов, но не искат. СДВР пазят един престъпник от народната любов.
230
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
деиствията на полицията са като на луд с картечница
229
3
 
3
 
! Отговори
ВАНДАЛИИИИИИ преди 5 месеца
Да бехте мирно седяли, кютека не бихте изяли....
228
3
 
2
 
! Отговори
ДО 227 преди 5 месеца
А според теб как се "ловят" хулигани....да ги поканят на кафе и понички ли...
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на лъвов мост има една закрита сграда,дирекция на полицията там са се разправяли с фашисти пак ще има такава разправа
226
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
само не разбрах защо счупиха заведението и биха невинни хора...има клипове как хората просто седят или лежат безпомощно и тия п...у....т...и има влизат по 4-*** с палки, е няма как да кажа евала...
225
0
 
4
 
! Отговори
xD преди 5 месеца
До СДВР пази БФС.Дотатъчно е да задържат Михайлов по закона за движение по пътищата. Този кандидат убиец на пътя!
224
1
 
7
 
! Отговори
xD преди 5 месеца
До ДО 220Бяха си на разстояние, можеше да изчакат, а не да изтласкат тези от орлов мост към другите. Ескалацията започва след действие на СДВР. Всичко води до извода, че СДВР са планирали погрома.
223
0
 
4
 
! Отговори
СДВР пази БФС. преди 5 месеца
Ако СДВР наистина искаха да опазят реда по улиците на София, то щяха да оставят някойя групичка от фенове да се срещне лично да разговаря с изпълкома на БФС - тогава сигурен съм нямаше да има изпотрошени улици. Ей така уж случайно някоя групичка пробила кордона. Вместо това СДВР гледа как човека желе показа среден пръст на всички и си се прибра в черната лимузина. СДВР е лична охрана на Борислав Михалйлов и изпълкома на БФС. Не са полицаи служещи на обществото а частни охранители.
222
2
 
6
 
! Отговори
xD преди 5 месеца
Има много кадри как вчера е вървял ловът на хулигани. Ловците бяха озверени до степен да убиват. И това го оправдавате?
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
говорил съм с бойко рашков и го питам защо в българската полиция се назначават бастуни а тои ми казва че взимали мерки /да назначават още по- големи/
220
0
 
5
 
! Отговори
xD преди 5 месеца
Няма полиция на света, която отива и рита кошера. Виж милиции колкото щеш. СегИ отивайте нова версия да мислите, че се осрахте ама много
219
1
 
1
 
! Отговори
ПОСЕГНЕШ ЛИ НА преди 5 месеца
Полицай, д....е да ти е яко....така трябва да бъде...другото е демагогия
218
3
 
2
 
! Отговори
ДО 220 преди 5 месеца
Стига бе....камъни и бомби хвърчаха по ПОЛИЦАЙТЕ...и те да седят и да ги гледат ли.....бой по канчето на вандалите
217
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
някой опитвал ли да потърси помощ от държавна институция никога няма да я получи от
216
2
 
3
 
! Отговори
агент 008 преди 5 месеца
Хайде да анализираме протестите вчера. Нека разделим нещата-хулигани и погроми има не от вчера и не заради БФС, имаше ги и през 2020 срещу правителството, разнасяха ковчези, хвърляха яйца,риба и камъни по полицаите. Няма полиция, която да ги търпи, напротив в нормалните държави ще ги пердашат яко и ще ги опандизят.Време е МВР да разпознае най-активните *** по протестите и във футболните агитки и да ги държи изкъсо.А колкото до БФС - нови избори и каквото си изберат...
215
4
 
9
 
! Отговори
era преди 5 месеца
това беше безпрецедентно отношение към хората от страна на жандармерия и полиция. Две пиратки и няколко димки и пуснаха водните оръдия. Абсолютна неконпетентност и проява на сила от страна на жандармерията. Хората ръководещи организацията по "охрана" на стадиона трябва да отговарят за действията си довели ли ескалацията.