Развръзка: Боби Михайлов си тръгва, насрочва спешно конгрес на БФС догодина

Не приемаме фейсбук правосъдието, пише в позиция на съюза
18 ное 2023 18:00, Стела Стоянова
126
Развръзка:  Боби Михайлов си тръгва, насрочва спешно конгрес на БФС догодина
Снимка БГНЕС

Борислав Михайлов свиква спешно заседание на Изпълнителния комитет на БФС през следващата седмица, за да бъде насрочен Конгрес за избор на президент на футболната централа.

Това стана ясно от последното изречение на дълго становище на БФС, в което ръководената от Михайлов организация отново прехвърля вината за ескалацията на напрежение, довела до кървавите инциденти по време на евроквалификацията България - Унгария, пише "24 часа".

Ето пълния текст на съобщението, публикувано на официалния сайт на БФС:

Още по темата

Два дни след грозните сцени в центъра на европейска столица, ръководството на Българския футболен съюз държи за пореден път да представи обстоятелствата и причинно-следствените връзки, довели до ескалацията на напрежението пред Националния стадион „Васил Левски".

Хронологията на събитията е както следва – след сигнал от Столичната дирекция на вътрешните работи с предупреждение за рисковия характер на европейската квалификация между България и Унгария, а именно: „Ръководството на СДВР изразява мнение, че футболната среща между националните отбори на България и Унгария следва да се изиграе на стадион извън столицата, чиято инфраструктура и капацитет позволяват нормалното провеждане на мач от подобен ранг", Българският футболен съюз, според изричните регулации на УЕФА за провеждане на мачове от квалификациите и финалите на Евро 2024 (чл. 28.01), изпрати информацията до европейската футболна централа.

На 3 ноември, след анализ на получените данни и независима оценка на риска от страна на звеното за сигурност и безопасност на УЕФА, в БФС постъпи официално писмо с препоръка двубоят между България и Унгария да бъде проведен на стадион „Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата.

Последвалото развитие на случая е достатъчно известно на цялата българска общественост – БФС получи отказ от община Пловдив въпреки предварително подписаното споразумение между двете институции. След спешни разговори с УЕФА и СДВР, столичната полиция изпрати до БФС писмено уверение, че мачът може да се изиграе на Националния стадион „Васил Левски", тъй като съществува промяна в обстоятелствата, а именно – липса на зрители по трибуните.

Българският футболен съюз е крайно огорчен и разочарован от онова, което се случи в центъра на София по време на двубоя, но е категоричен, че предвид всички сигнали за провокации, получени от различните държавни и международни институции, крайното решение на УЕФА е абсолютно оправдано. Това бе потвърдено и от присъствалите на двубоя представители на европейската централа – дежурния делегат на срещата, двамата офицери по сигурността, както и специално изпратения за случая съветник на президента на УЕФА. Всички те изразиха мнението, че предприетите мерки и организацията на домакините са направили така, че мачът да се изиграе – защото в противен случай санкциите за българския футбол, респективно за българската държава, щяха да бъдат огромни.

БФС също така подчертава, че отговорниците за ескалацията на напрежението и сблъсъците пред стадиона трябва да се търсят в организатора на протеста, институцията, позволила неговото провеждане, но основно – в публичните подстрекатели на протест, предварително анонсиран като изключително „мирен". БФС изказва благодарност на СДВР за навременната реакция и предотвратяването на още по-сериозни инциденти и престъпления.

Българският футболен съюз обаче не може да приеме уличното или фейсбук "правосъдие" да потъпква всички демократични ценности, заложени в конституцията на Република България, както и тези в Устава на БФС. Живеем в правова държава с установени правила, които няма как да бъдат задраскани или заобиколени заради нечия амбиция.

През следващата седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за Конгрес през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Ураааааааааааааа, най накрая футбола ще се завърне ....
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оставка!
106
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 5 месеца
Перуката ще си тръгне,но ще направи всичко възможно следващия да е,като него.Сигурно и писмо от УЕФА ще покаже кой трябва да бъде избран.След него от БФС трябва да бъдат изхвърлени и всички тунеядци.Това с конгрес не може да стане.
105
0
 
1
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Айде по бързо че съм заформил банкет..
104
0
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Тоя ако си подаде оставката ще се прекръстя на спиртомер,абе вицове разни.
103
0
 
1
 
! Отговори
Завещание от Мичмана преди 5 месеца
Турнири. Само с такива състезания в училищата, институтите, университетите и частните фабрики... с пресяване-кастинг,като за филми и естрадни певци може и да се намерят 20-тина футолисти, а останалите 11 спортисти от клубовете да се изберат. По-малко африканци и всякакви печелбари от Европа и Лат. Америка.
102
0
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 5 месеца
Последните 30 години, на всички ръководни постове, навсякъде в България, селекцията е отрицателна! От Европа нямат интерес образование, икономика, футбол и т.н. - да се развиват в една периферна държава с затихващи функции! Който и да застане начело на държавата или на футбола - нищо няма да се промени! Бербатов също е с перука - може би по-модерна!?
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Перуката въобще не се готви да си тръгва - има още 9 години до пенсиониране, а освен ядене и пиене на софрата на УЕФА и с държавните средства от БГ той, както Лечков, Костадинов и другите службаши от ИК,Б.М.друго не може да прави.От политиците само цент.нападател на Бистришките тигри е зад гърба му и ми се струва,че той стой стои зад тая спасителна идея за нов конгрес на БФС, който да бетонира тези специалисти по нищоправене. Съдебни дела? Кога и как ще ги спечели,особено след окърввения протест
100
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Перуката пита журналиста : -....ти мене у-ажа-аш ли ме?...
99
0
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
Няма да подаде оставка. Ще го преизберат на новия конгрес. Перуката и Лецата са купили малките клубове. Всеки футболен клуб дори и селски с по пет фена има право а един глас, колкото има и ЦСКА и Левски и те са с по един глас. Купуват малките селски клубове и така печелят избори след избори. Схемата е елементарна и ясна.
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как така догодина, той трябваше отдавна да е подал оставка. Тоя резил във футбола изисква всички от федерацията да я напуснат, не само той.
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Спешно, но догодина. Като магистрала Хемус. Вервайте. Оставка не се дава. Оставка се взима.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Живеем в правова държава с установени правила, но моралните правила са дори по-важни от установените. 18 години провали, време е за ОСТАВКА. Тържното е, че вместо да те запомнят като "Този невероятен Боби Михайлов!", ти наака всичко, и ще те запомнят с нецензурни епитети, пълното пропадане на БГ бутбола, и прякора Перуката. Жалко.
95
1
 
9
 
! Отговори
До 97 преди 5 месеца
Нима, Батето даже Свети Петър го взе! Батето и Бобето са номер 1! Пример как от НиЩо се прави нещо. И двамата си изкараха супер живот без употреба на сиви клетки.
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Перукан е уникален по това, че по начин на живот наподобява Батето! Яко кръкане и кючеци, тоест живот на макс! Уникални са шефовете на БФС! Следващият подходящ е Божинката!!!
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не става вече Боби. Като си алкохолик никъде не те искат на работа - дори склад да охраняваш, камо ли да си ръководен орган.
92
0
 
6
 
! Отговори
ха ха ха ха преди 5 месеца
Абе вервате ли, вервате ли?Ако перукан беше решил да подава оставка, щеше да каже, че скоква събранието за да насрочат спешно нов конгрес и като втора точка, че подава оставка. Вече кой ли не му каза на перукан, че е станал най-омразния в България.
91
0
 
14
 
! Отговори
План от МиАйловград преди 5 месеца
Боби Михайлов готви някакъв номер казвам ви. Иска сега да се пооталожи напрежението и след седмица ще насочат конгрес за след 4 месеца, после ще го отложат с още 2 месеца (то няма и много мачове на националния отбор тогава) и след 6 -8 месеца на конгреса току виж го преизбрали?
90
0
 
10
 
! Отговори
Е, Боби... преди 5 месеца
...сега кат се заключиш в някоя вила с Преслава, уиски до нас.ир.ане и кючвци, докато не можеш да си стоиш на краката, откога чакаше!
89
11
 
4
 
! Отговори
fff преди 5 месеца
На калпави футболисти БФС им пречи на терена