Слагат в колбасите месо, предназначено за кучеша храна

Животновъдите искат оставка на министър Кирил Вътев
22 ное 2023 11:28, Стела Стоянова
100
Слагат в колбасите месо, предназначено за кучеша храна
Снимка БГНЕС

Целият земеделски сектор е изправен пред хаотична ситуация, за която многократно сме предупреждавали министър Кирил Вътев. Нашите производители няма да издържат с производство на българска продукция.

Това каза Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди" пред Би Ти Ви по повод протеста, който организират.

Мотивът на министерството, срещу който производителите се изправят, е решението субсидията да бъде разпределена по формула, в която най-малките получават най-голяма помощ, а не както е било досега субсидиите да бъдат разпределени по равно и всеки да получи „минимална ставка".

Още по темата

„Българският производител е задушен. Ние произвеждаме зеленчуци и мляко, но нямаме пазар. Призивът на министър Вътев да увеличим производството не е ефективен", каза още той.

Синапов заяви също, че дълбоко замразено месо се вкарва и преработва в колбасарските цехове. По негови думи България е единствената държава в Европа, която прави това. „Всички нормални държави това го използват за кучешка храна", каза той.

"Министърът на земеделието ни нарече алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и затова се обръщаме към ГЕРБ и ДПС да подкрепят нашето искане за оставка на министъра", каза още Бойко Синапов.

По думи на министър Кирил Вътев новото разплащане ще бъде за около 700 млн. лв., като това включва всички стопани, не само животновъди. Още 320 млн. лв. ще дойдат по Плана за възстановяване и устойчивост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Колев преди 5 месеца
Кучешко при кучешко отива ,ще речеш до сега са слагали качествени меса,сакън само да не е от кирисажите
82
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
А защо кучето не ги яде?
81
1
 
1
 
! Отговори
Армандо преди 5 месеца
Ами да кажа някоя цифра за 1кг луканка са необходими 1 кг и 500 гр месо плюс подправки сол черва и съхнене 1месец при цена та едро свинското в бг 4.50 на колко трябва да я продаде пройзводителя ами поне 30лв за тези пари ще ядем. нещо найстина качествено.Купих истински кренвирши за 15 лв килото от производител който познавам е ми бяха супер. На тези цени с 2000 хил лева заплата и всички други разходи как да си позволим нещо качествено затова за децата по добро каквото си прйзведем сами и така
80
0
 
7
 
! Отговори
Аззз преди 5 месеца
Че това не е новина!!!Бг месопреработваеми предприятия от дълги години работят с Чуждестранните меса от Държавния им резерв , с изтекъл срок.С продукти , като изрезки и кожи ,и карантии ,дето хората на запад не ядат .Сигурно и в котешкият пауч не слагат.Но Бг всичко яде
79
0
 
2
 
! Отговори
БартеК преди 5 месеца
Че се чеше, чеше се! Ама не знаех,че и храната е "кучеша".;)
78
0
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 5 месеца
Иска да каже ,че от дълбоко замразено месо не се приготвят пресни краткотрайни колбаси
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А дълбоко замразеното месо ,вероятно с изтекъл срок не го ли "дълбоко "размразяват и продават за прясно ?Вече ми се отидоха колбаси и докога ще се назначават министри парашутисти т.е. политически, лица но без политика за съответния бранш ей такаминистър.Всъщност редно е супсидията да се разпределя равномерно,другото ще доведе до хаос в сектора и то в най трудния.А може би това се цели ,да сме по зле?
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След като прочетох статията разбрах, че заглавието е лъжа, защото има разлика между дълбоко замразенио месо и кучешка храна
75
2
 
9
 
! Отговори
Шеф преди 5 месеца
Е,така водим война ЕС с РусияОще колко работи ще ядем....!
74
1
 
17
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Моето куче не близва българско месо - салам, кренвирш, кебапче - само го помирисва и подминава, това означава че българският колбас е по-зле от кучешка храна.
73
4
 
6
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 5 месеца
ВСИЧКИ КОИТО ПРЕЧАТ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ ДА СИ ХОДЯТ УТРЕ ДО 11 ЧАСА ИЛИ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИМ КАКТО НА ФУТБОЛЕН МАЧ.КАЛИНКИТЕ ОТ ДИРЕКЦИЯ ЖИВОТНОВЪДСТВО-ВЪН!! С МИНИСТЪРА НАЧЕЛО -ЧАО!?
72
1
 
9
 
! Отговори
Имот 100 идиот преди 5 месеца
Такава е ситуацията повече от 30 години в целия сектор земеделие животновъдство
71
8
 
22
 
! Отговори
славянин преди 5 месеца
Това е само малка част от атлантическото ни "благоденствие"!
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До кака Цура 75. Слагат разбира се. А ти как мислиш? Без химия сега нищо не става. Бананите ги берат зелени, в спецални камери ги обработват с някакъв газ и ги вадят вече жълти. И портокалите са обработени.
69
1
 
28
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
Много правилно, трябва да се подпомагат предимно фамилните ферми,а не тези мастити, ояли се "фермери".
68
1
 
6
 
! Отговори
кака Цура преди 5 месеца
А с бананите и портокалите как е положението? Там слагат ли нещо?
67
0
 
41
 
! Отговори
Бат Гошо преди 5 месеца
Реално, истинските земеделци, онези малките, които чакат да дойдат едрите прекупвачи да им вземат млякото на безценица, не мрънкат а работят здраво. Вс същото време, "големите" земеделци и животновъди търсят пари да си купят поредната скъпа бричка, защото тази вече име омръзнала. И когато тръгнаха да преразпределят субсидии в правилната посока, тия ревнаваха за пари.... Алчността граници няма. И заради тях ще плащаме безумни цени за калпава стока менте
66
11
 
32
 
! Отговори
Алесио Бианки преди 5 месеца
Организирана Престъпна Група ГЕрП доведе България до катастрофа. Избиха всички животни преди години ,излъгаха че има епидемия. Всичко се окраде и разграби от хората на Банкянското Разплуто Дърто Нещо. Скоро идва Коледа и Банкянското Разплуто Дърто Нещо отново ще поства снимки на внучетата облечени с пуловерчета Армани за по 600 евро ..а вие пак гласувайте овце
65
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми не е вярно -колбасите Дори Уличната котка Не ги яде !
64
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
хаиде фалираите наи после че не мога да ви гледам аз колбаси не купувам както ииспанско св месо а вие вкарвате от аржентина говеждо за луканките