Слагат в колбасите месо, предназначено за кучеша храна

Животновъдите искат оставка на министър Кирил Вътев
22 ное 2023 11:28, Стела Стоянова
100
Слагат в колбасите месо, предназначено за кучеша храна
Снимка БГНЕС

Целият земеделски сектор е изправен пред хаотична ситуация, за която многократно сме предупреждавали министър Кирил Вътев. Нашите производители няма да издържат с производство на българска продукция.

Това каза Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди" пред Би Ти Ви по повод протеста, който организират.

Мотивът на министерството, срещу който производителите се изправят, е решението субсидията да бъде разпределена по формула, в която най-малките получават най-голяма помощ, а не както е било досега субсидиите да бъдат разпределени по равно и всеки да получи „минимална ставка".

Още по темата

„Българският производител е задушен. Ние произвеждаме зеленчуци и мляко, но нямаме пазар. Призивът на министър Вътев да увеличим производството не е ефективен", каза още той.

Синапов заяви също, че дълбоко замразено месо се вкарва и преработва в колбасарските цехове. По негови думи България е единствената държава в Европа, която прави това. „Всички нормални държави това го използват за кучешка храна", каза той.

"Министърът на земеделието ни нарече алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и затова се обръщаме към ГЕРБ и ДПС да подкрепят нашето искане за оставка на министъра", каза още Бойко Синапов.

По думи на министър Кирил Вътев новото разплащане ще бъде за около 700 млн. лв., като това включва всички стопани, не само животновъди. Още 320 млн. лв. ще дойдат по Плана за възстановяване и устойчивост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е нали зеленичките искат хората да се откажат да ядат месо, добитъка оставял въглероден и азотен отпечатък. Ами така най лесно се отказва народа от мръвка, яйца, мляко, масло и др. В тях има туй, онуй, ами в колбаси и подобни, ако знаете какво слагат. Е това е вредно, не го яжте онова причинява нещо много страшно, не го яжте. Вервайте и не яжте ама нищо не яжте, преплитайте крака, боледувайте и гладувайте, ще им направите голяма услуга.:))
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Или казвай кой го слага,или преставаме да купуваме,ама тогава и твоето месо ще залежи,защото не знаем дали е било замразявано преди употреба.
41
2
 
31
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 5 месеца
Колко ферми в България се на европейско ниво като оборудване,този не казва.В Швейцария кравите се хранят с трева,защото млякото от нея трябвало за един вид кашкавал,другите пасът друга трева,защото от нея зависи млякото за друг вид сирене и т.н.При нас кравите с какво се хранят?Всеки път едно и също сирене от един и същ производител е с различно качество-това от кого зависи бе алчен негодник?Дали в ЕС ще те пуснат въобще да произвеждаш и да гледаш животни при такива условия?
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За кучешка храна,смях, по веригите какво е месото внос,замразено разбира се,размразява се и става свежо.В Бг животновъдите казаха,че в доста ферми породисти биволи и крави са изклани,фермите са закрити/фалирали/,затова стачкуват.Е слабо развито животновъдство,птицевъдство,/периодично засегнато от грипове и подобни/,конкуренция на вносно месо,мляко и яйца.Говореше се,че в колбасите се слага ДУ-***-та от салами от запада и суха кръв.Завода за насекоми уж за кучешка храна,кой ги яде тях.кое е вярно
39
0
 
23
 
! Отговори
Ал Пачино преди 5 месеца
Лошото е, че и кучетата не го ядат!
38
0
 
25
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 5 месеца
Като се казва такава информация как се правят саламите,къде са доказателствата и къде са контролните органи,никой не пита!Ако има яки правила,че всеки,който произвежда некачествена продукция плаща жестоки глоби и му се спира дейността,да видим колко производители ще останат и дали наистина има толкова животни,колкото се декларират по документите.Тук всичко е менте и затова все повече хора боледуват-храната некачествена,въздухът мръсен,водата в половин България не е годна и пр.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дека се скри Българския стандарт. Дека е Мишо мършата да се изкаже компетентно.
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз се чудя защо и кучето и котката нещат да ядат колбаси а то каква била работата. В тях няма месо а соя и сто годишна пехтия
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много правилно решение. С високи субсидии на дребните производители ще се стимулира качеството едновременно със завишаване на контрола, а големите ще се дисциплинират да не ни предлагат обрезки, стари меса от военни запаси и всякакви химии в тях.Вижте как е около нас: в Гърция, Турция, Сърбия, Румъния. Залагат и стимулират фермерството.Ние сме последни по качество на храните. За салами даже сме извън класацията.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко е пари ,в една реклама казват най хубавите парчета свинско и телешко месо ))майсторлък бря
33
0
 
9
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Бау бау.... :D
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Брей тея сега ли разбраха, че в саламите слагали замразено месо? Май Бойко ги е насъскал, та да държи на каишка ПП-ДБ. Тея що не протестираха при ГЕРБ?
31
1
 
29
 
! Отговори
М да преди 5 месеца
Пмня салмите "Кучшка радост" За голямо съжаление .Онази кучещка радост е по-хубава както качество от поне 90% от колбасите сега
30
1
 
15
 
! Отговори
6754 преди 5 месеца
Нямали пазари. Ами изнасяйте.
29
8
 
7
 
! Отговори
ПП преди 5 месеца
Честита Промяна, фирмите на Кирил Петков ни пробутват фалшива храна, разликата в джоба им!
28
0
 
25
 
! Отговори
Севда преди 5 месеца
Слагат каквото имат,даже и това,което нямат!На тяхно място,без проверки и контрол,скоро ще слагат и павета!
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Затова, мили хора, не купувайте
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега ли стана ясно, че използваме замразено месо, това се прави от 20 години , при всички правителства, внос от Бразилия и не само, с благословията на министри, какво се правят на ущипани госпожици нашите прозводители. Новото правителство им намалява субсиидиите, и по този начин намалява и джобните им. Бойко се оправяше с тях, даваше каквото искат, и бяха доволни. А нас - кучета ни яли, обратно - ние ядем кучешко.
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой нормален купува вече колбаси, цените им са космически и са солени и отровни, фалити сега на всички кобласари и млекари, държавата първо да им прибиере свръхпечалбите преди да им помага.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От Посолството одобряват: сега освен банани и тоалетна хартия, колониалните поданици ще имат и някакво месо ,нищо че месото е "кучешка радост" !