Слагат в колбасите месо, предназначено за кучеша храна

Животновъдите искат оставка на министър Кирил Вътев
22 ное 2023 11:28, Стела Стоянова
100
Слагат в колбасите месо, предназначено за кучеша храна
Снимка БГНЕС

Целият земеделски сектор е изправен пред хаотична ситуация, за която многократно сме предупреждавали министър Кирил Вътев. Нашите производители няма да издържат с производство на българска продукция.

Това каза Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди" пред Би Ти Ви по повод протеста, който организират.

Мотивът на министерството, срещу който производителите се изправят, е решението субсидията да бъде разпределена по формула, в която най-малките получават най-голяма помощ, а не както е било досега субсидиите да бъдат разпределени по равно и всеки да получи „минимална ставка".

Още по темата

„Българският производител е задушен. Ние произвеждаме зеленчуци и мляко, но нямаме пазар. Призивът на министър Вътев да увеличим производството не е ефективен", каза още той.

Синапов заяви също, че дълбоко замразено месо се вкарва и преработва в колбасарските цехове. По негови думи България е единствената държава в Европа, която прави това. „Всички нормални държави това го използват за кучешка храна", каза той.

"Министърът на земеделието ни нарече алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и затова се обръщаме към ГЕРБ и ДПС да подкрепят нашето искане за оставка на министъра", каза още Бойко Синапов.

По думи на министър Кирил Вътев новото разплащане ще бъде за около 700 млн. лв., като това включва всички стопани, не само животновъди. Още 320 млн. лв. ще дойдат по Плана за възстановяване и устойчивост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
21
 
! Отговори
до 67 преди 5 месеца
Държава става от народ, наистина. Тук племето разби ставата държава и днес сме в територия на мафията.
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 66 Същата история и тук миналата седмица - купувам шпек, оказва се много мазен. Нарязвам го на лакомото си куче, пълен пас. Оставям го на кварталните котки, и те го подминават с отвращение.
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А вие мислихте че по голям *** от Бойко няма ? Ето ви сега промяна , всички ставате бубояди щото е полезно и демократично .
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен62. Много добра идея, но тя не може да се осъществи от най-добрата селекция на роби-мазухисти. Толкова години стана ясно, че от тях произлизат и по-горе същите в държавата-територия-хайдути и предатели. Държава става от народ, граждани.
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като няма качествен държавен контрол, направете си сами такъв. Давам на кучето за проба, не яде, давам на котката, подуши го и ме погледне с оня поглед: "Ти добре ли си" , че чак ме досмешава и го изхвърлям и повече не го поглеждам в магазините.
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама то в колбасите и месо ли имало? Не знаех.
57
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кои са ОНЕЯ дето гоправят? Членове на вашия съюз на месарите! Досега да сте подали сигнал за някой ваш колега измамник? НЕ разбира се всички сте в кюпа. Лицемери гадниии.
56
3
 
20
 
! Отговори
промяната преди 5 месеца
Искахте промяна- получавате промяна. Всички я усещаме. Вече не се издържа на тези цени. Умниците и прецедента довели на власт тези "шарлатани" (пак според прецедента) заедно с кокорчо, кирчо и лорер ще закопаят България. Честита Промяна!
55
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички Бг растениевъди, животновъди, птицевъди, пчелари и др, производители да се сдружават, и да затворят цикъла на производство, да продават на Бг магазини без прекупвачи и ще успеят, особено с качество по БДС /Бг незаменимият вкус на всички храни/, и ще изнасят заради качеството.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То пак добре, че изобщо слагат месо...По-добре да не знаете какви химии слагат в колбасите, но месото за кучета и котки ви е най-малкия проблем.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди 10 г. този индивид на фотото носеше плакат: Бойко Борисов - баща на свиневъдите!
52
0
 
36
 
! Отговори
Здравеняк с макаров преди 5 месеца
Произведените в БГ колбаси ни образуват диабет, рак и някои видове алергия.Това е престъпление спрямо нацията - плащаш за да ядеш отрови. Кренвиршите се правят от кожи, внос от Гърция и една прах която надува сместа като гъба и след това слагат етикет Стара планина.....пълна заблуда за потребителите в България......
51
3
 
7
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
само да кажа на плюещите по родните животновъди и земеделци. След скандала с Волксваген за газовете, не закриха заводите, глобиха ги, но всички в германия застанаха зад тях, защото ако ФВ изчезне след американската атака, следващите щяха да са Бмв и Мерцедес. Ето за това идва деня в който бг храни няма да има ИЗОБШО! ЩЕ СМЕ НА СУБСИДИИ КАТО ГАЗА, но с не чак толкова разбита инфраструктура...
50
1
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 5 месеца
Каква наглост само, нямали били пазари??? Е добре де на колко искате да продавате кашкавал и сирене? Ами зеленчуците? Какво е това картофи 2лв? Разбира се че малките трябва да получат най-много, но това трябва да важи и за фирмите на този и онзи, които да ги раздробили на леля си, на чинката и съклецарката си....
49
0
 
20
 
! Отговори
Оказа се преди 5 месеца
Че всъщност проблема на господина и тези 6ато него е че видиш ли малкия производител Шар да получи повече. Няма нищо общо с качеството на продукция и защита на българския интерес а само на неговия частен такъв. Но да му припомним че тези субсидии всъщност са за подпомагане на малките и средни производители а не за да правят няколко крупни играчи приказно богати. Това му е болката на тоя
48
1
 
20
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Да спрат даспекулират с безбожните цени и хората ще купуват.
47
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Животновъди, правете кооперации, сдружавайте се и продавайте чистата си и качествена продукция по Бг магазините, без прекупвачи, веригите има от къде да се снабдяват. :))
46
3
 
33
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 5 месеца
Тези защо си мислят, че като сменят министъра и всичко ще е наред?! Няма значение дали той се казва Иван, Драган, Първан, важно е каква политика им е наредено да следват от Брюксел и от посолствоТо
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Давайте мляко в училище!
44
0
 
17
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЙ! преди 5 месеца
Да живей българският животновъд,който не разбра,че не държавата трябва да му осигурява пазари.Мина това време-на пазара оцелява този,който произвежда качествена продукция.Искат д-вата да им гаранира пазар,за да си продават ***.Спят ли контролиращите органи или те получават качествено месо,а другите кучешко?Когато се затваряше глава Земеделие от Кунева и любимят на някои цар-никой не протестира какво се договаря,сега ревът,че не могат да си купят поредната кола и апартамент.