Нейнски: Решението за самолета на Лавров бе правилно

Това е отговор на провокациите на Русия
30 ное 2023 20:52, Стела Стоянова
66
Нейнски: Решението за самолета на Лавров бе правилно
Снимка БГНЕС

„Смятам, че решението на българските власти за самолета на Лавров е правилно. Още повече, че делегацията на руския външен министър наброява 80 души, така че съвсем не става дума за някаква малка група хора, която отива на срещата в Скопие". Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски пред Нова телевизия.

„Това, което беше решено от българския външен министър, е в отговор на многобройните провокации от руска страна през последните месеци и години. Руски чиновници извън и в България отправяха към страната всякакви провокации, каквито в никакъв случай не са допустими за едни нормални отношения. Знаете, че те ни определяха и като врагове", коментира тя.

Още по темата

По думите ѝ от Москва винаги са се стремели да създадат вътрешен дебат – прочутата римска максима „Разделяй и владей". Те имат интерес от разделение било в българското общество, било в западното общество. Руснаците непрекъснато се опитват да предизвикват подобни дебати, смята Нейнски. Според нея забраната от наша страна е един много ясен знак, че България не може да бъде третирана като васална на Русия.

„Всяко време ражда своите герои. За мен това, което е изключително интересно, е че един човек като Кисинджър, който два пъти беше институционализиран като държавен секретар, се институционализира и като политическа личност и човек с огромен авторитет в света. Едни го приемаха, други го отричаха, но неговият авторитет не се оспорваше от никого", посочи Надежда Нейнски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
taschunka witko преди 4 месеца
Ега си и грозотията малко ли те ......
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жабата, дето и тя вдигнала краче, да я подковават.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бабо Наде, не е ли време да престанеш с публичните изяви? Има по-млади и по- с акъла си външни министри и министърки, те да се изявяват... Разбираме, че отвътре те напира да дръпнеш и ти едно слово и да се покажеш пред хората, но ти е време минало. Виж снимката...
38
1
 
9
 
! Отговори
Батман преди 4 месеца
а тая е Жокер
37
2
 
19
 
! Отговори
уфсъ преди 4 месеца
Тази мас тия отдавна е доказала, че е голям *** лизатор.
36
2
 
6
 
! Отговори
MNENIE преди 4 месеца
ЕС Комисар каза че е звъннал на Денков за самолета , но се оказа че Пеевски е Пръцал на задна Прашка Премиера на Република България - и Лавров е решил да заобиколи България .
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Надка се мотае в София и си търси работа и явно никой не и обръща внимание, а и Алексейчо взеха, че го умряха...Така, че не се учудвайте на изказванията и. Закъсала го е, не че боса и гладна ходи, ама пуста алчност
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Силно се съмнявам, че решението е на българските власти. Просто не вярвам, че са способни на самостоятелни решения. Русия не ни е определяла като враг. Като недружествена страна - да. Има разлика. А да не би да сме дружествена? Далеч преди това, обаче, във Варшава гласувахте, че Русия е враг. Това не го ли знае госпожата или се прави на лyда?
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато си евтин нищо не може да се направи... Решението не е правилно, с нищо не помага за подобряване на международната обстановка, поради тази причина Гърция не са отказали. Тъпо е Лавров да лети над България, а за Захарова да има забрана. Лавров да не е станал украинец, американец, че той може, а другите не. Изключително тъпо решение, а леля Надка реве за нов пост и пари, милионите от гаражите в София ли свършиха?!
32
3
 
19
 
! Отговори
+ преди 4 месеца
Мумията се завръща.
31
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубаво Наде със синия бански отдавна вече не е хубаво за гледане! Грозна и от вътре, и от вън!
30
3
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Коя е тази смотана бабичка на снимката? Изглежда на повече от 80. Да не обиждам осемдесетгодишните...
29
2
 
24
 
! Отговори
Кремъл преди 4 месеца
Оф, и ти ли се изказа. Аман от експерти, особенно от този ранг. Тъпотия голяма.
28
2
 
18
 
! Отговори
Йосарян преди 4 месеца
И тази като всеки си пази препитанието. Всичко е за пари. Което не е за пари, е за много пари.
27
3
 
32
 
! Отговори
h преди 4 месеца
Това е министърката, която ни затвори блоковете на АЕЦа и гепа Паркингите на София!
26
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поредната *** продала се за долари
25
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я върни на държавата 50 000 000 евро , където открадна мъжът ти и тогава ни възпитавай на морал и дипломация урунгел такъв. Живота си отживя. Колко чепове потроши в посолството в Анкара и колко народна пара потроши дърта лещерица...
24
3
 
21
 
! Отговори
До 18 преди 4 месеца
Поптодорова може да е капацитет само за козметиката на Герлен. Метеоритите перли на тяхната марка за нищо ги няма, така перлено лъщи. А лелката от снимката и за козметика не става, изглежда отчайващо амортизирана, виждала съм ги и двете лично
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През 2003г. г-жа Надежда Михайлова не успя да грабне кормилото на България, но днес все още може ... Тя трябваше да бъде министър-председател след покъртителното управление на И.Костов! Затова СДС се отцепи и раздели на две..
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На отеклото и погрозняло лице на дъртото Наде е изписана разрухата на политическата ни система. Целият смисъл на нейното жалко съществувание е сведен до това да изпълнява нарежданията на англосаксите, господарите й са презокеански, даже не европейски. Безнадежда явно кърка и не спи по цели нощи, защото не всичко е пари. Даже труженичките по магистралите се отвращават от дейността си.