Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БЪЛГАРИЯ НЯМА СЪСЕДИ! ТАКА Е! ГРАНИЧИИМ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗЕМИ ОТНЕТИ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО НАШИТЕ ПРЕДЦИ ЯКО СА БИЛИ!КЛАЛИ И ПОБЕЖДАВАЛИ!
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОЛКО УМНА Е ПОЗИЦИЯТА НА МОСКВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВРАЖЕСКА СТРАНА!КАК АЗБУКАТА НА КОЯТО ПИШЕТЕ Е ОТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА МАКЕДОНИЯ! КАК ПОЛУЧИХТЕ ХРИСТИЯНСТВОТО ЗА ДА СТАНЕТЕ ОТ ВАРНАРСКА ОРДА ДЪРЖАВА!КАК 100 ГОДИНИ УНИЖАВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЪЗДАДОХТЕ АРМИЯ ОТ РУСКИ АГЕНТИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ! Даже Иван ВАЗОВ ПРЕДИ ДА УМРЕ ВИ ПРОКЛИНЯ!БОТЕВ И ЛЕВСКИ ПРЕДВИЖДАТ ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН!
199
1
 
1
 
! Отговори
ПИКАЯТ ГАЗ РАШКИТЕ преди 4 месеца
СЛУГИ....МЕЕЕЕЕД МИ КАПЕ НА СЪРЦЕТО. РАШКАТА ПРОПАГАНДА НЕ РАБОТИ, РУШНЯТА Е В ИЗОЛАЦИЯ НИЕ ВЪРВИМ НАПРЕД
198
1
 
3
 
! Отговори
Така е преди 4 месеца
Все повече се самоизолираме. Вече никъде не ни канят по важни форуми, никой не ни посещава от висок политически ранг. Последно май ни удостои с внимание зелето и то за да врънка оръжия. Ние така се поласкахме от това, че веднага дадохме без да се назлъндисваме.
197
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А понеже в Мацква са заели умна позиция за това са изолирани от цивилизованият свят и късия се появява на разни форумчета с ЮАР и Еритрея по телевизора щото го страх да не го задържат и дават един куп жертви младо население ежедневно. За сметка на това НАТО се разшири с нови 1200 км граница и с една нова държава + още една на път.
196
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
МОСКВА ЩЕ ОТГОВОРИ С МОЩЕН ПАРАД НА ФИЛИП КИРКОРОВ
195
3
 
3
 
! Отговори
Българско чеверме преди 4 месеца
Западна България ги кани,Източна не ги пуска. Мара кълне през джама на самолета, Лаврата цвили в несвяст.
194
2
 
2
 
! Отговори
::: преди 4 месеца
Забравили са да добавят "отново".
193
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами в в България от години управляват *** със слугински манталитет. Държавното управление се свежда до това как по-добре да угодим и да се нагодим към някой велик съюзник . И каквото може да се присвои. Развитие на държавата няма, национално достойнство няма. Пълно подчинение в международен план. Липса на стратегии за развитие във всеки отрасъл. Дъно сме
192
13
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Мацковия да свиква. България е далеч далеч на ЗАПАД.
191
4
 
0
 
! Отговори
До искащия в ЕС преди 4 месеца
Първо научи каква е разликата между "суверен" и "суверенен"... защото ако искаш ЕС да ти е суверен, точно това имаш в момента, а ако мислиш, че суверен на ЕС е САЩ, значи си ... суеверен или даже ВСУЕверен
190
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом руснаците се пенявавят, значи добре правим
189
7
 
13
 
! Отговори
да преди 4 месеца
главното, най-важното е, че ние повече нямаме съседи, изпокарахме се с всички, а човек отива първо до комшията! БЛАГОДАРИМ ВИ, ПРОДАЖНИ ***!
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Откога говорителят се обръщат към нечие посолство? Или е по заповед на вожда.
187
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До208. Е къде отиде за сиренето. Та Кремъл знае , че сме в ЕС и НАТО . И защо се бута в провокация.
186
7
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
До Гадна Твар. Е, спазиха нормите на ес, дори и да не са правилни. Утре ес ще поиска България да спре производство да речем на сирене и нашичките отново ще се съгласят. Нали решенията на европ. "семейство" са свещени.
185
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 209До Гадна ТварА защо Гърция ги пуска,като решението е на ЕС?))))Защото Захарова нито един път през своята политическа кариера не е обидила и оплюла Гърция и гърците. Докато Захарова редовно ни обижда и заплашва, България е длъжна да не я приема на своя територия."На зло куче, зла прът"е казал народът.
184
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 месеца
До Гадна ТварА защо Гърция ги пуска,като решението е на ЕС?
183
15
 
15
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 4 месеца
днес великият политик, гигантът с ръст 135 см, човешкото нищожество Денков, забрани на Лавров да прелети над България. Слава на Молеца
182
20
 
13
 
! Отговори
Гадна Твар преди 4 месеца
Има забрана на ЕС, а България като член на този съяз, трябва да спазва нормите, дори и да не са правилно. Друг е въпвосът, че Русия предава България като приема покани за разговори с т.нар. държава Македония.