БЧК с "Време за другите", над 7000 са доброволците в страната

Доброволчеството се възпитава, а не е еднократен акт
4 дек 2023 17:22, Анисия Иванова
2

На 5 декември светът отбелязва Международния ден на доброволеца. По този повод от Българския червен кръст планират мащабно събитие под мотото "Време за другите".

"Доброволчеството не следва да бъде еднократен акт, а нещо, което се възпитава у младите, у децата. Правим го безкористно. С нашите доброволци в Българския младежки червен кръст това е дейност, която често осъществяваме, а именно да промотираме доброволчеството в детски градини, училища", каза зам.-председателят на Българския младежки червен кръст Лора Фучеджиева в студиото на "България сутрин".

Тя стана и студент на годината за доброволческа дейност.

Има интерес от страна на хората, които искат да станат доброволци, но голяма част от желанието им е провокирана от предизвикателствата през изминалата година, включително и хуманитарните кризи, стана ясно от думите ѝ.

"В Младежкия червен кръст за тази година имаме над 7000 доброволци в цялата страна. Всеки, който иска да е доброволец, трябва да отиде в Областния съвет на Червения кръст и да каже, че има желание. Служители ще го насочат. Най-важното качество е желанието", посочи Фучеджиева пред Bulgaria ON AIR.

Няколко са основните дейности, по които се работи, обясни зам.-председателят на младежката организация.

"Първа помощ, имаме бежанска мигрантска служба, планинската спасителна служба, водноспасителна служба. В Младежкия червен кръст вече работим и по нови и актуални теми за обществото като активно включване в социална среда", добави гостът.

Фучеджиева обяви и подробности за мащабно събитие, което е планирано на 5 декември.

"Ще се проведе в софийското Ларго от 10 до 14 ч., съвместно е с нашите партньори от РИМ и Националния център по трансфузионна хематология. Ще представим основни дейности, ще има демонстрация по първа помощ и безвъзмездно кръводаряване", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: БЧКдоброволциBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко ли са ни шошоро НПО,ами и тези се заявиха за спасители?! Отново опити за посегателство към децата от детските градини за промиване на мозъци! А в родилните отделения и в утробите на жените няма ли да се навирате ,за да "възпитавате"в доброволчество?! БЧК работи само за укрофашистките бежанци,които хайлазуват по скъпарските хотели! Не сме чули да са помогнали с нещичко на нуждаещи се БЪЛГАРИ! Активирали са се,защото трябва да събират парички за коледни подаръци на укрохайлязите!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доброволчеството е лично решение и нямате право да го налагате или възпитавате! Също дали ще еднократен акт или мисия е лично решение. С промивки на мозъци не става. Разкажете за заплатата на СЕО-то ви :) Това е мотивиращо със сигурност.