Ваш сигнал: Мъж починал 24 часа след изписване в "задоволително" състояние

Сигнализирате и за липса на медсестра в детска градина
15 дек 2023 14:33, Александър Попов
37
Ваш сигнал: Мъж починал 24 часа след изписване в "задоволително" състояние
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от наш потребител за фатално завършило лечение на неин близък в столично здравно заведение. С молба за проверка към Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция медицински одит авторът подробно описва обстоятелствата довели до злочестия край.

Пациентът бил приет в лошо състояние и му била извършена операция на белия дроб. Твърденията на лекарския екип били, че операцията е успешна, но видимо състоянието на болния говорело за обратното. Последвало влошаване и развитие на придружаващи заболявания, и след скъпо платен престой той бил изписан с твърдението, че състоянието му е задоволително. Човекът починал часове след изписването му. Целият сигнал тук

Изпратиха ни и сигнал свързан с липсата на медицинско лице в столична детска градина. Ето какво пише в него: „От два месеца в детската градина няма медицинска сестра, децата не са поверявани на входа за симптоми на сезонни вируси и заболявания. Наскоро имаше случай на нараняване на дете във втора група на детската градина. За щастие учителят е успял да реагира и да окаже необходимите грижи за него, но при по-сериозно инцидент кой поема отговорност за здравето на децата в детското заведение?

Ако в най-кратък срок общината не назначи медицинско лице, родителското настоятелство ще бъде принудено да подаде сигнал към някоя от националните медии. Надяваме се скоро проблемът да бъде решен и чакаме отговор от ваша страна кога ще се случи това.“ Целият сигнал тук

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕМА ПАРЕ ВЕЧЕ. ВСИЧКО ОЙДЕ ЗА НАЦИСТИТЕ. СЪД И ЗА ПРЪДЛЬОТО ТАГАРЕНКО.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Истината е, че болниците са превърнати в търговски дружества. Завишените здравни вноски не покриват всичко, а често пациента се налага да плаща на ръка. Липсват кадри и скоро хората ще си отиват от лечими заболявания. Отношението на мед. сестрите спрямо пациентите е меко казано нехуманно. Тежка е диагнозата на нашето здравеопазване.
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
българина само това знае,да се оплаква,да подава сигнали,да се съди и през ум не му минава да си извади ръцете от з ад ни ка и да почне да работи,да си плаща честно сметките и т.н.,но знае да изисква,няма такава наглост,какво сте дали,че искате от останалите,без *** м ни ци
32
2
 
16
 
! Отговори
Беновска пипа преди 4 месеца
Това е обичайна практика в българските болници. В Пирогов правят същото - правят опит да направят нещо и когато виждат, че опита е неуспешен и човекът умира, веднага го изписват. Трябва да пестят разходи за аутопсия и т.н. За съжаление, това е грозната българска действителност.
31
2
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 4 месеца
Като видят, че някой е на умирачка и не могат да се оправят, го изписват да не умре в болницата, защото им влошава показателите
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Режат паметници с флекс! Къде е полицията?
29
2
 
12
 
! Отговори
112 - 911 преди 4 месеца
Е НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - ИМА САМО ЗДРАВО КРАДЕНЕ!
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълен леш е здравната система при управлението на ПП и ДБ.
27
2
 
32
 
! Отговори
Лекар преди 4 месеца
Исках да стана лекар когато бях дете- Е,станах лекар. Разочарованието е голямо-от системата,от начина на работа,от заплащането,от колегите лекари. Жалко за иначе хубавата и хуманна професия,сега това, което работиш не е медицина и няма много общо с това,което си учил в университета! Жалко и за потърпевшите пациенти и близките им!
26
3
 
18
 
! Отговори
сетая преди 4 месеца
До 11не знаех че пътеката за инсулт е 7 дена -мен ме държаха след инсулт3 дни като ме накарах да си платя от джоба ЯМР.
25
2
 
20
 
! Отговори
11 преди 4 месеца
Че то това най-редовно си се случва. Гледат да се оттърват, като видят накъде отиват нещата и парите за цедене свършват. Няма какво да се учудваме, след като пътеката за инсулт е 7 (седем!!!) дена и след това ги пращат полуживи на рехабилитация още 7 дена.
24
3
 
25
 
! Отговори
Рендету преди 4 месеца
Бг е държавата с една от най-ниската раждаемост в света, но с най-висока смърност, а на Управляващите ни им е през оная работа... Чудно бъдеще и прекрасни перспективи ни очакват...
23
2
 
19
 
! Отговори
До 20 преди 4 месеца
Съдът е абсолютно НЕАДЕКВАТЕН , съдър издава условни присъди на престъпници и няма нито един осъден политик и нашата страна е известна с корупцията и безнаказаноста , нищо безплатно няма в това , напротив много е скъпо , а ти си мноо ***.
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно , а болниците се роят като пчели, все нови и нови, с лекари с огромни титли, пристигащи за да направят операция от не знам къде си. Чудна работа.
21
2
 
25
 
! Отговори
@ 19 преди 4 месеца
Много сте права , болницата е УЖАСНО място , сякаш не е достатъчно ужасно да си болен или да умираш , а е нужно и да те подхвърлят и да се държат бездушно с теб , бащата на моята жена така почина в една болница , дето пак така те държат на вратата , а той пише отвътре че е студено и че го държат гол защото е в интензивно , това през зимата , и уж щеше да се оправя и да го изписват и съобщиха че е починал , сигурно са се готвели да се оттърват да не умира при тях , както е станало с този човек !
20
3
 
24
 
! Отговори
до Вин преди 4 месеца
Каквото образованието ни, такива са и специалистите ни! Имаше стар виц навремето: Прибрал се у дома дипломиран инженер, да ама се простудил и започнал да се самолекува, а майка му предложила да го заведе при сина на нейна позната току-що дипломиран лекар. Синът й отказал с думите "като зная аз какъв инжинер съм, кракът ми няма да стъпи при него!"
19
7
 
4
 
! Отговори
абсолютно точно преди 4 месеца
СЕГА И СЪДЪТ ВИ Е ВИНОВЕН, АААА НЕ ТАКА НА БАЗПЛАТНОТО !!!!?
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затова не заведох майка си в болница в последните и дни. Със счупен крак, с инсулт , но напълно адекватна и мислеща. Поне и спетих унижението и мъките на това страшно място наречено болница. Спестих и плача и ужаса, които би изживяла от тежкото си състояние и липсата на помощ за нуждите си. Не искам да си представям страховете на неподвижните умиращи хора в БОЛНИЦА в България.
17
5
 
19
 
! Отговори
д-р Хаус преди 4 месеца
Ами не са излъгали колегите. Наистина е бил в задоволително състояние. Живял е цели 24 часа след проведеното лечение. Това е голям успех на родното здравеопазване.
16
7
 
4
 
! Отговори
никой преди 4 месеца
ПРОБЛЕМЪТ Е ВАЖЕН, НО НЕ МУ Е МЯСТОТО ПРЕСАТА! АМА НАЛИ Е БЕЗПЛАТНО ДА НАПИШЕШ ЕДНО ПИСМО!! ИДЕТЕ В СЪДА - ТАМ Е МЯСТОТО , КЪДЕТО СЕ ПЛАЩА!