Ваш сигнал: Мъж починал 24 часа след изписване в "задоволително" състояние

Сигнализирате и за липса на медсестра в детска градина
15 дек 2023 14:33, Александър Попов
37
Ваш сигнал: Мъж починал 24 часа след изписване в "задоволително" състояние
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от наш потребител за фатално завършило лечение на неин близък в столично здравно заведение. С молба за проверка към Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция медицински одит авторът подробно описва обстоятелствата довели до злочестия край.

Пациентът бил приет в лошо състояние и му била извършена операция на белия дроб. Твърденията на лекарския екип били, че операцията е успешна, но видимо състоянието на болния говорело за обратното. Последвало влошаване и развитие на придружаващи заболявания, и след скъпо платен престой той бил изписан с твърдението, че състоянието му е задоволително. Човекът починал часове след изписването му. Целият сигнал тук

Изпратиха ни и сигнал свързан с липсата на медицинско лице в столична детска градина. Ето какво пише в него: „От два месеца в детската градина няма медицинска сестра, децата не са поверявани на входа за симптоми на сезонни вируси и заболявания. Наскоро имаше случай на нараняване на дете във втора група на детската градина. За щастие учителят е успял да реагира и да окаже необходимите грижи за него, но при по-сериозно инцидент кой поема отговорност за здравето на децата в детското заведение?

Ако в най-кратък срок общината не назначи медицинско лице, родителското настоятелство ще бъде принудено да подаде сигнал към някоя от националните медии. Надяваме се скоро проблемът да бъде решен и чакаме отговор от ваша страна кога ще се случи това.“ Целият сигнал тук

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
15
 
! Отговори
@15 преди 5 месеца
Съда е като тия доктори, корумпиран и неадекватен. гледайте вие да не платите някой път прекалена цена за действията си !
14
16
 
3
 
! Отговори
НАРОДА преди 5 месеца
НАЙ-ЛЕСНО Е ДА НАПИШЕШ ЕДНО БЕЗПЛАТНО ПИСМО ДО ПРЕСАТА!!!!! ЩОМ ИМАТЕ ПРЕТЕНЦИИ , ИДЕТЕ В СЪДА И АКО НЕ СА ОСНОВАТЕЛНИ ЩЕ ПЛАТИТЕ ЗАТОВА!!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
. преди 5 месеца
Мястото на пресата, това са важни въпроси , "изпуснаха" много хора през годините , неприемливо е хора да си отиват така лесно от тоя свят защото претупват работата, бързат да изпишат или да бъдат изнудвани за пари , това е МНОГО ВАЖЕН ПРОБЛЕМ !
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При такива тежки операци... винаги има риск. При лекарите не си абониран за вечността.
11
13
 
5
 
! Отговори
НЕ Е МЯСТОТО ПРЕСАТА преди 5 месеца
НЕ ОТВЛИЧАЙТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ ОТ ВАЖНИТЕ ТЕМИ!!!!!ЗА ТАКИВА ЧАСТНИ ИСКОВЕ - МОЛЯ СЪДЪТ ЩЕ РЕШИ!!!!ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА НЕ СЕ ВЖИВЯВАТ В СЪДНИЦИ!!!!
10
11
 
5
 
! Отговори
НЕ Е МЯСТОТО ПРЕСАТА преди 5 месеца
НЕ ОТВЛИЧАЙТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ ОТ ВАЖНИТЕ ТЕМИ!!!!!ЗА ТАКИВА ЧАСТНИ ИСКОВЕ - МОЛЯ СЪДЪТ ЩЕ РЕШИ!!!!ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА НЕ СЕ ВЖИВЯВАТ В СЪДНИЦИ!!!!
9
2
 
19
 
! Отговори
: преди 5 месеца
Практика е да те държат в неведение и да висиш пред отделенията и едва ли не да им се молиш да ти дадат информация за състоянието на близките ти , после що ги биели ! Трябва да ги съдят и да влизат в затвора.
8
2
 
27
 
! Отговори
Вин преди 5 месеца
Началото на юни, гастроентеролог след две стомашни кризи "установи" - подути черва и ми препоръча вода и пробиотик!Към 20.08. друг такъв ме диагностицира с "за операция на жлъчка спешно"! На 31.08. ми направиха лапароскопска -2 бона и ме изписаха в "добро общо състояние", като същия ден влязох във военна болница за стандартна операция, която бе на 09.09.! Да ви Е "здравната система" барабар с докторите в нея!
7
3
 
28
 
! Отговори
Петър преди 5 месеца
Татко ми почина 2013 г само няколко часа след като посети личната си лекарка във Видин,която го уверяваше че нищо му няма!45 дни след това майка ми никога не се събуди от анестезия в правителствена в Лозенец.Даже и смъртен акт не и дадоха да е погребем!Март месец във Видин едва не умрях в Спешното където имаше поне 7 човека някакъв персонал ,без да е ясно за какво са там,без униформи,без маски и ръкавици,с отвратително мръснои покривки и несменявана възглавница....После що ги бият?
6
2
 
20
 
! Отговори
ми преди 5 месеца
не си е платил достатъчно -докторска му работа -лекарите са за да събират пари и да точат касата нито един не издава касов бон за 3 лева или фактура за хиляди левове да не стига човек до тях че ....
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Лекар, OK разбирам доводите ти, но кога ще започнат лекарите да казват истината на пациентите си? Не е нормално да ти казват, че операцията е успешна и се подобряваш, а после да те пратят да умреш в къщи, за да си спестят писане.
4
13
 
4
 
! Отговори
Аа преди 5 месеца
*** си избра сервитьорки вместо медицински сестри. *** реши да не се ваксинира, реши че знае повече от докторите. Сега *** да се оправя сам. Никой не ви е длъжен да ви лекува.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Важното е че и този ще го набутат в статистиката на ковиднастинката.
2
5
 
28
 
! Отговори
Лекар преди 5 месеца
Тъжно и жалко е,че е починал човекът,но понякога наистина няма какво повече да се направи. Лошото обаче е хора,които имат потенциал да се излекуват и възстановят масово се изписват от болниците (защото пътеката е свършила) недоизлекувани и си умират в тях. За жалост здравната система е изгнила отдавна и това се случва много често наистина...никой нищо не прави това да се промени!
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
вие какво си въобразявате,че лекарите са богове да вдигнат един дядо на 80г.с ковид,обездвижен и дементен и да го върнат към живот ли,на кой свят живеете,скоро бях оперирана доплатих 900лв за избор на екип.нито сестра,нито санитарка имаше за 5те дни в болницата на 40г съм.