Протест пред БНР заради интервюто на посланика на Русия

Програмният съвет на радиото е забранил излъчването му
16 дек 2023 15:30, Елка Василева
284

Граждани се събраха на протест пред Българското национално радио заради гостуването на посланика на Русия Елеонора Митрофанова в предаването на журналиста Петър Волгин. Протестиращите поискаха промени в обществената медия, която според тях се е превърнала в "разпространител на пропагандата и дезинформацията на Кремъл".

Още по темата
По същото време Волгин обяви във фейсбук, че Делян Пеевски е възразил срещу участието на Митрофанова, а впоследствие програмният съвет на радиото е забранил излъчването му и запита има ли връзка.

От партия "Възраждане" пък разпространиха писмо до медиите, в което се обявиха срещу "политическата цензура и двойните стандарти в обществените медии"

"Човек, който започва трета европейска война в началото на XXI век, неговите представители да бъдат допускани по този начин да разпространяват откровена пропаганда и лъжи. Чудим се какво правят политиците, защо мълчат, защо допускат този журналист, който очевидно работи като пропагандатор на чужда държава, да използва БНР. Проблемът е, че той е превърнал националното ни радио в PR практика в полза на чужда държава", заяви Атанас Шарков пред Bulgaria ON AIR.

"Искам Петър Волгин да бъде уволнен. Това може ли да бъде български журналист, който защитава българските национални интереси. Не, и Петър Волгин го е доказал нееднократно. И е позор, че той продължава да има трибуна от БНР", смята Иван Панчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
7
 
! Отговори
Лагрестин преди 4 месеца
Онзи който му харесва всичко в Русия,включително тоталитаризмът и убийствата на тайнит служби,репресиите срещу инакомислещите и т.н.,следва да се сблъска да някаква степен с подобни ограничения и у нас,та да види какво всъщност представлява ограничаването на нечии права и свободи.В крайна сметка,някои хора трябва да схванат,че вярност към родината не значи непременно вярност към нейния вожд,защото самият той може да е тиранин,нечестивец и безбожник.
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разбира се че ще протестират! Това да не е парад на едерасите и за подкрепа на уйкрайна че да не!
156
7
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 4 месеца
От една страна не ми допада ограничаването на свободата на словото.Но пък от друга страна,да помислим:в Русия дали биха дали на някой наш посланик или на руски опозиционер да гостува в радиото и да говори каквото си иска?Ако не,защо ние да го правим?В крайна сметка,след като някой разбира само от диктатура,добре е да се говори на неговия език.Дори родните болшевики трябва да се научат,че щом тоталитаризмът им харесва,значи няма да имат правото да говорят.
155
11
 
4
 
! Отговори
Вярно е преди 4 месеца
Специално Хоризонт на моменти ми прилича на кремълска трибуна !
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен, ама не харесвахте ЧЕЗ на Ви сега еврохолд
153
3
 
19
 
! Отговори
мераклии по токчета преди 4 месеца
Тези след София прайд решиха и тук да се покажат.
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Некадърниците от Еврохолд продължават да се борят с тока, щом заваля сняг - токови удари, спиране и всяка нощ същото! Това не е ли също за протест? Кой ще ми купува развалените уреди? Митрофанова ли или сглобката?
151
5
 
7
 
! Отговори
рашиската демокрация преди 4 месеца
...С Алексеем Навальным нет связи уже 10 дней. ФСИН заявила, что он убыл из колонии во Владимирской области. Но где он находится неизвестно ....
150
14
 
9
 
! Отговори
вой на BG мужици преди 4 месеца
Интересно, българските расуфили дали така ще защитават и цензурирането в любимата им Русия ? Например Навални и той е руснак, но от години гние по лагерите защото не е предан на Путин и режима му.
149
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прайд до дynka
148
7
 
30
 
! Отговори
дообрее преди 4 месеца
Русия като победи, какво правим? Тогава ПП ще надгражда паметника ли и ще обяснява, че те не са искали точно това, но ....
147
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква е тази демокрация която позволява на шепа хора да цензурират и заглушават гласовете на тези които не им харесват?
146
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не че нещо, ама досега сме имали поне 10 основания Митрофанова да бъде изгонена като персона нон грата, и щом не е направено от СглобкаСтрой ООД, значи смята за поведението и за нормално, така че нема смисъл сега да рипат на БНР за некакво интервю
145
8
 
19
 
! Отговори
закон на Нютон преди 4 месеца
Който събаря храмове и паметници се самопроклина, стойте далеч от тия мисли и действия. Защото много души закягате.
144
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проруски журналисти като Волгин нямат място в обществена държавна медия, каквото е БНР. Нека се изявява в частна такава, на БСП, Възраждане и др. В България има свобода на словото. Но неможе, работещ в държавна медия да пропагандира агресивна Русия, която България осъди и да оспорва официалната евроатлантическа позиция на България гласувана в НС.
143
8
 
26
 
! Отговори
живи здрави преди 4 месеца
Украински сценарии. Сценаристта отатък Атлантика .
142
7
 
27
 
! Отговори
Матрицата преди 4 месеца
Хоризонт, Евроком и Карбовски останаха медии без цензура. Къде е демокрацията, ако не се чува и противното мнение? Прогрес има в плурализъм.
141
7
 
30
 
! Отговори
Смех преди 4 месеца
В демокрация няма цензура и забрани на словото, ке.ле.ши паветни. Не ни учете на демокрация и ние знаем що е то.
140
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То не само радиото,канал 1 бТВ ,нова всички слугуеат и чакат потупване по рамото от сащ и Украйна )
139
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалките парцали, инсталирани начело на държавата ще ни превърнат във втора Украйна. Това е целта