Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие

Падна един паметник, очаквайте следващия, прогнозира уволненият
21 дек 2023 12:12, Петър Бойчев
96
Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие
Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков е свалил от екран Петър Стоянович. Това стана ясно от публикация на историка във фейсбук профила си, оформена като дописка със заглавие "Кошлуков уволни Стоянович".

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон", бях свален от екран лично от генералния директор", пише Стоянович.

Той е бивш министър на културата и имаше своя рубрика "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов в събота.
През март СЕМ наложи глоба на БНТ защото разказваше с хапливото си чувство за хумор за месопроизводството преди 1989 г. Според медийните надзорници езикът му е нарушил "добрите нрави". Още тогава Кошлуков коментира, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. "Професорът не внимава много с езика си сутрин рано", добави тогава директорът на обществената телевизия.

Странно е да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат, пише днес Стоянович. "А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия", завършва оптимистично уволненият професор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Това е правилно решение ,в което няма "политически поръчков привкус" ,за разлика от филма за Кристиан Таков - "Моралът е доброто". Няма ,какво ценно да се научи от рубриката на въпросния "историк" ,освен "хумор" простащина ,която я има навсякъде и дори тя не е нещо ,което е "собствено производство на Стоянович ,а най- вероятно плагиатствано от социалните мрежи.Въпреки претенциите на Стоянович ,че е историк ,дори и по отношение на историческите факти показва ,че е невеж.Полезно е за ефира
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 83, точно поради непоклатимото присъствие на Кошлуков радиото произвежда абсолютно безинтересен шум във времето и пространството, паразитирайки върху бюджета на държавата. Как може приближен на посолството политолок да дава тон за песен на артисти и журналисти и да очакваме нещо хубаво да излезе от това???
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Хамко Хамков По какъв пазарен механизъм (освен ако под пазарен не разбираш корупция) Кошлуков си стои в БНР въпреки постоянните проблеми там??? И какво му е по-качественото сега спрямо преди?
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приватизация на БНТ.
82
7
 
6
 
! Отговори
Срам преди 4 месеца
И аз да се изкажа. От цялото предаване с Георги Любенов в събота и неделя, единствените минути които заслужаваха внимание бяха тези с проф. Стоянович. Срамота за БНТ !
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Под "мъдрото" ръководство на Кошлуков, БНР прилича да западнала фирма пред фалит. Вътре всичко старо, мръсно неподдържано, а и хакери им разбиха информационната система и изтриха всичко, включително и златния им фонд. И виновни няма, а Кошлуков си стои на поста и продължава да управлява радиото с цензура и политически слугинаж, докато закопае напълно БНР
80
2
 
9
 
! Отговори
Нямам нерви преди 4 месеца
Приятните коментари и добавката на малко известна информация, поднесена от проф. Стоянович ще ми липсва много. Надявам се скоро това това жалко човече Кошлуков да изчезне от БНТ, а професора да се завърне.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бият Самара Стоянович - да се сеща магарето Жоро Любенов! Никой няма полза от свръхпопулярен Жоро!
78
9
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Този "историк" в наше време беше закотвен на обществената БНТ-хранилка, но неговите "исторически" скечове му изядаха главата. Нека да е "урок" за тези, които се гаврят с историческата ни съдба (била тя лоша или хубава) - гавра с исторически факти и събития, е гавра с памметта на хората, и то от екрана на обществена медия. Да отиде на друга "ясла" и да си хортува с "избрана" публика.
77
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 67 преди 4 месеца
Голям мързел ще да си бил или сега си политкоректен. Аз пък се гордея, че съм строил, работил съм на различни бригади, и ученически, и студентски. Не са ни плащали, имахме храна осигурена и помещения за спане. И страхотни вечери след работа, каквито сегашните работещи само срещу голямо заплащане никога няма да имат. Имаше щастлив народ тогава, и сега са такива хората от онова време въпреки трудностите. А сегашните млади мъркачи така ще си вървят, вечно недоволни, криви и недооценени.
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха, ха, ха, айде у улея! Нали няма цензура? Ама не е зле като изпердашат и такъв лъжец като Стоянович.Още повече, че той не е българин, а чуждестранен агент. Да иде да се регистрира....
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А,аааааааааааааа, не му Харесва на Стоянович? А ШЩиши като цензурира радиото - може?На ви демокрация!
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като само 22 год. е закачил от соца, как така се опитва да коментира неща които не е преживял. Отгоре на това е бил и тогава връзкар. Разглезен е този човек.
73
2
 
5
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 4 месеца
Мандатът на Кошлуков е изтекъл през 2022г м.юли.Годшна и половина,демек още половин мандат я кара без конкурс?!!Явно е удобен.А е и с 2 г по-дрът от Стоянович....
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма ли мандат за кошлукоф,или оправя лелите от СЕМ,та го оставят на мира?!!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
на -ович са били част от еврейските фамилии в Царска Русия. Не са имали свободен достъп до университетите.
70
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много правилно е направил Кошлуков.
69
1
 
5
 
! Отговори
haha преди 4 месеца
Кошлуков станал червен. Голям майтап. Корни ша го калеса за преседаль на ДКМС-то.
68
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
9.45часа- часът на професор Стоянович- с нетърпение очаквах интелигентното му присъствие и хапливи думи по много реални проблеми!
67
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стоянович(руснак/сърбин), винаги се е подигравал с българите и България. Отвратително е да го слушаш или гледаш. Толкова злоба изпитва този "човек" към България и българите. Браво на Г-н Кошлуков, че уволнил този мерзавец, които не би трябвало да има достъп до тв или радио ефир.

Спонсорирани публикации