Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие

Падна един паметник, очаквайте следващия, прогнозира уволненият
21 дек 2023 12:12, Петър Бойчев
96
Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие
Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков е свалил от екран Петър Стоянович. Това стана ясно от публикация на историка във фейсбук профила си, оформена като дописка със заглавие "Кошлуков уволни Стоянович".

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон", бях свален от екран лично от генералния директор", пише Стоянович.

Той е бивш министър на културата и имаше своя рубрика "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов в събота.
През март СЕМ наложи глоба на БНТ защото разказваше с хапливото си чувство за хумор за месопроизводството преди 1989 г. Според медийните надзорници езикът му е нарушил "добрите нрави". Още тогава Кошлуков коментира, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. "Професорът не внимава много с езика си сутрин рано", добави тогава директорът на обществената телевизия.

Странно е да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат, пише днес Стоянович. "А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия", завършва оптимистично уволненият професор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кошлука-на бунището.Скоро!Яков 4/7 Амин!
45
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Твърде пропаганда рубрика. Бедна на исторически контекст, богата на лозунги. Всяко нещо може да бъде осмяно без проблем. Кухо е, когато това се прави просто за да се отрече изцяло една идеология за сметка на друга. Но за семплия вкус това може и да е okay.
44
3
 
17
 
! Отговори
Преди време някой преди 4 месеца
зададе един въпрос, който остана без отговор. Защо не се признаят за трудов стаж студентските бригади? Хора бяха принуждавани да си купуват стаж, за да се пенсионират, след като имат по 7 или 9 месеца бригади (в зависимост дали са следвали 4 или 5 години)? Никой не се сети за труда на гимназистите - по 1 месец лятна бригада в строителството и по 2 седмици селскостопанска през есента. На 15-18 г. са им слагали норми като за възрастни. Значи общо 3 или 5 месеца,зависи дали си учил 3 или 4 г средно
43
13
 
4
 
! Отговори
да слушаш брат преди 4 месеца
му е удоволствие, за разлика от него. ѝне посягат на брат му, а на него. не прекъснато проявява първенющина и демонстрира някакво превъзходство над обикновения трудов човек
42
27
 
17
 
! Отговори
Най- сетне преди 4 месеца
Браво на Кошлуков, че освободи ефира от този досадник и простотиите му.
41
19
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
Петър Стоянович-ренегата.Първи седесарин,костовист.После прехвръквал тук там и накрая пристанал на комуняггите и ДПС за министерски пост.За такива директно патрон в чутурата.
40
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Действително рубриката беше твърде профанска най вече заради отношението на коментиращия към показваните събития. По удачно би било да се покани историк, за да даде малко по-съдържателен контекст на тези стари кадри, като историческата епоха може спокойно да се разтегне и да включва събития преди и след т.нар. "комунизъм".
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Панорама е за сваляне.Няма никаква гледаемост.Защо е в ефир?
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мутро-шарлатаните не търпят иронията !
37
9
 
26
 
! Отговори
Джендо преди 4 месеца
Стоянович е съвременния Алеко Константинов. Явно фростаците не харесват чуството му са хумор,защото са т ъпи. И Алеко е изгонен от работа ,защото е отказал да обвини невинен човек,по заповед на Захарий Стоянович ужким виден българин,възползващ се от служебното положение.
36
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така и не разбрах смисъла на тази рубрика на БНТ. Да се подиграваш и повърхностно да коментираш историята на държавата си ( независимо дали добра или лоша) не допринася с нищо за духовното израстване на народа. Увеличава се само националния нихилизъм и профанщината.
35
3
 
15
 
! Отговори
Враца баце преди 4 месеца
Всъщност китайската поговорка продължава " ...... и ще видиш реката да носи и труповете на най-големите ти врагове"!!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С такъв СЕМ конкурсите са безмислени и ще хрупаме СЕМки.Трябва да се започне от сем чистката!
33
4
 
22
 
! Отговори
швейцар преди 4 месеца
Кошлуков да си направи частна тв и да го гледа който си иска.Не съм съгласен ние да го субсидираме от бюджета,та да си кара магарето както иска.Явно и шефа на бнт трябва да се избира с референдум,защото е обществена медия.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 100 пъти повече, викаш е нормално да работиме ангария на някакви червени сатрапи.......... било много убаво
31
22
 
18
 
! Отговори
100 пъти повече преди 4 месеца
До бай Бай Само от бригадирското движение са построени Хаинбоаз,жп линиите Перник-Волуяк,Ловеч-Троян,Самуил-Силистра,г.Димитровград,азотно-торовият комбинат в Ст.Загора,язовирите "Ал.Стамболийски, "Г.Димитров "... Само бригадирите са построили 100 пъти повече от сегашните пърдешковци като Стоянович.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно и е кой е иронизирал тънко в тоя случай демократа-атлантиик Пеефски санкциониран с магнитски или шумкарския унук Терзиев, някой знае ли къде може да се гледа последното видео от миналата събота
29
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не че ще липсва този лицемер, но кога ще свалят и Бойко Василев.30 години като ПСА ли ще чакаме.
28
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
най-гледаната рубрика по БНТ и нея махнаха, Кушлука требва да бъде не просто уволнен а и съден, защото зае тоя пост с измама
27
3
 
15
 
! Отговори
ВОЛГИН ДА ГО СМЕНИ.. преди 4 месеца
НАЛИ...