Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие

Падна един паметник, очаквайте следващия, прогнозира уволненият
21 дек 2023 12:12, Петър Бойчев
96
Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие
Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков е свалил от екран Петър Стоянович. Това стана ясно от публикация на историка във фейсбук профила си, оформена като дописка със заглавие "Кошлуков уволни Стоянович".

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон", бях свален от екран лично от генералния директор", пише Стоянович.

Той е бивш министър на културата и имаше своя рубрика "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов в събота.
През март СЕМ наложи глоба на БНТ защото разказваше с хапливото си чувство за хумор за месопроизводството преди 1989 г. Според медийните надзорници езикът му е нарушил "добрите нрави". Още тогава Кошлуков коментира, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. "Професорът не внимава много с езика си сутрин рано", добави тогава директорът на обществената телевизия.

Странно е да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат, пише днес Стоянович. "А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия", завършва оптимистично уволненият професор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
22
 
! Отговори
плюс минус преди 4 месеца
Че не харесвах коментарите на П. Стоянович, не ги харесвах, но го траех със сарказма му.А Кошлуков кога най-после ще го махнат, мандатът му изтече в канала доста отдавна? А ръководителя на тв център Русе кога най-после ще си гледа селскостопанското инженерство?А СЕМ кога ще го закрият с тези пет - 5 дами, неправещи нищо от нещо?Хайде, стига сте се моткали напред, назад, вляво, вдясно, писна ни от тези некадърници.
5
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
една от най-интересните рубрики по БНТ и незнам какво му е пречил Стоянович на Кушлуков, ама както се казва ДС бавно но славно превземат държавата
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кошлуков не беше ли агент на дс внедрен в протестите.
3
20
 
27
 
! Отговори
Време беше преди 4 месеца
Рубриката е хубава, но Стоянович прекаляваше с иронизирането на онова време. Грозно е! Защото благодарение на "безмисления труд" както той го нарича често България е построила почти всичко тогава за разлика от днес когато основно се руши!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
мутро-шарлатани!
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хехе не бе това изобщо не е цензура, ама хак да му е и на Стоянович време е и за оня мазния натегач Георги Любенов..