Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие

Падна един паметник, очаквайте следващия, прогнозира уволненият
21 дек 2023 12:12, Петър Бойчев
96
Кошлуков свали Стоянович, той си написа дописка със заглавие
Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков е свалил от екран Петър Стоянович. Това стана ясно от публикация на историка във фейсбук профила си, оформена като дописка със заглавие "Кошлуков уволни Стоянович".

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон", бях свален от екран лично от генералния директор", пише Стоянович.

Той е бивш министър на културата и имаше своя рубрика "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов в събота.
През март СЕМ наложи глоба на БНТ защото разказваше с хапливото си чувство за хумор за месопроизводството преди 1989 г. Според медийните надзорници езикът му е нарушил "добрите нрави". Още тогава Кошлуков коментира, че ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович. "Професорът не внимава много с езика си сутрин рано", добави тогава директорът на обществената телевизия.

Странно е да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат, пише днес Стоянович. "А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия", завършва оптимистично уволненият професор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Както е казал дядото на Петър Стоянович-Джелето-В коктейл от злоба ,завист и главно -невежество ще преживеете живота си.И затова ви жаля.Това го е казал през 1947 г,малко преди смъртта си.Точно и ясно.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 44 Ученически и студентски бригади - по 30 дни през лятото и още по 15 дни - до 1-ви октомври, общо седем бригади; условията на бит, труд, храна и хигиена няма да коментирам. Строяхме "развитото социалистическо общество" и "светлото бъдеще". Хеле, построихме го. Питам за ергенския данък - той къде отиде? При пенсионния фонд, нали? Питам Васко Ушето, не че ще получа отговор. Гледайте филма "Горяни", 2011 г.
64
7
 
22
 
! Отговори
Една българка преди 4 месеца
Жалко за Стоянович, беше като свеж полъх с ведрото си настроение и забавни коментари. Вие какво искате да гледате събота сутрин - само драма и проблеми ли?
63
1
 
4
 
! Отговори
Кака преди 4 месеца
Пъстър букет от теменужки в тези медии. Не щеш Кошлуков, Волгин, Стоянович, РизоваКрасота! И спокойно, ние сами може да преценяваме кой колко му е под шапката!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БНТ повод ръководството на Сиси Дългото бедро е по-зле и от времето на цоциализъма.
61
4
 
1
 
! Отговори
Хамко Хамков преди 4 месеца
Соца далира друзя по една проста причина, избрахте запдантие джунджурийки и глезотии защото уж били по качествени. Без диктатура соца не може да издържи на пазарните реалности.
60
3
 
5
 
! Отговори
Папарашков преди 4 месеца
Един състудент бил на летни бригади-стаж в родопа. разправяше как правят кренвирши и защо не ги яде - пилето се мели с всякакви отпадъци включетлно перушина, а в допълнение на това се случвало някое да изпадне от лентата и да престои 1-2 дена под нея, вместо да го изхвърлят просто го връщат обратно на лентата.
59
18
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Този нещасттник веднъж го гледах по ТВ говореше абсолютни лъжи за онова време. Аз знам защото живях тогава и съм му набор, но всички останали с радост си отварят мозъците а други вероятно и задниците за да може този талибан да забърше с мръсен гнусен идеологически *** последните наченки на собствено мнение и памет към истинската история а не тази която е удобна и държи в подчинение.
58
8
 
28
 
! Отговори
Стар човек преди 4 месеца
Много ,,другари" в този сайт бре! И все за БКП милеят!Правилно го е казал големият писател Димитър Талев,,.....последният комунист в света ще умре в България"..Заради такива държавата ни е на това дередже вече 75 години!А светът отиде напрееед!!!
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименТози анонимен Янко явно нищо не е разбрал.
56
5
 
21
 
! Отговори
историк преди 4 месеца
Като чета какво са направили за България дядо му и прадядо му ви запушвам устата.Все пак е кореняк софиянец,роден на пъпа на София до паметника на Патриарха.Нищо общо с амбициозната пазарджиклийска селяния.
55
17
 
14
 
! Отговори
Българ преди 4 месеца
Абе Стоянович, забавен си ама, не може така подигравателно нон стоп с тия архиви. Малко уважение към НРБ, която е била уважавана, за разлика от сега!
54
2
 
1
 
! Отговори
Иванка преди 4 месеца
До Анонимен 14Няма го, защото изобщо не участва на 16 декември.
53
14
 
28
 
! Отговори
Изнервен преди 4 месеца
Край на демокрацията в БНТ и БНР. Уволниха Стоянович, а оставиха Путинския агент Волгин. Тежко и на България.
52
35
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво, този изливаше антибългарска помия от екрана на националната медия!!!
51
36
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правилно са го махнали, толкова пренебрежителен човечец, отрича живота на няколко поколения, които са се трудили и са оставили нещо за да я има тази държава. Той с какво е допринесъл, освен да слугува и папка.
50
17
 
14
 
! Отговори
ПАМЕТ преди 4 месеца
Двамта братя Стоянович са на хранилка в БНТ.Тропнаха костите на баща си и смятат,че трябва каквото поискат да стане.А този е царска подл..га.Облажил се от предишния режим и сега.С Кошлуков са от едно котило.Смениха цвета си след 1990 г.сега се разкри истинската им принадлежност.Няма бивш комунист.Предаването на Любенов е със соц.нотки.А сервилността на водещата е ужасяваща.Не може да прикрие негативното си отношение към накои от гостите си.И той е обявен за голям журналист.
49
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Майната му! И без това повечето от двуногите, заоблени нищо*жества като вас, никога не успяха да достигнат високите честоти на ум като проф.Стоянович! За вас са фермата, гласът, игрите, маскираният клоун, и всякакви формати за обуначване на общественото съзнание!
48
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много добре го каза Карбовски онзи ден в подкастът си.....вече няма никаква разлика между онова време и сегашното. Абсолютно никаква!
47
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя агент на ДС отдавна трябваше да е изхвърлен от БНТ!!