Черната 2023-а.: Българските личности, с които се простихме през годината

Взехме си последно сбогом с видни българи
26 дек 2023 19:35, Александър Попов
54

Гинка Станчева е българска театрална и филмова актриса. През 1955 г. завършва ВИТИЗ в класа на проф. Стефан Сърчаджиев и започва кариерата си в Драматичен театър в Благоевград в ролята на Блага във „Фиданките цъфтят“ на Славчо Красински, където работи до 1958 г. От 1958 до 1992 г. играе на сцената на Народния театър на младежта. От 1993 до 1998 г. работи в частен театър „Барбуков“, гастролира в общински театър „Възраждане“, Театър 199 и в театри извън София. Получава званията Заслужил артист (1967), Народен артист (1986), Орден „Кирил и Методий“ – II степен и орден „Стара планина“ за изключителни приноси към българската култура и по повод 70 години от рождението ѝ. Почина на 4 февруари на 90-годишна възраст. Снимка: БГНЕС

През 2023 г. се простихме с редица видни българи от политиката, музиката, театралната и киносцената, обществения живот.

Двама знакови бизнесмени от прехода също починаха през 2023 г. - Алексей Петров бе застрелян по време на разходка на Витоша, а Ангел Христов от дуета Братя Галеви изненадващо издъхна у нас, докато бе издирван с червена бюлетина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
шмatka преди 4 месеца
Поклон и светъл път към вечността за тези,които възпитаваха,създаваха,надграждаха духът и културата,създаваха ценности в съзнанието на народа български!А за тези ,които грабеха,унищожаваха,създаваха пошлости и нихилизъм,възпитаваха в цинизъм и отрицание,нека да горят в катрана на Дантиевия ад и да нямат покой вечно!
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съжалявам за Ивайло Дичев. Защо за всички тия хора за известните композитори Андрей Дренников и останалите културтрегери медиите си мълчаха. За повечето чак сега разбрах че са починали . Съжалявам.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Смятайте колко въглерод и азот са в земята. Някой беше споменал някъде, че е хубаво да се засаждат бобови растения в близост до гробищата, защото земните бактерии по-лесно ще го усвояват азота и го превръщат в протеини. Няма да се учудя ако Смилянският боб е тръгнал първоначално от нива в близост до гробища.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мутрите и комунистите не са личности. Който е бил член на БКП е комунист. Не можеш току така да се откажеш. Все едно да се откажеш от Герб за да не носиш вина за тяхното управление. Не би трябвало да е възможно. Всеки трябва да носи отговорност за делата на партията в която членува вкл. ДПС Герб СДС и ПП ДБ които са управляващи и опозицията също така.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво правят двете мутри межди Емилия Радева и Анжел Вагенщайн?
37
0
 
7
 
! Отговори
Да попитам: преди 4 месеца
Тези изброените били от "черната"23-та година! А измрелите около 100хил.БЪЛГАРИ от "розова"година ли са??? Или за мисирките животът на НАРОДА ни няма изобщо никакво значение? Къде ти обикновен човек да се сравнява с важността,дори и посмъртна на някоя видна мутра,на показен шошоро,на доносници и крадци!
36
0
 
7
 
! Отговори
someone преди 4 месеца
До пияница мистикда СССР те е съсипал,че те е карал да работиш, а не да пиеш.
35
3
 
7
 
! Отговори
Bond преди 4 месеца
Само като видях снимката на статията на либераста и майкопродавец дичев си сипах едно от кеф! Един грантаджийckи безродни по-малко! Наздраве!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съжалявам за Ивайло Дичев въпреки че не споделях вижданията му но той беше човечен. Не знаех че е починал. Защо за всички тия хора за известните композитори Андрей Дренников и останалите културтрегери медиите си мълчаха. За повечето чак сега разбрах. Съжалявам.
33
1
 
9
 
! Отговори
тренер преди 4 месеца
Тъжим особено много за трактора.Голям доцент беше,а като съветик в ДАНС беше незаменим.Честен човек ,бизнесмен с принципи.Никога не е поръчвал убийства и не е притискал никого.Никога не се е.Убиха го погрешка,некви занимавал с конбанда и рекет,абе светец.Отрепаа го погрешка,некви излезли на лов за прасенца и се припознали в нашию помаак та го отепали.
32
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Бааааах мааа му. Комунист до комунист, един нормален няма. Тоя СССР ни съсипа като държава. Само такива като тия умрелите плазмодии вирееха
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Файзер благодари на всички знайни и незнайни участници в експеримента.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Деница Такева Германова - внезапно починала на 40г! Многократно вапцана. Поредната!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Васил Захариев - внезапно починал, пропагандатор на ковид фа666изма. Поредният.
28
3
 
5
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 месеца
БОГ ДА ГИ ПРОСТИ НО НЯМА САС КАКВО ДА ГИ ЗАПОМНА.КАМО ЛИ ДЕЦАТА МИ.
27
6
 
5
 
! Отговори
КОВИД-Ваксините преди 4 месеца
Забавят, но НЕ Забравят! и така ще е през следващите поне 5 години, все пак Миокардита обикновено дава 100% смъртност между 5 и 10 години!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Беше Добра Година преди 4 месеца
много ЮдеюСемитМасон Демони са вече при Създателя си - Люцифер!
25
3
 
2
 
! Отговори
divna преди 4 месеца
До Нане ***,дано и на теб се връщат негативни неща.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цветан Томчев - внезапно починал, виден жъъълтопаааветник, защитник на свободата на словото, но само одобрената от посолството. Поредният.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
д-р Огнян Митев - внезапно починал, виден пропагандатор на експерименталките. Поредният!

Спонсорирани публикации