Отново на път, но за Нова година: Влакове и автобуси пълни с хора

От София има и извънредни автобуси, БДЖ пусна допълнителни вагони
30 дек 2023 09:45, Красимир Ангелов
43
Отново на път, но за Нова година: Влакове и автобуси пълни с хора

След като Коледните празници минаха и с тях приключи голямото пътуване, отново хиляди българи тръгват на път, сега заради празнуването на Нова година.

Очакванията сега са трафикът да бъде малко по-лек, сравнен с този преди Коледа, а голямото прибиране да бъде на 1 и 2-ри януари.

Около Коледа на ден през Централната автогара минавали между 10 и 12 хиляди пътници.

"Самите превозвачи, а и ние, подаваме информация, когато в дадено направление свършат билетите, за да осигурим извънредни автобуси", каза изпълнителният директор на Централна Автогара - София Иван Мирославов  пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А до пускане на извънредни автобуси се стига.

"Сега по празниците всички са пълни. Само за новогодишните празници до момента има 10 осигурени автобуса. Може би ще се наложи и повече", допълни Мирославов.

Въпреки това пътниците не срещат трудности.

От Централната автогара предупреждават - на 31 декември най-вероятно ще отпаднат курсовете след 17 ч.

"Няма да е приятно да пътуваш посред нощ и да посрещаш Нова година в автобуса", допълни изпълнителният директор на Централна Автогара - София.

Железницата също пуска допълнителни места. БДЖ добави още преди коледните празници допълнителни вагони по най-натоварените направления. Допълнителните места остават и за новогодишните празници.

На най-голямата ЖП гара в Северна България - Горна Оряховица ситуацията в петък беше спокойна. За увеличения брой пътници влаковете ще са с допълнителни вагони до 2 януари. А в района на ЖП гарите ще има засилено полицейско присъствие.

А съветът на Пътна полиция и АПИ е, пътуващите с кола да се заредят с търпение, да спазват правилата и да шофират спокойно и без излишни нерви. Най-критичната точка по магистралите остава магистрала „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“, които са в ремонт. За да се улесни движението там обаче е въведен временен специален режим на движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Kато чули японците, че от София до Бургас се стига с влак за 9 часа, си помислили, че България е по-голяма от Китай
26
2
 
4
 
! Отговори
парадокс български преди 3 месеца
доходите ниски , бензин и нафта скъпи , винетките скъпи , билетите скъпи , магистралата лоша , БДЖ некомфортно , ,,,,, как издържа тоя народ на всички тия неволи :) иначе кола зад кола по магистралата , едни на село други в чужбина , влакове и автобуси препълнени , ,,,,, абе беднотия .
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
замен немаше такива работи, с нешка сезнаем от хранителния в пловдив и тя ми помогна. То навсякаде така правят тебе щото сате зели зарад лондонския ти англииски, а?
24
1
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 3 месеца
Да , като те назначиха в обявата за конкурса пишеше ли ,,с предимство са едеоти"? Или нямаше конкурс, а по заслуги?
23
1
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
баба и дедо на село са гътнали гудата, отиваме пълниме сакове и багажници, и след празниците отново сме айтита и хипстъри. от тая гледна точка, некой да знае как се чисти овча лой от клавиатура "чери" ? за един приятел от сектора питам
22
1
 
7
 
! Отговори
Nick преди 3 месеца
'Софиянци' се прибират по родните си места :)
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега си личи че няма никаква работа в провинцията и се принуждават да пътуват. Но такава е държавтаа след 1989 г. пропаднала.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 19 синхронизацята на си-стандарт към европеиските изизквания. Шефката секазва нешка Емилова, друго?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бобими не сме сички софеанци злобар
18
4
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 3 месеца
Ти в кой отдел на тази Държавна агенция по стандартизация работиш, ако не е тайна? Няма да е стандарта за български език, явно? Дано да не е нещо което се ползва!
17
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Леле, тук какви бeкoвe минали и се подписали. Всичкото им да се наплющят, да извъртят некое мазно маане и да разходят кюмбето и дебелите чавета та баба да им се нарадва, а те да и опразнят мазата... Ужас!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и ние от държ аг по стандартизаця и контрол сме до 5-ти. Шефката вика и бес това нема да знаете още каде се намиръте ше ми баркате пинти с палунди и ни каза пускайте. Боносите тая година бая рехави заръди оня кокор4о но пък толко спокойна година несъм имал. Трета година ве4е, канцеларя с климатик, кафенца и кифтенца, заплатката навреме и само чакаме с жената дасе спука тоя балон и ния даси земем нещо на софя щото тоя наем са пари в кладенец
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами традиции, хората така са свикнали! Обективно, никакъв смисъл няма да се тъпчеш по превози, да си късаш нервите в транспорта и реално да се преумориш в дни които са ти дадени уж да си починеш! Ама така се прави, не е много смислено! Такива сме!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Да попитам- 02.01. почивен ден ли е? - За някои е. Както бе посочено - учители и подобни почиват. За учениците е посл. ден от ваканцията. Няма да работи и министерство на културата, освен на образованието. Който е при частник, ще бърза на първи. Половината външно сме си пуснали отпуск още от двайсти, та до пети. Тези дето останаха им разказаха играта баш по коледа с тия холандски врътки за шенген. Преводи, ноти, анотации. Мен не ме бърка, още седмица ще съм далеч от зверилника
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До14. Говориш някви супер глупости, всичко си ползват в другите държави, коли, автобуси, влакове, самолети, зависи на кви разстояния и цел пътуваш.
12
1
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 3 месеца
,,Бития-бит , и душевност на българския народ!" Много казват че сме най-тъпия народ на света, но аз съм оптимист, все си мисля че поне едни по-*** ще има!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В другите държави автобусите се ползват само като градски транспорт. За извънградски транспорт се използват влакове и самолети - в Сащ пътуват от един щат до друг със самолет.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До7. Що, по те кефи да се налупаш с евтин алкохол и съмнителни мезета от лидъла в панелката ли, накрая да друсаш телеса в местната чалготека и после да ми обясняваш къв софийски бек си и по села не ходиш, а е стига сте превръщали ходенето да видиш роднини в нещо лошо.
9
1
 
13
 
! Отговори
1434 преди 3 месеца
Абе, няма никакво на път, всеки отива по родните си места и след нова година се връща, не го ли проумяхте... С Изключение на курортите...
8
1
 
7
 
! Отговори
Паци преди 3 месеца
Да бе, братчедка ми, Любчето, от Съединение си взе двата работни отпуск и още в Четвъртък, 21-и, си пиеше винцето с техните на село. Преди това минали през Пловдив да накупят подаръци, че в София по моловете беше страшна лудница. Същото и с племенницата Мира от Куклен - тя е учителка по Човек и общество. Каза че са и дали 5200 чисто бонус, което включвало и 13-а заплата, де. И тъй като няма да има часове е чак на 4-и на работа. И в нашата агенция е така. Само пустата му ипотека зарад софиянци...