Защитници на "Альоша" в Пловдив към общинари: Нови фашисти!

Протест срещу предложението на съветници от ДСБ за демонтаж на паметника
Обновена: 17 яну 2024 09:26 | 17 яну 2024 09:24, Александър Попов
407
Защитници на "Альоша" в Пловдив към общинари: Нови фашисти!
Снимка: БГНЕС

"Долу ръцете от Альоша", "Нови фашисти", "Не на войната с историята", "В Общинския съвет няма място за нацисти" - с тези и още плакати се събраха пред сградата на Общинския съвет на Пловдив преди сесията защитници на паметника "Альоша".

Митингът се поведе от депутата на БСП Иван Петков, а неговите колеги и ръководни фактори в социалистиеската партия Кристиан Вигенин и Георги Свиленски подкрепиха на място протеста.

Още по темата
Те определиха предложението на съветниците от ДСБ за демонтаж на монумента като престъпление.

“Тук сме да запазим символа на Пловдив”, каза Иван Петков, а неговите съмишленици вдигнаха високо плаката: "Нови фашисти”.

Пред сградата на общинския съвет продължава да се стичат хора, а полицията пази реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още по темата: Пловдивальоша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
9
 
21
 
! Отговори
МочАльоша преди 4 месеца
След 45 години комунизъм и после 30 години мутро-комунизъм, мозъкът и на пловдивчани, и на целият народ е промит!!! Това което не успяха да пробият комунистите в ерата на тато, го направиха техните деца и внуци в ерата на мутро-прехода!!! Плъзнаха като зараза из всички новоизлюпени партии и замърсиха новите партии с корупция, лобизъм, далавери, отклоняване на обществени пари, нарочнп нескопосани закони Лека полека държавата се разпадна и днес вече спокойно можем да се поздравим, че всички сме със закърнели мозъци, сковани дотолкова, че жалим за паметника на своя завоевател и грабител!!!
296
5
 
7
 
! Отговори
Евмолп преди 4 месеца
Радойказа:Писмо до Ванка с танкаПиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.После цели девет петилетки грабПосле цел
295
5
 
8
 
! Отговори
Алкольоша преди 4 месеца
А, да не забравя - и за мен трябва да има нещо. Метилов алкохол, денатуриран спирт, коресилин само в краен случай. Лошото е, че по-стар крепостически обичай, след фиркането трябва да се помириша под мишниците, но с тоя шинел...А бе я, направо ме оставете само по шпагина!
294
6
 
7
 
! Отговори
Алкольоша преди 4 месеца
Един вариант - не ме бутате, само ми "запрятате" шинелката отпред и отзад. Така руслямистите ще могат да ми направят куни/ани-лингус, според сексуалната си ориентация.Е, трябва и стълбички да се добавят. Пенсиите - с дрон! Извратеняците, които искат уста в уста - с балон. Червен.
293
10
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
ВЕДНАГА ДА СЕ ВЗРИВИ ТОЗИ ПАМЕТНИК НА ПОРОБИТЕЛИТЕ РУСНАЦИ .........
292
9
 
5
 
! Отговори
ПАРИЖ1947 преди 4 месеца
Един лустросан и мек мъжага от пол69 говори как България е била окупирана до 1947г.Мъжагата явно е от полираните антибългаски еничари на фашингтон!Мъжага до ПОДПИСВАНЕ НА ПАРИЖКИТЕ МИРНИ ДОГОВОРИ ОФИЦИАЛНО БЪЛГАРИЯ Е ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ТРИСТРАННАТА КОМИСИЯ-СССР,САЩ,АНГЛИЯ!Мъжага дали са ти известни споразуменията от Ялта?Въпрос мъжага-кой накара Югословия да се откаже от репарациите,които България трябваше да и плати?Чака ви народен съд,къде ще се криете!
291
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези които противопоставят българи срещу българи са съвецкофилите в България. Изчзнат ли , народа ще бъде обединен. Съветцкофилите са тези дето искат отраврянето на концлагерли и да вкарват там българи. Факт
290
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Другите пък са комунисти, което е по-зле.
289
4
 
6
 
! Отговори
red преди 4 месеца
Не им ли стига, че махнаха паметника в София, но и този ако махнат ще е бонус.
288
14
 
10
 
! Отговори
ПЛОВДИВЧАНИН преди 4 месеца
НЕ-ПЛОВДИВЧАНИ ДА НЕ СМЕЯТ ДА ПИПАТ АЛЬОША!!! И ТОЗИ ГРОЗЕН И ДЕБЕЛ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, ПРЕДЛОЖИЛ ДА БУТНЕ ПАМЕТНИКА, ТРЕБЕ СЕ ПРЕГЛЕДА, ТА ДА СЕ ВИДИ КАКВИ ТОЧНО АТРИБУТИ СЪХРАНЯВА ПОД ПОЛИЧКАТА СИ!
287
14
 
11
 
! Отговори
малък но много прост преди 4 месеца
народ. Изобщо не коментирам има ли място този паметник или не на това място, нито освободила ли ни е Русия или не. Коментирам защо сега? Къде беше дебата до сега? Не стопляте ли, че целите са няколко: Първо: Разделяне и противопоставяне на хората на два лагера по темата и конфликти в обществото ни, ако има изобщо такова. Второ: Димна завеса за сериозните решения, които се вземат от името на сглобки, министри и т.н., Трето: окончателно да издразним Русия и да се наврем във война, която не е наша.
286
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какво им увеличаваме пенциите на тия?
285
11
 
18
 
! Отговори
фифи преди 4 месеца
Спукайте този цирей с автомата и да приключи тази конфронтация.
284
7
 
17
 
! Отговори
Дааа преди 4 месеца
На 4.5. 1953г. в подножието на Бунарджика е смачкана първата стачка в новия "Източен блок". Милицията стреля по стачкуващите тютюноработници.Има убити и ранени, но през годините никой и нищо не споменава за случая, да не говорим пък да се постави поне паметна плоча! За сметка на това между 1954 и 1957г. е построена на върха на тепето десетметрова статуя на съветски войник, при положение, че няма нито един такъв загинал при някакви събития в Пловдив! На колене пред големия брат. Смях!
283
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ БЕ АЛЬОША,ТОВА СА СТАРИТЕ ДОБРИ ФАШИСТИ!!...
282
14
 
21
 
! Отговори
това не е символ преди 4 месеца
руския бураткси *** альошкин неможе да бъде символ на един град с над 8000 годишна история абе вие нормални ли сте
281
11
 
24
 
! Отговори
пак се объркаха преди 4 месеца
фашистите са вашите батюшки от кремъл в Блъгария никога не е имало и няма фашисти
280
7
 
11
 
! Отговори
До долния преди 4 месеца
Същата първо половината българи са фенове на национал социализма. За съжаление. Второ- в момента руската федерация се е фашизирала и нацифизирала до крайност! Как могат да се обърнат нещата!
279
25
 
17
 
! Отговори
СПАС преди 4 месеца
СЛАВА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА НА ЕВРОПА И АЗИЯ ОТ КАФЯВАТА ЧУМА!! СЛАВА НА ВОЙНИКА АЛЬОША СПАСИЛ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!
278
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЯКОИ НАРОЧНО ПРОТИВОПОСТАВЯ БЪЛГАРИТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, НО МАИ СЕ ДОСЕЩАМ ЧЕ ТОВА Е ЦЕЛТА НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО КОЯТО ИЗПЪЛНЯВА ПОГОВОРКАТА РАЗДЕЛЯИ И ВЛАДЕИ ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ИЗГОНЯТ ТЕЗИ КРАВАРИ