Защитници на "Альоша" в Пловдив към общинари: Нови фашисти!

Протест срещу предложението на съветници от ДСБ за демонтаж на паметника
Обновена: 17 яну 2024 09:26 | 17 яну 2024 09:24, Александър Попов
407
Защитници на "Альоша" в Пловдив към общинари: Нови фашисти!
Снимка: БГНЕС

"Долу ръцете от Альоша", "Нови фашисти", "Не на войната с историята", "В Общинския съвет няма място за нацисти" - с тези и още плакати се събраха пред сградата на Общинския съвет на Пловдив преди сесията защитници на паметника "Альоша".

Митингът се поведе от депутата на БСП Иван Петков, а неговите колеги и ръководни фактори в социалистиеската партия Кристиан Вигенин и Георги Свиленски подкрепиха на място протеста.

Още по темата
Те определиха предложението на съветниците от ДСБ за демонтаж на монумента като престъпление.

“Тук сме да запазим символа на Пловдив”, каза Иван Петков, а неговите съмишленици вдигнаха високо плаката: "Нови фашисти”.

Пред сградата на общинския съвет продължава да се стичат хора, а полицията пази реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още по темата: Пловдивальоша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
7
 
7
 
! Отговори
Труман преди 4 месеца
Нали разбирате, че нито една рускоподобна няма да бъде оставена неутилизирана? ;-) Да, вие всички, до последното мypзи ще бъдете утилизирани. Няма да има нито един (буквално), който да разказва след това. Ако имате роднини, които обичате, сега е момента да им го кажете. ;-)
256
14
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Оправиха цялата държава и се заеха с историята. Ноооооооо все пак ние си ги избрахме
255
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 239-Акакво стана з трите дни
254
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен-СЪБАРЯЙ
253
7
 
21
 
! Отговори
Алън Грант преди 4 месеца
Пет неграмотни копейки на кръст.
252
13
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 4 месеца
Оставете Альоша на мира. Изчакайте капитулацията на Путин и тогава. Махнете само Шпагена и го обезъражете. Кръстете го Володимир и готово. Евтино и ефективно.
251
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събраните от Вигенин и Свиленски "протестиращи" не изразяват мнението на пловдивчани.Гражданите на Пловдив предпочитат да виждат на върха Левски, а другарите могат да се кланят на чуждия войник на друго място.
250
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този войник е украинец, как ще му рушите паметника?! От Трети украински фронт е! Войниците там са 80% украинци! А в този фронт воюват и три български армии, начело с царския генерал Владимир Стойчев, рамо до рамо с украинци и руснаци и даваме доста жертви по пътя до Унгария!
249
12
 
24
 
! Отговори
Каква е била ролята преди 4 месеца
на Альоша в историята?От какво ни е освободил?Той е бил демонстрация на верноподаническите чувства на новата власт,дошла след проведения благодарение на Альоша деветосептемврийкси преврат през 1944г. Новите властници,които са били общо взето полуграмотни и неподготвени,са искали да се бетонират на завзетите позиции:"да,не можем,да не знаем,но сме верни на СССР и с нашето управление под неговото ръководство ще изпълняваме неговите стратегически задачи".У нас фашизъм не е имало и Альоша е почивал.
248
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Джамията, като всяка религиозна постройка е нужна на определена група хора за да изповядват религиозните си вярвания. Каква вяра символизира альошата? Вярата на масовите убийци от ДС, КГБ и БКП, убили без съд и присъда и в лагери хиляди българи, заробили България за половин век в полза на руско/съветско-имперски интереси. Заради тези окупатори българите станаха с робска психика, сънародниците ни в македонския край бяха посърбени и съдбата на милиони българи беше унищожена...
247
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Помислете си само зашо на територията на островна Великобритания е трудно да се намери някаква стара забележителност. Имат си някакъв стоун хейдж и толкова. Зашо нищо няма останало? Ами зашото самият народ е настроен на унищожителна, ч не на съзидателна вълна. Точно този подход се разпространява по света. Кой създаде Ислямска държава, по-точно нейните военни? Кой ограби и ащо богата Сирия? Защо в Британския музей нама НИЩО нританско, т,е, местно за англите?
246
9
 
22
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
докато альоша е по голем от батенберг, не ми говорете за независимост.
245
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако България беше истински свободна и независима държава до сега всички МОЧИ, Альоши и подобни простотии щяха да се направени на сол !!!
244
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо не бутнете всички джамии, та те са построени от онези които са завзели, поробили и излзвали българските земи и население. Хайде, като сте толкова големи патриоти всичките фашисти. Бутайте наред. Оставете само паметника на Тагарев и нещо друго американско.
243
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой тук пита дали България е незвисима държава? НЕ, НЕ е. Защото се управлява от мекерета. Управлява се от подствени персони и изпит мозък, държани на юлар и със звънче на шията.
242
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това че англо-саксите не ценят или нямат умения да ценят хората си и не им издигат паметнци, а само склипури на кралица или ***, ги ядосва,че други народи имат качествата да ценят йхората си и да се старят да запазят паметта за действията им. Саоата религия протестантизъм е разко против всички изкуства, което силно е навредило на държавите, приели протестантизма за свой начин на мислене. Направете справка и вижте колко мизерно е нивото на всички изкуства там, с минимални изключения.
241
16
 
13
 
! Отговори
о преди 4 месеца
Пловдивчани не са като софиянци. Те са будни хора, мразят несправедливостта и си обичат градът и всичко в него. Тук удариха фашистите от ПП-ДБ на камък.
240
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скоро е имало видио връзка сн зеленски, Киро Пеевски Борисов ,и той ги е накарал да гътнат и тоя паметник
239
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не става от тая измислена държава...
238
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В нашия град си имаме много голяма джамия , никога не е било проблем да я има, обнопвена е и е културна ценност, както и действаща джамия. Всички постройки, свързани с духа, са нескучайни и са значими. Опитът да се затрие паметта е опит да се затрие народа и да се принизи до скот.

Спонсорирани публикации