Тъщата, удушила Пейо Пеев, с грозен скандал в посолството ни в Тайланд

Консул Красимира Трифонова набедила посланика за сексуален тормоз
23 яну 2024 11:09, Елка Василева
274
Тъщата, удушила Пейо Пеев, с грозен скандал в посолството ни в Тайланд
Снимка: архив, БГНЕС

54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дългогодишен служител на Външно министерство. Тя за първи път привлича вниманието през 2010 г. с грозен скандал. Заради напрежение между посланика Камен Величков и консула Красимира Трифонова, външният министър Николай Младенов изпраща проверка, която да установи реалната ситуация в нашата мисия, пише "24 часа".

Бившият външнополитически съветник на двама български президенти - Желю Желев и Петър Стоянов получава първия ни дипломатически пост в Тайланд през 2008 г. Следват серия от оплаквания от него за употреба на алкохол и жалба от консула Красимира Димитрова до Комисията за защита от дискриминация, че Величков я преследвал сексуално още от идването си.

Още по темата
Според участници в проверката, пратена от Младенов, през цялото време консулката е оказвала натиск, ругаела хората от Външно, че не си вършат качествено работата. Така и не се разбира какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, но с обяснението липса на средства той решава да закрие мисията в Тайланд.

КЗД е обявила свое решение №98 от 16.05.2011 г., с което отхвърля обвиненията в тормоз и дискриминация, отправени срещу посланик Камен Величков, временно управляващия Владислав Спасов и министъра на външните работи Николай Младенов от бившия консул в Тайланд Красимира Трифонова. "След прецизно и изчерпателно обсъждане на събраните в хода на производството писмени доказателства, свидетелски показания и обяснения на страните" разширеният петчленен състав на КЗД е стигнал до извода, че всички твърдения на жалбоподателката Трифонова срещу К. Величков са "неоснователни и недоказани".

Оказва се, че преди Величков да отиде в Тайланд, Красимира Трифонова се е представяла за посланик и управлявала мисията. Появата му силно я подразнила и тя започнала с постоянни оплаквания срещу него, които завършили с жалбата за сексуален тормоз.

Служители на Външно министерство не можаха да потвърдят дали обвиняемата за убийството все още е дипломат. Неин колега сподели, че на последната традиционна среща в резиденция Бояна на дипломатите ни тя е присъствала. "Изглеждаше странно, като човек с психични проблеми и дори не успях да я позная", разказа служителят, който я познава от времето й в Тайланд.

Дъщеря й Габриела Славова, която бе обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила, също се оказа публична личност, както твърдяха адвокатите. Днес тя е на 33 години, а през 2021 г., едва на 31 тя е кандидат за депутат от "Продължаваме промяната". Габриела Петрова Славова е на 12-о място в бургаската листа на партията.

Тя е завеждащ отдел "Превенции и младежка политика" в бургаската община, но в момента е в майчинство. Когато постъпва в общината през 2020 г. като младши експерт, тя подава декларация за имущество и интереси в КПКОНПИ. Там пише, че е член на управителните съвети на две организации с нестопанска цел - Сдружение "Възраждане за България" и Фондация "Антикорупционен институт". Имала е и фирма "Интербиоресурси" ЕООД, вече закрита.

През 2016 г. едва 26-годишна Габриела Петрова Славова, студентка в СУ и участничка в няколко НПО, е пратила становище в Съвета по иновации към президента по темата "Иновативна България през 2030 г. - каква я мечтаете". Тя обяснява, че "като част от Харвардския курс Микроикономика на конкурентноспособността, желая да допринеса за устойчивото и качествено устойчиво развитие на България- установяването на държавата ни като лидер в нейните уникални ниши". Харвардския курс в Софийския университет е воден от сегашния лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

В същия курс е бил и бившият депутат от русенската листа на партията Велико Минков, който призна, че е баща на второто дете на Габриела Славова. Точно заради попечителството над него е избухнал скандалът в семейството, заради което тъщата удушила зетя, а съпругата помагала.

Минков е завел дело за установяване на бащинството на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
всички участващи и написалите статията са за кукуленд.
155
4
 
31
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 месеца
Ще потулят случая - тъщата е отроче на бившата ДС номенклатура, за да заема такива позиции от 20 и нещо годишна п*кла....това не става без връзки и здрави протекции. Разигравала си е коня по света из мисиите и вижте че само скандали и накрая?!....ами много ясно - едно голямо НИЩО, пак си продължава на дипломатическото корито да *** ли ***. Щерката и тя яано по пътя на мама е поела, от малка отворена към политиката и харвард....като харвардските мошеници дето ни пият кръвчицата в момента.
154
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тъщата е била на 20 години през 1989-1990. Значе е назначена във Външно по партийна линия от СДС, които след 1989 колеха и бесеха във Външно министерство. Дъщерята и тя опитва да е Калинка по партийна линия чрез ПП.
153
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой е удушения? Велико Минков или Пейо Пеев? В края на статията се говори за Минков.
152
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Стар коментар /183/ - Намерих този материал, наистина предпоследният коментар към него дава интересна информация. Значи лелката е била телефонистка в това министерство, но после записала да следва "Право" и така се уредила да е дипломат, а и руският, и английският й език са били под всякаква критика. Ти да видиш какви оправни жени имало!
151
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знам, кое ме впечатли повече. Дали това, че имаме дипломати с психически проблеми или това, че се появи поредния българин с харвардски курс, който напира за политическа кариера, а всъщност е поредния ку*ку. Пази Боже България! Няма да излезем от блатото.
150
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква е тая тъща,как е успяла забележете не да застреля или наръга,човека а да го удуши!Ужас почвам да се притеснявам!
149
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В медията Флагман, в коментарите един беше написал интересен коментар, който сега ще се опитам да синтезирам, а именно че дъщерята е тръгнала по стъпките на мaйка си - започнала работа в община Бургас, като прокапала хранилката, пуснала си болничен и излязла в майчински, докато народа плаща за това удоволствие. - този коментар ми прозвуча много логично и се сетих за хилядите кaлинки в администрацията, които ги храним, за да правят каквото си искат друго, но не и да бачкат.
148
1
 
23
 
! Отговори
Да, шашмалогии преди 4 месеца
Обърнете внимание какво бил казал човек, който е видял тъщата неотдавна. Представят го като "служителят, който я познава от времето й в Тайланд" (значи и той е дипломат, от привилегированото котило) - "Изглеждаше странно, като човек с психични проблеми." Започват да изграждат представа, че жената не е добре, та да я пратят за кратко време на принудително лечение и така да й се размине наказанието.
147
0
 
9
 
! Отговори
Една тъща преди 4 месеца
Много мъже са пропищели по темата - явно тъщите са ви взели страха.
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Във Външно ,а и по всички институции се прибягва до проституция за да се спечели позиция . Е не е в по-голям процент, но се прибягва.
145
0
 
14
 
! Отговори
TOQ POST MA KARA преди 4 месеца
ТОЯ ПОСТ МA КАРА ДА ИМАМ ЕДНО НА УМ, като тъщата ни идва на гости.
144
0
 
15
 
! Отговори
стар коментар преди 4 месеца
Вижте старата статия тук - "Външно отзова посланика мераклия от Тайланд", предпоследния коментар дава малко инфо за Трифонова, не ме учудват нещата които е писал човекът за нея
143
0
 
20
 
! Отговори
Cogito ergo sum преди 4 месеца
Или е роднина, или се е издигнала с кypвалък до консул. Пак идва да се запитаме с кой е преспала, за да стигне до там, ерго кой я е монтирал в Тайланд.
142
0
 
33
 
! Отговори
Шашмалогии преди 4 месеца
Значи Габриела е слушала лекции в някакъв семинар в СУ, наречен "Харвардски курс" и въз основа на това някои сайтове я представят като бивша студентка в Харвард. С други думи, започна ловко създаване на неверни представи и нагласи на общественото мнение, вероятно с цел лесно да я оневинят.
141
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези миловидните са много опасни. Гледаш я, мила и наивна изглежда отвън, докато не обърне погледа и не хване сатъра.-------------------------------------------------------------------------Никога човек не трябва да си прави изводи само от външния вид, пореден случай! Има една снимка на майката от 2008, пред българско знаме - и тя изглежда миловидна и хрисима, а вижте какви ги е вършила още в Тайланд (а и преди това сигурно, за да се добере до поста)
140
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нужни са повече подробности за тъщата. Щом е имала такова самочувствие - да се представя за посланик, да направи такава интрига, че да набеди назначения за посланик човек и това да доведе до закриване на дипломатическата ни мисия в Тайланд - всичко това говори за чувство за безнаказаност и силни протекции. Щом като от 30-ина години е дипломат, значи е станала такава веднага след завършване на образованието си. Чия ли роднина е?
139
0
 
14
 
! Отговори
Жоро Илиев преди 4 месеца
Има някакво разбиране в българското общество, че мъжа трябва да е супермен, който да може да се пази от убийци, да може да се бие с мутри и да излиза от ситуация, като Карло Бонано и да води живот на тайни и престъпления, като Калабрийски мафиот, да има хора, които работят за него и никой не се замисля, че цялото общество се опитва да догони тоя образ, докато нормалните мъже се опитват да си водят живота като нормални граждани, без насилие, без престъпления в уязвимост и протекция от полицията.
138
0
 
9
 
! Отговори
Не разбрал преди 4 месеца
До Помните ли си случаяА Вие не разбрахте ли, че всичко е било инсценирано от бившата му жена за грозно отмъщение? И"детето"си и призна, и родителите му говориха по случая. Случайно работя с човек, дето ненавижда герберите. Той го познава отблизо. И той каза, че човека е набеден. Да упражнявай се още с лъжи и инсинуации.
137
1
 
9
 
! Отговори
Сюжет на ужасите преди 4 месеца
Сцената започва от часовника в спалнята, който показва 3:13 часа сутринта, мъжа се протяга до страната на жена си, където е студено и празно. Започва да си търси телефона, когато в тишината се чува: "Зетко?" при което се слага музикален ефект на ужасите и показват как тъщата с гримасата на смъртта и възглавница в ръце затиска зетя и го натиска с колене. Сцената продължава още няколко минути в черен екран и писъци от ада и завършва с тишина. Филма ще се казва - Моята любяща мaйкa