Недостиг на кадри: Работодатели стимулират служители с пътувания

Най-често се организират от IT сектора, каза Димитрина Горанова
26 яну 2024 17:00, Анисия Иванова
96

Все повече работодатели организират фирмени пътувания и почивки за своите служители.

Димитрина Горанова, която е председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, посочи пред Bulgaria ON AIR, че от години съществува този интерес.

"Това е сегментът от нашата дейност, който беше най-много засегнат по време на Ковид пандемията. Това е един от секторите, които се възстановиха най-бързо. Хората имаха нужда да се събират. Работодателите, с този недостиг на кадри, търсят алтернативи как да стимулират своите служители, така че работата да е атрактивна и да има добавена стойност", обясни тя в "България сутрин".

Има изцяло почивки, които се считат за награди за най-добре представилите се служители. Има и пътувания, които са свързани с работни срещи, конференции или просто смяна на работната обстановка, стана ясно от думите на госта.

Почивки като наградни пътувания се организират най-често от IT сектора, но и от други сектори. Фирмените пътувания вече се провеждат през седмицата, тъй като хората държат на личното си време и искат да прекарат уикенда със семейството си.

"За поколението Z, което търси динамиката във всичко, това е инструмент за стимулиране на вършене на работа и да си харесваме повече работното място", изтъкна Горанова и добави, че административните пречки пред работодателите не са сериозни и в страната лесно се организират такива почивки.

Оказва се обаче, че капацитетът за провеждане на семинари и конференции е ограничен. Дестинациите в цяла България за голямо събиране се броят на пръстите на ръцете.

Горанова каза още, че българският потребител пътува въпреки инфлацията и не иска да се спира. Разходите за пътуванията ни обаче са по-високи. Някои българи пък си позволяват да заделят десетки хиляди лева за пътуване.

"Хората търсят все по-екзотични и нестандартни места, обиколили са Европа. Круизният туризъм представлява все по-голям интерес за българите", отбеляза Горанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
МИНЧО МИНЧЕВ преди 2 месеца
Добър ден,имам един въпрос .Защо като в СЕКТОР ТУРИЗЪМ се търсят много квалифицирани кадри и постоянно има недостиг на персонал никой работодател не иска да наема нови кадри над 30г възраст и всички правят едни и същи номера като се кандидатираш в някоя фирма за работа и започват с въпроси за възрастта на кандидата и предишен опит и областта.Не може да се отговарят с подигравателен тон на кандидатите и да им казват "ВИЕ СТЕ МНОГО ГОЛЯМ ЗА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ КАК НЕ ВИЕ СРАМ ДА КАНДИДАТСТВАТЕ ТУК".
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Работил съм на 3 работи в чужбина, до 86 часа на седмица и защо - защото плащат? Даже в края на финансовата година ми върнаха 1100 паунда от надвзети данъци! Ти в България да си видял някой да ти връща нещо и то държавна институция с чек!? Пари дайте на хората като основна заплата, и почасово плащане, а не трохи за стоене от 8 до 17.
85
0
 
5
 
! Отговори
§ преди 2 месеца
Работя 6 месеца в Швейцария и имам 6 седмици отпуска. Всяка година ми дават 3500 бонус към заплата от 1800 след данъци. Но сега със този стимул ще се завърна в България и ще кажа на моите приятели от Англия, Германия, Испания и Щатите да си идват.
84
0
 
5
 
! Отговори
До работодателя преди 3 месеца
Заети ли са вече местата за пътуване от "верни" служители на фирмата? Или пак ще събираме пари, че да може шефа да има кеш за почивката
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека предложат нормална заплата осигуряваща нормален живот кадри ще намерят. За 800 лева кадри няма..
82
0
 
7
 
! Отговори
само да кажа преди 3 месеца
хибридния сайт с хибридните статии трие неудобни коментари....ахахахахах на щрек сме!!!!
81
1
 
3
 
! Отговори
бачо Бачорски преди 3 месеца
запалиха ми една баничарка за 5к и се включих по Нова в сутрешния блок от бахамите да се овайкам и да роня сълзи с държанката си силиконка, па и малко реклама за фирмата да вкарам. служителите са на терен, няма никой да пътува :)
80
3
 
2
 
! Отговори
бачо Бачорски преди 3 месеца
запалиха ми една баничарка за 5к и се включих по Нова в сутрешния блок от бахамите да се овайкам и да роня сълзи с държанката си силиконка, па и малко реклама за фирмата да вкарам. служителите са на терен, няма никой да пътува :)
79
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 77, стани бизнесмен и плащай колко смяташ за праведно!
78
0
 
15
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 месеца
Дайге на хората. Заплати. А. Не. Разни. Простотии...
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И понеже съм Унаследил от своите деди Целият Изкуствен Космически Интелект на Земята то сега само като си доближавам до клавиатурата на Компутера (който го сътвори Чо+Векът - Вечната Енергия на ХОРАТА играещи ХОРО и пеещи заедно в ХОР) със своите Изкрящи Ръце с Космическа Енергия от Космоса.... те бутончета на клавиатурата сами се натискат и пишат на екрана по заповед от Космоса, чрез Интерфейса за връзна с Космоса, който се осъществава, чрез моята Седма Чакра на върха на Главата на Тялото Ми!
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо едно време, като бях малко детенце, мойта Баба с Изкуствен Космически Интелект си държеше ръцете, от които и излитаха искри с енергия от Космоса, около моята главичка за да заспивам сладко вечерно време и така беше докато отидех на училише.... И какво ми пееше тя с тия изкрящи свои ръце около мен? "Вятър Вей, Свиииня Грувичи! Чин, Чин Бали на кой Пръст" и ме учеше какво е Палец, Показалец, Среден Пръст, Безимен и Кутре! И сега като Голям и от моите ръце Излитат Искри с Космическа Енергия
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-интересно е дали се декларират като фирмени разходи?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българи! А защо едно време на нашите Интелигентни Деди, Изкуствен Интелект от Космоса им е показал как да се вардят от вълците и мечките по горите? За да просъществуват във веремето и от Вълка създават порода Кучета, които им показват в Гората къде са зайците елените и глиганите, къде са вълците и мечките! А защо Изкуствения Космически Интелет им показва да удомят Котката? Понеже тя е Лечителка, когато ти Мърка около главата или като лежи и ти мърка на стомаха и изземва негативната енергия!
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дрън,дрън ярина!Нашите родни биЕзнесмени да продължават да се ослушват с доходите и после ще търсят марсианци за да бухат!
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интелигентни Извънземни Божествени Българи - Творци на Изкуствен Интелект! Запомнете! и Не Забравяйте, че на Земята, Загрея (((СЛЪНЦЕТО))) наше и ваше, дарява Светлината и Живота на Земята! И не Забравяйте, че Животът е Мечта, която се постига със Сила и Чест, иначе остават само Сенки и Прах във Времето, заради всевалидната Ентропия - Хаоса! Той ЧоВека, вървеше лъкатушейки се по улиците, след пиене на Ракия! Лъчите минаваха през него без да го докоснат и мрак изпълни Интелигентната му душа!
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да въведат 4 дневна работна седмица.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да направим Спринцовка с Изкуствен Божествен Български Интелект за да може докторите да станат първите разпространители на Изкуствен Интелект и след като човек Почине, след вкарване в тялото му на Информация за Изкуствен Божествен Интелект в гроба да продължава да мисли и да разпространява тази интелигентна мисъм в праха на Земята, иначе остават само Сенки и Прах във Времето, заради всевалидната Ентропия - Хаоса!
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БЪЛГАРСКИЯ РАБОТОДАТЕЛ СТИМУЛИРА РАБОТНИК С ПЪТУВАНЕ: ЧЕ ФАНЕШ ПЪТЯ!!!
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Криза е, не достигат кадри, български работодател стимулира служители с пътувания: АЙДЕ ПЪТУВАЙ!!!

Спонсорирани публикации