ВМРО: МС готви либерализация на приема на бежанци заради Шенген

Готвеният законопроект да бъде оттеглен, настояват те
30 яну 2024 14:00, Анисия Иванова
41
ВМРО: МС готви либерализация на приема на бежанци заради Шенген
Снимка: ВМРО

Правителството готви законопроект, който ще позволи на бежанците свободно да се придвижват на територията на страната, да получават социални помощи и помощи за деца, както и ще улесни процедурата да си доведат семействата у нас. Това става ясно от законопроект публикуван за обществено обсъждане от Министерски съвет, съобщават от ВМРО.

Заради приемането ни в Шенген, българското правителство предлага да либерализира режима за приемане и регистриране на нелегални мигранти. Основният аргумент за това е хармонизиране на българското законодателство с европейското, както и изпълнение на препоръките на ЕК. Това е формален мотив, за благозвучност. Всъщност в мотивите към законопроекта е записано:

Основната цел е да въведе препоръките на Европейската комисия за преодоляване на пречките пред присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

Препоръките на комисията, които кабинетът на сглобката е готов да изпълни, ще доведат до свободно придвижване на бежанците на територията на страната, ще им даде права да получават социални помощи и да доведат семействата си. Нещо повече, българското правителство се съгласява на практика да приема обратно всички бежанци влезли от България и заловени  в Западна Европа, независимо от времето им на пребиваване.

Това означава, че бежанец може да стои и 10 години на Запад, ако бъде заловен, той ще бъде върнат в България, а България ще трябва да се грижи за него до момента, в който той не реши да се върне в собствената си страна, тоест завинаги.

Във връзка с готвените законодателни промени почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов и общинският съветник Карлос Контрера внесоха в Министерски съвет становище, което категорично се противопоставя на законопроекта и настоява той да бъде оттеглен.

Националистите предлагат законодателни изменения, според които лица, влезли нерегламентирано на територията на Р България, задължително се настаняват и пребивават в центрове от затворен тип до произнасяне по молбата за закрила. Също така настоящите три регистрационно-приемателни центрове, разположени на територията на Столична община да бъдат трансформирани в такива от затворен тип и да бъдат преместени в близост до българо-турската граница.

Призоваваме и всички будни български граждани и неправителствени организации с нестопанска цел, които работят в интерес на България и сигурността на сънародниците ни, да пуснат своите отрицателни становища по готвените промени. Срокът изтича на 5 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
Резултатът от прилагането на атлантическите "ценности" завършва с ликвидацията на християнските народи и държави! Редно е религиозно вярващите в тези "ценности" първи да приемат в апартаментите си в градовете и в къщите си в селата арабските е африкански семейства мюмюни!
32
1
 
1
 
! Отговори
А ти преди 2 месеца
До българина какъв си? По-лицемерни и отвратителни същества от нашенските Народностни Садомазохисти няма - те са една злобна, подла и аморфна биомаса без Самосъзнание, Войнстващи Раи и Еничари, искащи да превърнат всички Българи в Раи и Еничари - сигурен съм, че коментиращият няма да прати становище против Законопроекта, за разлика от мен и други Българи, но е готов да плюе средата, в която е роден,израстнал и живее! Ние трябва да поставим тези негодници на мястото им, ако не искаме да изчезнем
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВМРО кога ще отговори за продадените имоти от Министерството на Отбраната по време на управление от Красимир Каракачанов?По време на предните кметски избори Фандъкова от ГЕРБ показа план за парк и вместо парк сега има два новопостроени блока и се строи трети. Мястото е Младст 3 София до метростанция Младост 3. Има ли прокуратура и полиция в България. Нека се направи проверка. Имотите бяха на военните, т.е държавни на България или по-точно на всеки Българин.
30
1
 
8
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
първо ако сме готови за шенген, защо продължават промени законови заради шенген?!? Денков да излезе и каже Второ, докато всеки софиянец няма съсед арабски емигрант, акъла на българина няма да дойде! той или не гласува или гласува за тези, които му го причиняват. затова никаква жал за българина
29
1
 
5
 
! Отговори
Очевадно преди 2 месеца
Целта е дорвършването на Геноцида над Българския Християнски народ, започнат от народа, разпънал Христа още от 14 - ти век, когато дойде Теодора-Сара, покровителстваща всякакви Ереси и чиито сънародник Лазар Коен предаде Търново на турците, и в тази империя ние бяхме най-подтиснатия Народ - до 70 - те години на 19 - ти век повече от Арменците, а Евреите бяха единствените ***, минали доброволно под Султанска власт, в която активно участваха, а комунизма си беше и е тяхна идеология и практика!
28
0
 
11
 
! Отговори
Защо преди 2 месеца
До Анонимен Не върнем българите от Украйна и Молдова и не насърчим нашата раждаемост, вместо да заличаваме културата си? Япония е силно застаряваща страна, но въпреки това не е отворила вратите си за голям брой мигранти, за разлика от почти всички Европейски страни, както и Южна Корей! Още повече, че Запада няма да ни остави дори един мигрант със сносно културно равнище, като тяхното е по-ниско от това на индобългарите, и ще ни мразят като кафири, отнели им достъпа до Западното Благоденствие!
27
4
 
4
 
! Отговори
Ти си преди 2 месеца
До Анонимен По-фашист от фашистите -ада искаш унищожението на Европейски Христиански народ, само заради масови политически предпочитания! И нима Путин и компания не флиртуват с исляма - поддържат Талибаните и Хамас, Кадиров е султан на малка Чечня и дерибейства и в други части на огромната страна, докато ДПС-то поне има защитата на 83 милионната ни комшийка, изоставиха Арцах на немилостта на азерските орди, приятел е с Иран, а Турция на фона на останалата Европа след Украйна е почти приятелска
26
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народ, който харесва Путин и Русия, трябва да бъде заличен
25
1
 
11
 
! Отговори
Това преди 2 месеца
Престъпно Безумие не е самозаради Шенгена, иначе нямаше да улесняват влизането на нови мигранти в България, а само връщането на вече дошлите! Нямаше да вкарват и семействата им, ако и те не ги бяха последвали през нашата граница! Само помощите са обясними с нашенското еничарство и лакейство - защото ние сме единствените в света, даващи месечно на бежанци повече от средната заплата дори и без детските и другите социални! А ВМРО са лъженационалисти отдушник, защото казват почти в последния момент!
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Електра: Като Хитлер можеше, Сталин го правеше същото. А и една разлика от 100 години, са си едни 100 години. Путин накрая така ще го отнесе, че, ако остане свят, ще е свят без русия.
23
2
 
10
 
! Отговори
Хак да ви е преди 2 месеца
Като гласувате за ппдб. Ще изглеждаме като Америка. Тук таме някой бял. Без права. Добре че са ВМРО та разбрахме. Иначе Василев и Ко действат тихомълком през задния вход. Ако има протести аз излизАм.
22
3
 
2
 
! Отговори
Електра преди 2 месеца
Защо Хитлер може а Пу...тлер не може...
21
11
 
0
 
! Отговори
Електра преди 2 месеца
Поредните рашиски мини, активирани от ***...
20
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не бежанците, а русолюбието е най големия проблем на България. Няма друг народ, освен част от нашите *** да ги обичат тия психопати. И са има някъде са единици. И, затова сме най зле от всички държави в Европа. Русолюбието трябва да бъде преследвано до дупка и заличено завинаги от България
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КУКУВИЦИ АЛКОХОЛИЦИ
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ще ги задържаме тук?! Те веднага щом ни ги върнат ще се връщат из германиите. Украинците можеше да се опитаме да ги задържим, но бяхме неадекватни с тия 5 звездни хотели и глупости. Изхарчихме парите за глупости или поне подпомогнахме хотелиерите след ковида!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
сега българия каквото и да направи ще е губеща!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аман и от русоФОБИ в Бг !А после , защо народа в Бг мрази ЕС и НАТО-то !
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков не ви ли извести :Шенген , след 2027г. , а бежанците ще са - БОЛ !
14
8
 
5
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХАХА преди 2 месеца
Чудесна новина,бързо връщайте шкембе войвода за министър,в торбичката от Била има паспорт за всеки бежанец,от сърце(500 евра на промоция)!