ВМРО: МС готви либерализация на приема на бежанци заради Шенген

Готвеният законопроект да бъде оттеглен, настояват те
30 яну 2024 14:00, Анисия Иванова
41
ВМРО: МС готви либерализация на приема на бежанци заради Шенген
Снимка: ВМРО

Правителството готви законопроект, който ще позволи на бежанците свободно да се придвижват на територията на страната, да получават социални помощи и помощи за деца, както и ще улесни процедурата да си доведат семействата у нас. Това става ясно от законопроект публикуван за обществено обсъждане от Министерски съвет, съобщават от ВМРО.

Заради приемането ни в Шенген, българското правителство предлага да либерализира режима за приемане и регистриране на нелегални мигранти. Основният аргумент за това е хармонизиране на българското законодателство с европейското, както и изпълнение на препоръките на ЕК. Това е формален мотив, за благозвучност. Всъщност в мотивите към законопроекта е записано:

Основната цел е да въведе препоръките на Европейската комисия за преодоляване на пречките пред присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

Препоръките на комисията, които кабинетът на сглобката е готов да изпълни, ще доведат до свободно придвижване на бежанците на територията на страната, ще им даде права да получават социални помощи и да доведат семействата си. Нещо повече, българското правителство се съгласява на практика да приема обратно всички бежанци влезли от България и заловени  в Западна Европа, независимо от времето им на пребиваване.

Това означава, че бежанец може да стои и 10 години на Запад, ако бъде заловен, той ще бъде върнат в България, а България ще трябва да се грижи за него до момента, в който той не реши да се върне в собствената си страна, тоест завинаги.

Във връзка с готвените законодателни промени почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов и общинският съветник Карлос Контрера внесоха в Министерски съвет становище, което категорично се противопоставя на законопроекта и настоява той да бъде оттеглен.

Националистите предлагат законодателни изменения, според които лица, влезли нерегламентирано на територията на Р България, задължително се настаняват и пребивават в центрове от затворен тип до произнасяне по молбата за закрила. Също така настоящите три регистрационно-приемателни центрове, разположени на територията на Столична община да бъдат трансформирани в такива от затворен тип и да бъдат преместени в близост до българо-турската граница.

Призоваваме и всички будни български граждани и неправителствени организации с нестопанска цел, които работят в интерес на България и сигурността на сънародниците ни, да пуснат своите отрицателни становища по готвените промени. Срокът изтича на 5 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То само като го види човек нежният Денков и би-полярният просто Киро и оная Габриел която вижда Турция като голям член брат и приятел ти става ясно че са зажаднели за хиляди милиони арабски и африкански клошари с всякакви членове. Какъв е смисълът от Шенген? Политически червени точки.Реална полза -никаква.
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Карлос чакала Контрера как е влязъл в България от Куба на времето?
11
2
 
23
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
И да напомня : Като дойдат тарамбуките( а те ще дойдат) пазете си жените и дъщерите.
10
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с този прираст се нуждаем от бежанците за да има млади хора в БГ-то!
9
1
 
30
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Ай Чиститу!!! Ще се напълним с тарамбуки,и ще станем (от много акъл) малцинство в собствената си държава !. Заради шепа бивши комунисти сега пребоядисали се в ,,демократи" и ,,евроатлантици" .
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Турция заселва роми преди 1878 г.в бг и сега се плодат и прават гета и ромски език който не е бг докато завладеят бг.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За да сте в този велик съюз, трябва да плащате, безплатен обяд няма. Всяко нещо, което прилича на масов българин трябва да бъде променено. Българското мислене трябва да бъде изкоренено.
6
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
шшшшшшшшшшшшшт, българите спят, да не ги събудите
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кат се напълни бг с ходжи и ислямски кяури за какво ни е шенген. Не може да ги изгонат после. Астрия и Германия целат да ги заселват в бг както рекетираха да закрием АЕЦ.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кат се напълни бг с ходжи и ислямски *** за какво ни е шенген. Не може да ги изгонат после.
3
19
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Хахахааааа, тези от ВМРО пак се размирисаха на руски лa//нa. Не виждат ли, че кьорав бежанец не ще да остава в България? Като му дадат 150лв. соц. помощ и две паници боб на ден :))))))))))))))))))))))))) Веднага ще си бие камшика към Германия :))))))))))))))
2
1
 
6
 
! Отговори
мигранти си преди 3 месеца
има . замитането под килима, както с 30 години без индексация на пенсиите - все по 300 лева . Да се трудоустроят бе . Да им се помогне . соцялните и мигрантските служби са от лоши филми извадени . Обикалят с ножове лъвов мост . бедни , незнаят език .
1
3
 
20
 
! Отговори
Тези преди 3 месеца
Извършват съзнателно геноцид над нас, Българите! Пратете становище против това престъпно безумие!