Радев: Левски спечели най-важната си битка – пробуди порива към свобода

Апостола е образ на обединение, посочи и кметът на София Васил Терзиев
Обновена: 19 фев 2024 19:41 | 19 фев 2024 18:50, Красимир Ангелов
115
Радев: Левски спечели най-важната си битка – пробуди порива към свобода
Снимка: БГНЕС

"Почтен и решителен, скромен и всеотдаен, застанал винаги очи в очи със своя народ, Левски спечели най-важната си битка – пробуди порива към свобода, кали нрава на българите, положи здравите темели на бъдеща България". Това заяви президентът Румен Радев в словото си по време на възпоменателната церемония по повод 151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

"Националната ни история пази спомен къде са отеквали стъпките на дякона, колко са създадените от него революционни комитети, кои са имената на най-близките му другари, посочи президентът и допълни, че за нас потомците най-истинският, най-живият спомен и образ за Апостола се крие в думите, в писмата, в легендарното му тефтерче.

151 години след гибелта на Васил Левски словото му продължава да носи своя огромен морален заряд", каза държавният глава.

По думите му в словото на Апостола ние откриваме нашия общ духовен дом, търсим опора в съмнения и несгоди и изпълваме с вяра сърцата си.

"Васил Левски е образ на обединение”, заяви от своя страна кметът на София Васил Терзиев по време на възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски в София по повод 151-годишнината от обесването на Апостола на свободата. Кметът посочи, че всички представители на институциите в страната ни са се събрали пред паметника на Левски.

Пожелавам на всеки един от нас, българските политици, да сме отговорни и достойни пред народа си независимо от обстоятелствата, заяви Терзиев.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Граф Игнатиев предаде Левски а Руския Радев няма право да декламира и да произнася името му
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев ти си голям позор твоята злоба няма граници
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Болен *** мозък пропит с руска пропаганда алчен за власт
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Левски се бори за Чиста и Свята Република а Радев се бори да сме руска губерния Лицемер и безродник долу ръцете от Левски
73
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Рундев е руски мерзавец. Ако не беше вдигнал юмручето сега щяхме да сме в Шенген и Еврозоната. Трепане!!!!!!
72
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
За царската руска армия и украинците която ни освобождават чест и огромна благодарност.За Путинова агресивна армия презрение и омраза.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ръмбъл Радевски пак нещо е смотолявил...А нема нужда...
70
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 78:Хората мразят платените ви пропаганди,а не него.Вие освен,че бяхте срещу знамето на Рожен искахте и националния празник да ни махнете,слагате в устата на Левски думи каквито никога не е казвал,искате да ни махате историята и Деня на Будителите.Прекалихте!Вие просто унищожавате България.
69
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фурнаджийските лопати яко спамят в коментарите срещу президента и даже срещу Левски.Стига спамихте ами отивайте да искате пари от НПО-тата,за да си построите един паметник на даскала Иван Фурнаджиев,на който са му платили,за да мята кал по Левски!Всеки,който говори за България и се опитва да защитава българските интереси веднага го оплюват с платена пропаганда,а уж сме в България...да сме в друга държава разбирам ама не сме.На нищо не прилича това!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
!!! преди 2 месеца
Тоя е срам за България и трябва със закон да му се забрани да споменава името на Левски! Да върви в Кремъл на майната си Онзи *** Копейкин вече замина, да беше взел и грозния ни "президент" с брадавицата до дългия му нос! Господи, колко много го мразят хората, не се ли усеща тоя тапир бе?!
67
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Затъналият до уши в зависимости Радев, да говори че Левски ни бил дарил свободата! На челото му блести червена петолъчка и каквито и лозунги да ръси, българите отдавна разбраха що за стока е!
66
1
 
7
 
! Отговори
позор! преди 2 месеца
Зеленият очрап, долният кремълски лакей и селяндурин от Славяново, не пропусна и в този свят ден да злорадства и да прави грозни подмятания за правителството, което ТОЙ НЕ Е НАЗНАЧИЛ и газ пикае! Ега ти червения и в червата национален предател! Импийчмънт на лакея на чудовището в Кремъл, ВЕДНАГА! Зеленият чорап не е българин!
65
1
 
8
 
! Отговори
GPT преди 2 месеца
Тая гнус Радев да не смее да споменава името на Левски
64
2
 
7
 
! Отговори
Олд преди 2 месеца
Радев е господин никой и това го вбесява.
63
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почтен, това включва всичко!
62
4
 
3
 
! Отговори
akudф преди 2 месеца
той Левски има доста постижения ама Кремъл го спана на финала
61
2
 
8
 
! Отговори
Каква преди 2 месеца
заплата и военна пенсия е получавал Левски за работата си г-н президент?
60
3
 
1
 
! Отговори
Позор преди 2 месеца
Не знаем кога е роден най-великият ни герой!
59
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пробудил е порива на Русия да ни освободи.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо ново под слънцето и никой не е изненадан - Радев на национални празници да вмъква хапливи политически подмятания. Прилича на неудовлетворена съпруга, която пред гостите се опитва да ужили съпруга си, но не смее да говори директно и накрая никой не схваща какво точно иска да каже. Сигурно нарочно го прави - хем прави поза за Митрофанова, хем все едно нищо не е казал.