Половината българи не очакват войната в Украйна да приключи през 2024 г.

По-скептични са привържениците на опозицията
145
Половината българи не очакват войната в Украйна да приключи през 2024 г.

Близо половината българи не очакват войната на Русия в Украйна да приключи тази година. Данните са от сондаж на "Галъп интернешънъл", специално за БНТ.

Две години след пълномащабната руска инвазия в Украйна 30,7% очакват войната да приключи до края на годината, но 49,9% не очакват край. Останалите се колебаят.

Демографският разрез показва, че при най-младите очаквано мненията се формират по-трудно. Същото важи и като цяло за групите с по-ниски образование и достъп до информация.

Според 43% от хората на възраст 26-35 години войната няма да свърши, а 38 на сто са на мнение, че краят й ще настъпи през тази година.

Половината от възрастните над 66 години не вярват, че краят на конфликтът ще е през настоящата година.

Привържениците на опозиционните партии са по-скоро скептично настроени относно край на войната през 2024 г. Привържениците на управляващите партии са по-оптимистично настроени.
 
Цели 63% от привържениците на „Възраждане“ не очакват, че краят на войната ще е през тази година. Скептиците при симпатизантите на БСП са 60%.

* Изследването е проведено за БНТ между 1 и 9 февруари 2024 г. сред 808 души по метода "лице в лице" с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: войнаУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната върви по лана на Путин. През последните 2 седмици Русия завладя две разрушени села без жители и загуби 13 самальота барабар с екипажите. Дерзайте русофили до Киев остават още 10 хиляди села.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната в Украйна ще приключи през годината когато Русия капитулира. Друг изход е невъзможен, колкото и да се напъват Путин и неговите слуги българските русофили че Русия ще победи.
123
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Като дойде тръмп и - парите кьм зеленски пресьхнат - войната приключваТръмп няма интерес или активи в украйна а и заемите и трябва да започват да се изплащат кьм федАко няма дьржава украйна кой ще плати
122
2
 
2
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 4 месеца
Войната ще свърши когато столицата на Русия се измести в Киев. Така и Путин и Зеленски ще бъдат доволни - целия руски народ ще живее в една държава. Естествено не може да има двама президенти и Путин ще трябва или да се оттегли доброволно или да скочи от десетия етаж.
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия обичат- в Европа живеят, що е то- рашистанци.
120
1
 
3
 
! Отговори
само питам преди 4 месеца
До Таня: Кой е казал, че войната ще приключи преди цялата украйнска територия не премине към руската федерация и не само те?
119
0
 
2
 
! Отговори
Гризел преди 4 месеца
Ами няма как да очакваме войната да приключи скоро,при положение,че всички страни заявяват,че ще воюват до пълна победа.Засега нито една от страните не е направила стъпки към мир.Дано скоро има трайно примирие,но освен пожелания трябват и реални действия,за да се осъществи.
118
4
 
2
 
! Отговори
Таня преди 4 месеца
Тази война ще приключи единствено ако Русия се изтегли и напълно възстанови цялостта на Украйна. Иначе тези територии ще са размирни за векове напред. Там нормален живот няма да има.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Терпи мая красавица!" Ще те работя още 6 години и накрая ще се изкендзам върху теб и така ядрено заразена ще те предам на запада, замърсена и използвана!
116
0
 
3
 
! Отговори
според мен преди 4 месеца
Началото на 2027 г. ще приключи всичко след като 70 % от наличното към този момент население на земята загине в ядрения конфликт чието начало ще е през есента на 2026 г. Голяма част от населението на северното полукалбо ще загине от ядрената зима след това вследствие на силната радиация!
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 112. България била по-напреднала икономически от Русия! Да се смее ли човек, да плаче ли? Къде виждаш икономика в България бе, приятелю? Колкото до грабенето, няма нужда Русия да идва затова. Нашите нови приятели се справят много добре? По колко ни плаща златото Дънди Метълс?
114
0
 
2
 
! Отговори
не само преди 4 месеца
че не очакват,нои не искат,ако питаш българите тая яи останалите войни трябва да са безйкрайи,защото всеки ден забогатяват все повече и повече на гърба на страданието на хората по Земята,този народ е кръвопиеца и тумора на планетата,поробили човечеството,затова със зъби и нокти драпат да се запази статуквото и да няма промяна,но тя все един ден ще дойде и ще изгрее слънцето,ще дойде краят на българското робство и хората ще бъдат свободни
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия да превземе Украйна до края на годината , няма начин.Украйна няма право да преговаря с Русия а западния свят не са участници във войната. Както се казва парадокс 22 в преговорите или преговори, няма начин.За да свърши войната до края на годината трябва някакъв трети вариант ,версия за третия вариант имате ли?
112
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 4 месеца
Като почна войната преди 3 год. разбирачите в БГ твърдяха, че Владолф ще превземе Украйна за 2 седмици. Още тогава американски анализатори казаха, че очакват от 8 до 10 год. да продължи. Естествено в БГ и се смееха на думите. Великата Червена Армия 3 година вече не може да превземе своята бивша колония. Освен да самоубиват журналисти и да бомбят болници и жилищни сгради по погрешка за друго не дават квадратните глави. Русия отдавна не е християнска държава. Бавно бавно Исляма ще я превземе
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако се стигне до мир преди изборите в щатите оня мacoв yбиeц където го раздава президент на щатите има някакъв шанс да бъде преизбран, затова никакъв мир до изборите! Чичо Доналд е миролюбив и има шанс за успех в мирните преговори! Освен това се очаква рекордна победа Тръмп, така че неолибералните комyниcти на байДън и килари няма да могат да му пречат!
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знаете ли как Русия,,спасява" икономически по-напредналата България? Идва и я ,,освобождава" от нея, ограбва и всичко и оставя свои марионетки да я представляват еднолично! Втория път я спасява от ,,фашизма ", икономически следва същото до 1989 година! Сега трети път ли искате този Франкенщайн бе?
109
2
 
3
 
! Отговори
Мъдрец преди 4 месеца
Имам елементарен лакмус. Каквато пропаганда се лее по бТВ и Нова значи истината е на обратната страна
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разчитаме на Русия да изчистят по-бързо нацистите на Байдън за да може да приключи войната, няма друга алтернатива.
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Манипулативно зададени въпроси в анкетата и нищо вярно в отговорите. Принципно войната е на САЩ срещу Русия, а Украйна е инструмент на САЩ в тази война.
106
2
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 4 месеца
Така е, но те не могат и да го обяснят смислено! Не е просто първосигнално, виждал съм и образовани хора на които плюнки им хвърчат и злоба с която защитават Русия! Е това е бате ***, айде да е *** с 8 клас или шофьор, разбирам, ама доцент или професор с чужди езици? Макар че простотията не била свързана с образованието казват, природа, ,,И най-умния си е малко ***!" Александър Грибоедов