Туристите вече искат преживявания и грижа за здравето, не само ядене и спане

Младите търсят метод да създадат превенция срещу сезонните разболявания
10

В последните години България дава сериозна заявка да се превърне в един от лидерите в балнео и СПА сектора.

"От дълго време клиентът има нужда, която е по-голяма от само спане, хранене и престой - търси се цялостно преживяване, което доставя различни удоволствия. В днешно време в сектора на медикъл и СПА туризма се подобрява качеството на живот през профилактика и подобряване на имунитета на човешкия организъм. Става все по-търсено, превръща се в тенденция в цяла Европа, което беше вследствие на пандемията", коментира търговският директор на първия български морски курорт "Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД" Любомир Стамболийски в мултиплатформения проект "Бъдещето: Начин на живот".

По думите му младите търсят метод да създадат превенция срещу сезонните разболявания, да засилят имунитета си, за да не пропуснат нито едно преживяване, което туристическият бранш предлага.

"Основата на медикъл и СПА туризма са природните дадености. В България сме изключително богати на природни ресурси, втори сме след Исландия по брой минерални извори. Това е уникално богатство, което всички трябва да пазим", призова Стамболийски.

"От гледна точка на хотелиера устойчивото развитие на туризма зависи от начина, по който строим нашите хотели, дали са в хармония с околната среда, как се грижим и обръщаме към нашите екипи, които доставят крайната услуга", подчерта Любомир Стамболийски пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е категоричен, че има възможност за развитие на целогодишен морски туризъм, какъвто е започнал преди пандемията. Тя обаче, както и военните действия промениха профила на туристите, които посещават страната ни.

"Това амбицира бранша да търси и инвестира - насочени сме към Великобритания, скандинавските страни, които се оттеглиха преди 2018 г. Тенденцията показва, че българският турист търси все повече и повече преживявания, които се комбинират с подобряване на качеството на живот", допълни Стамболийски.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
Догодина дай боже на Шенгеня да отворят вратите ще видите турист боб яде ли и къде иска да спи. Особено морските "мутро-ресторантьоро-хотелиери". Които напоследък са се пренесли и в зимните и в балнео курортите. С какво повръщане и гъбички се срещнах в един хотел във Велинград преди две седмици, не е истина. Претоплена храна и зеленясал басейн. Никога повече. Фалирайте. Пари за бензин на бентлитата да не можете да изкарате.
6
1
 
0
 
! Отговори
хотелиер преди 1 месец
Туристите вече не ги искат никъде по света щото ос.раха и освиниха всичко . Във Венеция въведоха туристически данък само за да ограничат навлеците.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво ще пазите ве спри на някоя отбивка по пътя за велинград велико търнов или къде то и да е и ще видиш за какво пазене става върпрос пик л ср л забхрсал се подмил се и си хвърлил обрика и лай н я са лата хартия вдерето пълно с найодки щял да пази
4
1
 
3
 
! Отговори
Роси преди 1 месец
Статията и репортажът може да казват, че нивото на туристите, както и очакванията им, са се повишили - но като гледам коментарите под статията, не ми се струва да е точно така...
3
1
 
2
 
! Отговори
Производител преди 1 месец
И сфирки. Иначе не ми го хвали.
2
2
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
Даже и спане не им трябва на "туристите" - само евтини пиячка, д.рога и к.урви...
1
2
 
15
 
! Отговори
Ай стига преди 1 месец
Кажи честно. И мутрохотелиерите докато се опитвате да ги хванете с евтин алкохол и лоша храна, те взеха, че избягаха.