Радев: 9 месеца партиите спояваха сглобката, изблиците на опозиционност сега не се приемат добре

Много хора вече спряха да се интересуват, каза президентът
Обновена: 10 мар 2024 13:20 | 10 мар 2024 13:15, Анисия Иванова
123
Радев: 9 месеца партиите спояваха сглобката, изблиците на опозиционност сега не се приемат добре
Снимка: БГНЕС, архив

Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще бъде датата, на която ще се подаде оставката; девет месеца, в които разпределяха и власт, и ресурси, и "спояваха" вътре сглобката. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съвместно бъдещо управление.

Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат с одобрение от хората, коментира Румен Радев.

Още по темата

„Много хора вече спряха да се интересуват, защото безкрайни спорове, безкрайни препирни... Самите партии мълчат в момента за преговорите и мисля, че така е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече яснота“, допълни президентът. 

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата Радев коментира: "Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантският натиск е овладян".

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието беше по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
2
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 месец
Дали някой в ловешкото сливово е чувал за "световно известния" Михаел Бар-Зоар?! А дали някой и в България знае нещо за него,освен жалките васали,които ни управляват? Каква е връзката му с това село и изобщо има ли такава?! Радев наскоро беше с капа на главата в синагогата на някакъв шербет,уляха се с тези евреи! Колко пъти в годината им се отдава почит,май че стана перманентно "празнуване"! Когато народът ти е най-бързо изчезващия на света да се кланяш на други си е чиста перверзия!!!
98
6
 
5
 
! Отговори
Радев не знае ли че преди 1 месец
Русия е като непредсказуем алкохолик?! Защо се доверява сляпо на ватниките от руския пасол?! Ше го шлайфнат отзад като му е толкова акъла!
97
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мазния рублажия си мисли, че печели от ситуацията. Типична проява на безмозъчност!
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50хиляди евреи не предадохме на Хитлер. Но 2 милиона българи ги предадохме на Сталин да ги направи македонци..
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Натовския генерал точно да не говори... всички сте в евроатлантическата клоака
94
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - егати лъжата. Заплата на руски учител - 28 000 рубли, заплата на наш учител - 2 000 лв
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най позорното безхаберно управление изградено само от лаладжии
92
6
 
9
 
! Отговори
мюрето на РешетникоФ преди 1 месец
Абе и на руските му господари не им е лесно с него. Трудно се управлява такъв уникален тъпаk! Виж му малоyмнaта физиономия и ще разбереш.
91
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Радев обещайте че руснаците няма да ни вземат тоалетните чинии. Да си ги взимат от украинците.
90
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не е виждал слабо умен кел еш, да гледа снимката
89
14
 
10
 
! Отговори
Радев голям преди 1 месец
Радев ме кефи на макс с всяко изказване бръква дьлбоко в дупките на нашите мутриИзпенват се моментално като верото на денкоглу
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Само ушанките си "превеждат" всичко на рушняшки. Затова не разбират нищо, или за пари се правят, че не разбират....пусти рубли.
87
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н президент, поведете ни срещу действията на престъпната Сглобка, която е подписала вече за изпращане на български войници да се бият в Украйна срещу Русия!
86
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ежедневните напъни на радев да дърдори празни думи и дитирамби уж в полза на мира, мир в полза на агресора русия, не се приемат добре. Вече няма нужда от президент и вице при парламентарна република, където председателя на НС организира парламентарните избори. Какво работят радев и йотова? Разхождат се по света, с тъпкачи и съпруги, и помилват престъпници. А, издръжката им, с обслужващия персонал, съветници и други нищоправци струва на българите милиарди, всяка година...
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
идиотщина
84
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА БЕШЕ КАЗАЛ КОЙ ДОКАРА КОКОРЧОВЦИ В БЪЛГАРИЯ И КАК ПРЕГАЗИ КОНСТИТУЦИЯТА! ДА БЕШЕ КАЗАЛ КАК КОМУНИСТИТЕ РАЗСТРЕЛЯХА ХОРАТА СПАСИЛИ ЕВРЕЙТЕ!ДА БЕШЕ КАЗАЛ КАК РЕШЕТНИКОВ ТЕ НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТ И КАК С АЛА БАЛА ВЗЕМА ВТОРИ МАНДАТ....БЕЗСРАМИЕТО И БЕЗОЧИЕТО ТЪРЖЕСТВАТ
83
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Под Авдеевка е унищожен главатаря на френските нацисти и футболен хулиган Сезар Ожаро. Членувал в групировката на нацистката френска организация "Парижките Зуави". Заминава за така наречената страна украйна и постъпва в нацисткия полк "Азов". Денацификацията си върви с пълна пара. Няма прошка за нацягите!!!
82
4
 
0
 
! Отговори
КОМУНИСТ МОНАРХ преди 1 месец
КОМУНИСТИТЕ УНИЩОЖИЛИ ФРАНЦИЯ и тогава когато закривали ФРАНЦИЯ се сетили за хилядаолетнияотомствен монархоаристократ от ЛАНГОБАРДИЯ в Италия по това време в КОРСИКА НАПОЛЕОН БОНАПАРТ да СПАСЯВА ФРАНЦИЯ от ТЯХ комунистите!НАПОЛЕОН БОНАПАРТ управлявал чрез ПАРАЗИТИРАНЕ върху ЗАПАДНИТЕ БЕЗ МОЗЪК МОНАРСИ преуспявайки от това че в Западна Европа са БЕЗ МОЗЪК и идеологията му е директно наследена от РОТШИЛДОВИ,после от СТАЛИН а сега РОТШИЛДОВЕЦА Емануел Макрон прави ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ за УЧИТЕЛЯ ИМ
81
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сглобарката изтъргуваха въздушно капков шенген в замена на стотици хиляди reZани карабини да 0наждат жонките на русофобите
80
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".