Радев: 9 месеца партиите спояваха сглобката, изблиците на опозиционност сега не се приемат добре

Много хора вече спряха да се интересуват, каза президентът
Обновена: 10 мар 2024 13:20 | 10 мар 2024 13:15, Анисия Иванова
123
Радев: 9 месеца партиите спояваха сглобката, изблиците на опозиционност сега не се приемат добре
Снимка: БГНЕС, архив

Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще бъде датата, на която ще се подаде оставката; девет месеца, в които разпределяха и власт, и ресурси, и "спояваха" вътре сглобката. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съвместно бъдещо управление.

Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат с одобрение от хората, коментира Румен Радев.

Още по темата

„Много хора вече спряха да се интересуват, защото безкрайни спорове, безкрайни препирни... Самите партии мълчат в момента за преговорите и мисля, че така е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече яснота“, допълни президентът. 

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата Радев коментира: "Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантският натиск е овладян".

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието беше по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
13
 
! Отговори
Баба Радка преди 2 месеца
Шиши нещо изчезна.Да не са му спрели звука от онова посолство.
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев го е яд, че не управлява еднолично вече. България се отклони от пътя на Коприната.
17
17
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , САМО ТИ ОСТАНА С ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА !!!
16
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-отвратителния политик. Вместо да се скрие и замълчи от срам, че за 2 години еднолично управление чрез служебните си кабинети съсипа и окраде България!
15
16
 
12
 
! Отговори
Коко преди 2 месеца
Г-н Президент, направи партия и заедно да изметем тази миризлива ***
14
6
 
14
 
! Отговори
посолствоТО ? преди 2 месеца
Кирчо да се прибереш за вечеря.Христо лодкаря и той ще си дойде.
13
16
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Радев е позор! Импйчмънт и затвор!
12
9
 
14
 
! Отговори
Има ли преди 2 месеца
По смешен човек от Радев. Съвсем заприлича и визуално и като интелект на Тодор Живков. Гледайте го внимателно, ваш избор е българи.
11
9
 
12
 
! Отговори
Кицко преди 2 месеца
Викам да си намеря билет за Канада, че свършихме тук. И протест ще има в 18.30 пред МВР за пребитите бг деца от наште. Та ще събирам ленда и линда с децата и към канада
10
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеления руски чорап се тресе от неистова злоба, че неможе вече да управлява еднолично и да води България към необятната РуZка тайга!
9
8
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Радев, а ти девет месеца уреждаше дъщеря си в народния театър и новата ти любовница в софийския парламент. Противен си и блудкав като съветската доктрина, която те е превърнала от човек роден от майка до пръкнал се от задните части на мазен комунист. Когато отидете в Урал с гълъбите и с Тони коляното няма да имате смелост да си показвате жените пред Вашите съветски братя
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 7 - Каква попара, то направо си беше гурме по сравнение с днешните попари.
7
6
 
11
 
! Отговори
Да припомня преди 2 месеца
В периода 2011-2021 860 България е намаляла с 860 хиляди българи. Знаете на кого да благодарите, уппс вие сте толкова прости че просто умирате за шише и за Боко да ви е** в *** племе
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Товарищ Рундьо да не се обажда. Сърбахме му попарата с неговите служебни правителства. Да излезе да обясни за сделката с Боташ, всеки божи ден плащаме по почти милион долара за този дето духа.
5
3
 
13
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
Те сега започват изпълненията.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борбата е, да се сложи край на некомпетентното управление на кабинета Денков, съставен от шарлатани и случайници, алчни и нагли. ГЕРБ няма да носи отговорност за неспособните и корумпирани министри на ПП,ДБ. В спортното министерство заловиха голям подкуп, министъра на е-управлението и синът му ходят с охрана на НСО, заради натиск от Киро просто и Божанов, за поръчки за 640 млн?! Кокорчо чисти и назначава свои хора с кабинет в оставка...Списъкът е дълъг.
3
4
 
13
 
! Отговори
Дали е истина преди 2 месеца
Казват че МВР и мутри управляват всичко в България!
2
3
 
9
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Още не са я договорили;)
1
4
 
14
 
! Отговори
Видно е преди 2 месеца
Партиите се управляват от мутри и незаконни СРС компромати на корем, цари тотален срив в доверието!