ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ

Това заяви Кирил Петков
Обновена: 17 мар 2024 22:49 | 17 мар 2024 22:44, Стела Стоянова
320
ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ
Снимка БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства и ние сме готови да ги дадем. Премиер и МВнР да е Мария Габриел - съгласни сме. МВР, иновациите и растежа, екология, образование, култура - ние сме готови да ги дадем под отговорност на ГЕРБ. Това е една стъпка напред. За нас най-важното не са министрите, а реформите в съдебната система, в службите, в регулаторите. Тези 3 неща са в споразумението.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг късно в неделя вечер в отговор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединението дадоха своя отговор на преговарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа отсрочка, за да преосмислят позициите си при споделянето на отговорността в бъдещото ротационно правителство.

Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не предполага, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим управлението и да не вкарваме държавата в криза и поредни избори, заяви Кирил Петков.

Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един подробен документ. Не разбирам защо сега подписването на такова споразумение се поставя под съмнение, каза в началото на извънредния брифинг Христо Иванов.

Никога дори и ако погледнем бурния опит от Царство България, никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов. Той подчерта, че регулаторите, борбата с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Не разбирам защо трябва да се подлага на съмнение подписването и с какви аргументи се случва това, каза Иванов и подчерта: Минали сме 3 преговорни етапа, документът е в много висока степен на завършеност. Днес можеше да стоим и да работим, нямаше никаква причина да се отказваме и да даваме пресконференция, каза още той.

Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите няма независими хора, допълни Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, защото той взема крайните решения. Имаме проект за споразумение и персонален състав за правителство, заяви от своя страна Атанас Атанасов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
60 на 40 или 50 на 50 а може и 90 на 90 ако увеличите още администрацията . Аве я да плащат двойно за още администрация . А кво стана със заводите за коли и тунелите под стара планина ??? На герб ли ши ги оставяте ??? Нали вие ги обещахте ? Не е ли редно да има избори за да се поправи тая грешка ?
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умни хора предупредиха ПП,че с Герб са безпринципна партия,а Бб е баш майстора,но кой да чуе.Сега се опитват да пробиват стена с главите си,надявайки се да се превърне във врата..
234
8
 
4
 
! Отговори
Истината! преди 1 месец
Борисов не ще промята и Реформи! Него го устройва досегашното положение, защото е привзел цялата държава на всяко ниво и сега реве като настъпано куче, защото искат да му измъкнат влиянието, което има!
233
14
 
4
 
! Отговори
Разумен преди 1 месец
ГЕРБ я съсипаха тази държава от кражби за 12 години и искат отново да бъркат в кацата с мед, ама да си измиват ръцете с ПП-ДБ и да изкарват тях виновни за всичко!
232
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро ние не сме прости като теб, никой не те иска но по-важното е Асен Василев да си ходи, доказано некадърен и поради тази причини ще ни пратите на избори след които така или иначе ще си ходите и двамата!
231
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да хванеш едните да удариш другите а народа гледа онемял кой ще го дои по добре.
230
10
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Избори ама друг път! Иначе някой ще се озове в списъка Магнитски, кой ли ще е ... може би Тиквата?!
229
12
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
ГЕРБ са срам и позор!
228
2
 
29
 
! Отговори
Вън преди 1 месец
Изчегъркахте ли ги, Петков? Вие сте позор!
227
5
 
16
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Два пъти гласувах за ПП,но снощи се отвратих от умилкващото и молещо се поведение на петимата.Да молите един разбойник и крадец,който отдавна трябваше да в затвора?!
226
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атанасов и Петков, дето щяха да се преборят с Борисов и Пеевски, клекнаха с навирени ***, за сладко и уютно място под слънцето
225
1
 
26
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ !! ВИЕ ЛИ ЩЯХТЕ ДА ЧЕГЪРТАТЕ ТИКВАТА БЕ КИРЧО, ИЛИ ТОВА БЯХА НЯКАКВИ ДРУГИ ХОРА?!! В деня на прошка поискахте МУТРАТА да ви прости!! ПРОСТЕНИ СТЕ!! ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ КАТО ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА!! Вкупом съгрешихте и НЕПОТРЕБНИ станахте!!
224
7
 
6
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
До 251. "ГЕРБ държи Съдът, Прокуратурата и Полицията - трите основни стълба на властта." И не само, ГЕРБ държи също и Регулаторите, и Медиите, и Конституционния съд, нали си инсталирафа там бойното острие Десислава Атанасова да ги пази! Какво искат още?! То зотова и тази държава Не функционира!
223
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Кики Ментето пак разиграва някакъв фарс! Готов бил да даде министерства? Истината е ,че ГЕРБ ви дадоха министерствата, а вие сте нагли и безкрупулни, и се пазарите като дръти роми на селския пазар!
222
17
 
2
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
България Няма нужда от избори, а от Стабилност! ГЕРБ да престанат да реват за постове и да подписват Споразумението и да вървим напред! Стига циркове! Уморихте народа от избори и излишно харчене на средства за тях. Резултатът ще е същия!
221
7
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
ГЕРБ диктуват в медиите на страната и са започнали дезинформационната и манипулационна канонада срещу ПП/ДБ!!!
220
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мишки!! Избори!!! ИЗБОРИ!!!
219
3
 
18
 
! Отговори
кратко точно ясно преди 1 месец
Кирчо, харвардски красавецо, мамин благ хубавец, пу-пу, да не са ти уроки маме, с тая бела шия, с тия нежни и шавливи ръчички, където бъркат в кацата с меда, уж да търсят парапети разни, едно въженце на това вратленце, как ще ти заспи, немаш си на идея!!! И Ицко, с неговото верно Гномче, при теб да ти правят компания, а малкия Асенчо с тесното дупенченце, така ще го шляпкат у централен софийски, че въжето ще бъде негов втори избор, ама да ги не насилваме нещата, всичко по реда си! Ще бъде!!!!!
218
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е непоклатим. Той никога не е слизал от власт. И сега продължава да държи Съдът, Прокуратурата и Полицията - трите основни стълба на властта.
217
0
 
8
 
! Отговори
Посолството преди 1 месец
Наложи патова ситуация като се опита да обедини две на практика враждуващи политически мафии. Тази на ГЕРБ и ДПС беше разработила и експлоатираше схемите и каналите за корупция, рекет и присвояване на бизнеси години наред. Новата мафия на ПП ДБ разбра само за краткия си мандат колко бързо и ефективно може да се краде натрупаха милиарди за нула време от дългове и спекула с горива. Сега е много трудно за де разберат идните знаят какво крадене беше другите знаят какво крадене ги чака.