ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ

Това заяви Кирил Петков
Обновена: 17 мар 2024 22:49 | 17 мар 2024 22:44, Стела Стоянова
320
ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ
Снимка БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства и ние сме готови да ги дадем. Премиер и МВнР да е Мария Габриел - съгласни сме. МВР, иновациите и растежа, екология, образование, култура - ние сме готови да ги дадем под отговорност на ГЕРБ. Това е една стъпка напред. За нас най-важното не са министрите, а реформите в съдебната система, в службите, в регулаторите. Тези 3 неща са в споразумението.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг късно в неделя вечер в отговор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединението дадоха своя отговор на преговарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа отсрочка, за да преосмислят позициите си при споделянето на отговорността в бъдещото ротационно правителство.

Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не предполага, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим управлението и да не вкарваме държавата в криза и поредни избори, заяви Кирил Петков.

Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един подробен документ. Не разбирам защо сега подписването на такова споразумение се поставя под съмнение, каза в началото на извънредния брифинг Христо Иванов.

Никога дори и ако погледнем бурния опит от Царство България, никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов. Той подчерта, че регулаторите, борбата с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Не разбирам защо трябва да се подлага на съмнение подписването и с какви аргументи се случва това, каза Иванов и подчерта: Минали сме 3 преговорни етапа, документът е в много висока степен на завършеност. Днес можеше да стоим и да работим, нямаше никаква причина да се отказваме и да даваме пресконференция, каза още той.

Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите няма независими хора, допълни Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, защото той взема крайните решения. Имаме проект за споразумение и персонален състав за правителство, заяви от своя страна Атанас Атанасов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
19
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 2 месеца
Тия не се съобразяват с основните правила: Първо, се дефинират точните цели, а те пробутват някакви размити намерения. Второ, се подбират хората, които да постигнат целите, а тези само се делят на наши и на ваши. Трето, създава се структура, която да обслужва постигането на целите, а тези обслужват партийните си структури.
255
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой вярва ли още на тези пришълци. Доказаха, че освен майкопродавци са и страшни сребролюбци. Чекмеджан и Дебелян изглеждат симпатично на фона на тези ....
254
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов" ХА! Най-после си го признахте до къде ни докарахте,наглеци ! След това признание трябва да се скриете в миша дупка,Иванов- ти и всички шарлатани,и никога повече да не чуваме за вас !
253
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Махайте се от България. Достатъчно крадохте с Асен Василев!
252
2
 
32
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
По ниско навеждане не е имало никога в съвременната история на БГ.Знаят че са приключили, преръдката с ГЕРБ и ДПС виноги води до там.Сумати пари прибраха изпраха сумати хора сега вън.Довиждане Кирчо и Ко.....Сбогом.Яд ме е само че не Ви натириха с камъни.....толкова народ излъгахте.
251
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Избори а вие в затвора
250
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ще раздаваш,Кириле!?? Тези министерства ако само са на тате Петко можеш да ги раздаваш ! Наглостта ви край няма ! Такава видима алчност за постове никога не е имало !
249
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да арестуват Асен,Киро и Тагарев които подариха милиарди на Окрайна.Къде са на Киро обещанията за тунели и мостове на Дунав.Смениха Гешев с най-голямото корумпе Сарафа-Джуджето
248
0
 
32
 
! Отговори
Герака преди 2 месеца
По -жалка пасмина ,молеща да я оставят на софрата, не съм виждал .Достойнство ?Почтеност?Морал?ЛЕШ ,***.
247
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Избори!
246
4
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
До Ха-ха-ха 276 Че какво не беше на ред на модела Боко ?Сега си спомняме с умиление за ония години , когато цените в магазините почти не помръдваха.С далеч по малки заплати и пенсии купувахме два пъти повече от сега. Ех спомени , спомени.
245
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ви искаме, Киро ! Махайте се вече !
244
2
 
24
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
Аха , късно е либе за китка. Избори и вие в канала.Арестува Борисов , а се му се молиш.Какви превратности в политиката...Да се чуди човек.
243
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ще давате,като вие самите сте за още малко там?Празнодумци...Ако света беше само Фейсбук, цена няма да имате!
242
1
 
24
 
! Отговори
Анонимем преди 2 месеца
Този не може да върже две изречения но раздава министерства.
241
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Веднъж завинаги вън тия ***. После съд, конфискация и затвор. Има ли документ с Австрия за въздушен Шенген, нека се разгласи. То така излиза, че Австрия ги вкарва без митнически контрол с полети, после със засилен контрол на границите с Румъния и Сърбия не могат да излязат. Кво му се вика на тва- Резерват. Дата за Шенген няма, т.е. може си продължи завинаги. Това било безспорен успех
240
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Koи cтe виe, чe ga paзgaвaтe миниcтepcтвa бe? Koйви e ynълнoмoщшл, koй ви e избpaл?
239
14
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Утрото е по-мъдро от вечерта! Правителство ще Имаме! Важно е кой какво ще си извоюва в тези споразумения!
238
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
Ами направо ги оставете да управляват сами бре парапетници! То се видя, че не можете или не искате да изкорените модела Боко, така че или играйте до край с тях или пращайте народа, дето все още гласува на предсрочни избори!
237
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народа ги сложи първи, не ти. Той щял да даде.