Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър

Това е саботаж от ПП-ДБ
20 мар 2024 19:07, Стела Стоянова
124
Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър
Снимка БГНЕС, архив

Това, което вчера Асен Василев изрече, е недопустимо и скандално. Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод. Това заяви пред БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Имаме споразумение за ротационно управление 18 месеца – по 9 месеца. Всеки един от министрите се е съгласил на това, когато е дал съгласието си в споразумението за ротация. Тагарев беше обсъждан в продължение на няколко дни, отбеляза Петкова.

Това е саботаж от страна на ПП-ДБ и нежеланието им да се състави кабинет с кандидата на ГЕРБ. От ПП-ДБ искат явно избори и всичко, което се разигра вчера, показва точно това, убедена е Петкова. Да припомня - Денков подаде оставката на кабинета, нямахме уговорка за дата 6 март, не фигурира в нито един документ тази дата, това беше без знанието на Мария Габриел и когато нашия кандидат беше в чужбина, в този момент ПП ДБ използваха парламентарна възможност да бъде включена точката в дневния ред на НС и така се гласува оставката на правителството. Това беше непочтен ход, заяви Петкова.

Всяко от имената, които са предложени от Габриел, е обсъждано с тях. За всеки министър сме водили дълги преговори, подчерта Петкова. ПП-ДБ поискаха да преговарят с нас. Те искат да тласнат България към предсрочни избори, целта им от началото е правителство с втори мандат. ГЕРБ иска стабилно управление. Ние сме отворени за разговори. Миналата година се отказахме да предложим кабинет с нашия мандат, а правителството беше подкрепено с мандата на ПП-ДБ, при положение, че те не бяха победители на изборите, припомни Петкова.

Няма вариант за кабинет с втория мандат. Имаме още време. Денков заяви, че те очакват преговори. С втория мандат няма да се получи нищо, ние няма да приемем преговори с втория мандат, каза Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирчо, кокорчо, генерала гном и мравояда към Канада строй се, преброй се и чао . Политически трупове . Зимайте и царя алчен .Все към дъното ни дърпат .
59
5
 
15
 
! Отговори
Асенчо преди 2 месеца
Е доказан мошеник в световен мащаб. САЩ също разследват негови действия. Такива като него и киро бързо си намират майстора. Рано или късно ще си носят последствията от всичко, което причиниха на народа и странага
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А нещо за пътната карта?
57
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
А ТАЯ ТЕМЕНУЖКА КОЛКО Е ГЛУПАВА НЕ Е ИСТИНА!! КАК ТОЧНО ЩЕ ГЛАСУВАТ СЕГА ПЪРВИЯ МАНДАТ ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ ТАМ ВАСИЛЕВ Е МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ :D С ДВЕ ДУМИ АКО ГЛАСУВАТ ЗА ПЪРВИЯ МАНДАТ ЗНАЧИ ГЕРБ ПЛЮЯТ ПО СЕБЕ СИ И ЛЪЖАТ
56
0
 
6
 
! Отговори
Коджа Сикли преди 2 месеца
Кел файда че няма да бъде !
55
5
 
11
 
! Отговори
Хахахаа преди 2 месеца
Разръчка ви осите! Хахахахахаха. Той ще си намери работа, а вие?
54
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТАКА СЕ ПЛЮЯТ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ , ЧЕ Е НЕЩО СТРАШНО!
53
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама ти още малко ще го набиеш Василев, че и ултиматум му поставя герберастката мисирка :)))
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е да де ама в папката го имаше
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирката - кадър на Хасковски Университет, Асен - на Харманлийския!
50
11
 
13
 
! Отговори
Направо с 200 преди 2 месеца
Василев как и го лепна този етикет на Габриел направо и заспа. Не слиза от медиите и у нас а и вече в чужбина. Май приключи освен с политическата кариера у нас а и в Брюксел. Освен в някоя синекурна организация да я пласират другото е вече утопия
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сурикатът Добрев го искам веднага да цъфне във всички телевизии и да размаха пътната карта, моля.
48
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро и Асен ги извадиха от Харвардската психиатрия ,каво друго освен истерично Квичене от Киро и Кокора .
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
много вярно истината е недопустима и скандална но избирателите да се сърдят на себе си.докато гласуват за мафията това са възможностите за съставяне на компромисно управление което няма да навреди на групировката герб и феномена.
46
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дебела, грозна и злобна - това е тя, Теменужката.
45
9
 
7
 
! Отговори
Перка наумова преди 2 месеца
Бабишкеро, много си прижълтяла! Сигурно те е хванал рака, ***!
44
3
 
7
 
! Отговори
А Белене Теменужке? преди 2 месеца
Нали беше министър на енергетиката и провеждаше търг за строителството на АЕЦ Белене. Стъпка по стъпка и всяка стъпка по 6 месеца. И така, по 6 месеца, по 6 месеца изкара си мандата, получаваше си министерската заплата и накрая нищо.
43
1
 
6
 
! Отговори
Ром'с преди 2 месеца
Абе аз си мислех и не можех да си преставя,че българският политически "легион" не може да сьздаде по-деконструктивно от ГЕРБ.Просто не мога да повярвам ,че болгарина е толкова дегенерирал ,че не може да с намерят достойни патриотични личности за НС за да тръгнем да станем Държава,а не территория с крадливо и корумпирано племе.
42
5
 
10
 
! Отговори
Главчо преди 2 месеца
Къде е пътната карта?Скоро ще я търсим при теб на площада.
41
3
 
2
 
! Отговори
Мене преди 2 месеца
Бабке не му/и се сърди. Те тия термини мафия, дългата ръка, взриви ги пуска една "жена" със съмнителна репутация.