Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър

Това е саботаж от ПП-ДБ
20 мар 2024 19:07, Стела Стоянова
124
Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър
Снимка БГНЕС, архив

Това, което вчера Асен Василев изрече, е недопустимо и скандално. Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод. Това заяви пред БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Имаме споразумение за ротационно управление 18 месеца – по 9 месеца. Всеки един от министрите се е съгласил на това, когато е дал съгласието си в споразумението за ротация. Тагарев беше обсъждан в продължение на няколко дни, отбеляза Петкова.

Това е саботаж от страна на ПП-ДБ и нежеланието им да се състави кабинет с кандидата на ГЕРБ. От ПП-ДБ искат явно избори и всичко, което се разигра вчера, показва точно това, убедена е Петкова. Да припомня - Денков подаде оставката на кабинета, нямахме уговорка за дата 6 март, не фигурира в нито един документ тази дата, това беше без знанието на Мария Габриел и когато нашия кандидат беше в чужбина, в този момент ПП ДБ използваха парламентарна възможност да бъде включена точката в дневния ред на НС и така се гласува оставката на правителството. Това беше непочтен ход, заяви Петкова.

Всяко от имената, които са предложени от Габриел, е обсъждано с тях. За всеки министър сме водили дълги преговори, подчерта Петкова. ПП-ДБ поискаха да преговарят с нас. Те искат да тласнат България към предсрочни избори, целта им от началото е правителство с втори мандат. ГЕРБ иска стабилно управление. Ние сме отворени за разговори. Миналата година се отказахме да предложим кабинет с нашия мандат, а правителството беше подкрепено с мандата на ПП-ДБ, при положение, че те не бяха победители на изборите, припомни Петкова.

Няма вариант за кабинет с втория мандат. Имаме още време. Денков заяви, че те очакват преговори. С втория мандат няма да се получи нищо, ние няма да приемем преговори с втория мандат, каза Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да изчезва Асен Василев. Сутринта някой го нарече" женска злоба". Хем не става за нищо, хем му слушат глупостите и се съобразяват с него. Да вземе със себе си и онзи с кристалите. Щом чупи бутилки на срещите, наистина е на кристали. От къде ги намери тези Радев?
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха тая го смаза бате. Въпроса обаче е че нито тя нито той може да казват кой да е министър. Държавата май в момента е бащинийка на 4-5 човека.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това от теб ли Теменужке, зависи?
17
8
 
15
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 2 месеца
Това е наглост и неадекватност от страна на Теменужка да прави такова изявление за колега! И тази ни е била министър! Срам и позор! Тя за нещо повече ли се има. Я да стъпи малко по-здраво на земята, че нещо е литнала в облаците май!
16
5
 
4
 
! Отговори
Козяк преди 2 месеца
Пак напомням: Ще обявим сглобката чак при третия мандат. Спряли сме се на Желязков за премиер, но не сме го решили окончателно.
15
0
 
6
 
! Отговори
Ще запомня преди 2 месеца
Това за Василев ще го запомня
14
9
 
14
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
Който каже истината ,вече е трън в очите на другите.асене ,браво.
13
10
 
14
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 2 месеца
Теменужка Петкова Не е човека, който ще каже дали Асен Василев финансов министър или не!!! Що за наглост има тази!
12
13
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Унижиш така гнусно една дама, не е страх, слабоумие, корест, злоба...Това е диагноза, тежка психиатрична диагноза. И този човек, а и хиените, с които виеше вчера в глас, не са достойни мъже. Камо ли министри в управлението на една държава. Да наречеш жена с безпорен авторитет в цял свят, сладко лице на мафията е политическо самоубийство. С какви очи ще отидеш в европарламента да говориш, да молиш, да убиждаваш, че в БГ има наченки на демокрация. И най лошото е че там всички от територията сме бъ
11
8
 
15
 
! Отговори
Алооо преди 2 месеца
Теменужка Петкова да не е шеф на Асен Василев, че прави такива заплашителни заключения?!
10
13
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Тази е толкова некодърна и некомпетентна, но връзкарка. Тя не може на малкия пръст на Асен Василев да стъпи!
9
9
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
Странно!!!!!...СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА "Теменужка Петкова" БЕШЕ "Министър на ЕНЕРГЕТИКАТА",но СПОРЕД НЕЯ,Василев "Никога повече няма да е фин. министър" ..?!....Благодарение на какви НЕЙНИ КОМПЕТЕНЦИИ е стигнала до тоя извод ?
8
3
 
26
 
! Отговори
Алооо преди 2 месеца
Теменужке, къде е Пътната карта?
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно точно,ококореното парвеnю няма място във власта!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственото смислено нещо което кака Теменуга направи докато бяхме под банкянско иго,е че уреди цялата рода на работа в БЕХ .
5
8
 
13
 
! Отговори
Теменужке , преди 2 месеца
Като искате стабилно правителство,направете го с ДПС,Възраждане и ИТН.Какво сте се вкопчили ПП та ПП.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисирката на БНТ що не я пита за пътната карта? Защо са изхарчили 3 милиарда лева народни пари за Путин, където газпром държи 90 процента от капацитета, и останалите 10 ги дава ако му е кеф? Отделно грам газ не остава от тази тръба в България.
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-скоро ти никога повече няма да бъдеш енергиен министър.
2
17
 
11
 
! Отговори
кокорчо преди 2 месеца
Теменуга го нахули на Кокорчо
1
14
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
ППДБ/ДС-тата са аут от всякъде. Нито една партия няма да ги доближи вече.