България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС

Увеличава се броят и на електромобилите
21 мар 2024 14:27, Инна Ангелова
94
България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС
Снимка: БГНЕС

Нови 3608 автомобила са регистрирани в България през февруари. Ръстът на годишна база е 57,5 на сто, като родният пазар е с най-голямо увеличение на регистрациите на нови автомобили в ЕС през февруари.

Броят на новорегистрираните електромобили също се покачва. През миналия месец са регистрирани с 8% повече електрически коли. Най-значителен е процентът на новите коли с бензинови двигатели (72,7 на сто), следвани от дизеловите (16,8 на сто). Делът на хибридните електрически модели е 1,9 на сто.

Пазарът на нови автомобили в страните от Европейския съюз нараства през миналия месец с 10,1 на сто на годишна основа (спрямо февруари 2023 г.). Това показват данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA).

Най-продавани са колите с бензинов двигател, както и хибридните модели. През миналия месец в ЕС са регистрирани 883 608 нови превозни средства. През първите два месеца на 2024 г. европейският автомобилен пазар отчита повишение с 11,2 на сто на годишна база до 1,7 милиона реализирани единици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: БългарияЕСколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До А ти имаш ли?, едно от най-тежките вярвания в България е: палачинката се обръща много бързо. Това определя поколения неудачници в тази страна! За съжаление все още има много от тях! Добрата новина е, че намаляват по естествен път!
88
4
 
1
 
! Отговори
До 3 с теслата преди 1 месец
Абе *** къде се бил подигравал на сфетофарите с най-висок клас спортни автомобили? Ако до теб на светофара е заставала домакиня с включен режим EcoPro тогава ще си бил царя на светофара. С нормален шофьор ще гледаш задния регистрационен номер на най-високия клас спортен автомобил и ще се плюмчиш по стъклото на теслъта, че са те взели за мезе.
87
0
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 1 месец
Един комплексар... пълно с такива
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз също купих, просто започнаха отстъпките както трябва да е - нова кола без минимум 15-20% отстъпка не е сделка. Освен това новите фейслифтове които идват са на космически цени, за справка Шкода Кодиак 78к беше с 20% отстъпката, новият фейслифт е 70к ама ойро, успех!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До XY И здрав и богат пак ставаш накрая на болен и беден на 2 метра в Орландоци.
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 76, никой не се мисли за голямата работа. Просто една част от пишещите тук ви личи от далече, че сте бедни. Езикът ви, изказът ви, правописа ви... всичко говори, че сте без образование и ниско платени!
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво точно правят с тая кола. Нито може да идеш на екскурзия в Африка нито може да правиш някакъв бизнес и не правиш пари. В Европа е много по-бързо със самолет, има и влак. Пари на вятъра са.
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До А ти имаш ли?, имам. Сами си ги изкарвам с труд и много усиля. И си ги декларирам, и си плащам данъците :) Да, има и такива! И не сме малко! Наистина живеем във време, в което знаешите, можещите и образованите получават заслужени високи доходи. Не вярвам на клишета от сорта "днес имаш, утре нямаш". Вярвам в труд, развитие и мотивация! За сега 44 години поред дава добри плодове. Дерзайте!
81
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Това са дневните продажби в Берлин! Празнувайте!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, миналия февруари сме имали 2 регистрирани нови коли, тази година 3, това е 50% увеличение. А че имаме ужасно остарял автопарк, най-лошия в ЕС е факт.
79
3
 
5
 
! Отговори
А ти имаш ли? преди 1 месец
До Анонимен 54....И ако е да, с какво си по-различен от този дето няма? Сам ли си ги изкарал, или си се родил със златна лъжичка? Крадени ли са, или не? И така нататък и т/н. Въпроси безкрай.Основното е, че по едно стечение на обстоятелствата ДНЕС може и да имаш пари за чисто нов автомобил, а пък утре да ревеш и за 20 годишен Мерцедес с превъртян километраж и газова уредба!Всеки скача според боя си Братчед и палачинката в този живот много бързо се обръща, много бързо
78
1
 
9
 
! Отговори
Алоууу, преди 1 месец
редакцията, оправете си заглавието, че смях пада!!! Ръст и брой са различни работи бре!
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време Исус Христос е носил Дървен Кръст.... сега всички Комунисти и Попове носят Златни Кръстове!
76
3
 
8
 
! Отговори
Казано е преди 1 месец
Едно време къщите бяха от кал а душите на хората от злато. А сега къщите им са от злато а душите от кал.
75
1
 
5
 
! Отговори
Кас преди 1 месец
А какъв е процентът на българските граждани, които купуват паркомясто за автомобила си?
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 69 отговор на въпроса - "Това сега какво е?" Ами от комунист, капиталист не се става! Капиталиста, това е интелигенция, иновация - създатели, творци! Комунистите какво са създали - Червени знаменца за площада, произведени в Китай, така както, българските комунисти станали капиталисти дадоха Българските 'Мартенички" - да се произвеждат в Китай и да ги внасят от там!
73
2
 
1
 
! Отговори
XY преди 1 месец
До До 56. По-добре здрав и богат околкото.................
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавието е НЕКОРЕКТНО което го прави автоматично НЕВЯРНО,България е с най голям ръст регистрации на година база а не както сте го изтипосали"БЪЛГАРИЯ С НАЙ МНОГО НОВИ РЕГИСТРИРАНИ АВТОМОБИЛИ В ЕС"
71
2
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 1 месец
В кое са се развили бе? Да печелят пари, да ходят са навирени носове и да се правят че не се познаваме?? Това ли е новата дефиниция на развитието? Абсолютни мухльовци са станали. Тия пари къде ще ги носят?
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 69 : естествено че нямат нищо общо с това което са били. Развивали са се, докато ти не си мръднал на милиметър.

Спонсорирани публикации