България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС

Увеличава се броят и на електромобилите
21 мар 2024 14:27, Инна Ангелова
94
България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС
Снимка: БГНЕС

Нови 3608 автомобила са регистрирани в България през февруари. Ръстът на годишна база е 57,5 на сто, като родният пазар е с най-голямо увеличение на регистрациите на нови автомобили в ЕС през февруари.

Броят на новорегистрираните електромобили също се покачва. През миналия месец са регистрирани с 8% повече електрически коли. Най-значителен е процентът на новите коли с бензинови двигатели (72,7 на сто), следвани от дизеловите (16,8 на сто). Делът на хибридните електрически модели е 1,9 на сто.

Пазарът на нови автомобили в страните от Европейския съюз нараства през миналия месец с 10,1 на сто на годишна основа (спрямо февруари 2023 г.). Това показват данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA).

Най-продавани са колите с бензинов двигател, както и хибридните модели. През миналия месец в ЕС са регистрирани 883 608 нови превозни средства. През първите два месеца на 2024 г. европейският автомобилен пазар отчита повишение с 11,2 на сто на годишна база до 1,7 милиона реализирани единици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: БългарияЕСколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога в историята си българите не са били по-богати от днес.
8
7
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
В България са окрадени 200 милиарда евро само от целевите програми и присъединителни фондове на ЕС. Всичко е източено. Вземат се отгомни външни дългове, които никога няма да може да се върнат. Ето защо една панелка в София струва повече от апартамент в Мадрид. От крадене са дошли и парите за тези автомобили - България просто няма индустрия и средна класа, която да си позволи покупката на това с честно изкарани пари.
7
1
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 1 месец
Аз не мога да се реша на 100% електричка. Да, имам къде да я зареждам, да- в офиса всички имаме безплатни зарядни, да вариант са панелите, ама не знам... Имам плъгин хибрид. Волво. 80км изминава на ток- предостатъчно да закарам децата на градина, да ида да пазарувам, да се върна до вкъщи и после да ги взема. И така 3 дни без зареждане. Ама има и доволно бензинчец в резервоара. Просто сме в третия свят- зарядните станции са малко. Иначе Тесла са навсякъде- половината ми колеги Тесла, та Тесла.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електромобилите дръпнаха неописуемо много. Както 3 е написал- във ФЕЦ е бъдещето. Къща до големия град, на чист въздух, далеч от лудницата и ФЕЦ на покрива. Несравним кеф! Смяхме се на няколко души тука, които говореха как има безвъзмездно финансиране от ЕС за първите 15к от ФЕЦ и 5к за топла вода, ама на- дори аз се наредих на опашката и действам в тази посока. Замислете се. Богатите неслучайно са богати.
5
2
 
2
 
! Отговори
От кои населени мест преди 1 месец
Може да се назоват градовете в които са регистрирани новите автомобили ..
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бензини и хибриди , какви да са .Народа се опари от дизела , пък и стан по скъп .
3
1
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Теслата си е чудна машина. Втора купих, първата я продадох с 8к по-малко, спрямо това за което я купих. 0 разходи по нея, зареждам я през ФЕЦ безплатно вкъщи и отново безплатно- в офиса. На световара се подигравам с най-висок клас спортни автмобили, разбира се. Гаранция на батерията- 8 + 2 години за всезнайковците.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Хитрите програмисти сме с НУЛА конкуренция и за 1 работно място сме по 0.3 души. Работим на по 3 места през собствени компании и всички караме нови автомобили. Най-разнородни. От среден клас новички Мазда, Тойота и Опел до висок клас лимузини. Толкова пари направихме, че пасивният ни доход ще изхрани и внуците ни. Айде, злобейте, ама фактите са си факти- 98% от новите милионери са хитри програмисти и 98% от собствениците на нови коли физически лица- също.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"През миналия месец са регистрирани с 8% повече електрически коли.' - Нормално - почна да има Model 3 и дори S на достъпни цени, а Zoe-тата и те са доста и са си рено Клио, но електричекско и ако не се шири човек на повече от 40-50 км от града, са си супер.

Спонсорирани публикации