България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС

Увеличава се броят и на електромобилите
21 мар 2024 14:27, Инна Ангелова
94
България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС
Снимка: БГНЕС

Нови 3608 автомобила са регистрирани в България през февруари. Ръстът на годишна база е 57,5 на сто, като родният пазар е с най-голямо увеличение на регистрациите на нови автомобили в ЕС през февруари.

Броят на новорегистрираните електромобили също се покачва. През миналия месец са регистрирани с 8% повече електрически коли. Най-значителен е процентът на новите коли с бензинови двигатели (72,7 на сто), следвани от дизеловите (16,8 на сто). Делът на хибридните електрически модели е 1,9 на сто.

Пазарът на нови автомобили в страните от Европейския съюз нараства през миналия месец с 10,1 на сто на годишна основа (спрямо февруари 2023 г.). Това показват данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA).

Най-продавани са колите с бензинов двигател, както и хибридните модели. През миналия месец в ЕС са регистрирани 883 608 нови превозни средства. През първите два месеца на 2024 г. европейският автомобилен пазар отчита повишение с 11,2 на сто на годишна база до 1,7 милиона реализирани единици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: БългарияЕСколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 2 Точат държавата но тя се распада и кой ще точат после.
28
1
 
2
 
! Отговори
леля чичо преди 1 месец
нагла лъжа
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 Купуват на заем щото ГЕРБ и ПП спират влаковете и рейсовете. В София е проблем къде да се паркира та това ще докара проблеми. Пловиди няма и метро.
26
5
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Хитрите програмисти ще хитруват докато има кой да ги храни, да и да им слугува И най важното докато има истински хора да поддържат инфраструктурата и сигурността в държавата. Те сега лапетиите си мислят че всичко излиза от компютъра и от телефона. С това неадекватно поколение дето расте сега ще стане страшно след 10 години! Един ден ей така ще ви спре тока и няма да им кой да го пусне! Ще спре водата, ще се разпаднат пътища, язовири, пречиствателни станции.
25
2
 
2
 
! Отговори
аььааь преди 1 месец
Аз си купувам 5та нова кола сега. Цената на btc хвърчи до небето. Платил съм си данаците, имам 17 апартамета и 3 вили. Не виждам проблеми в БГ и всичко е на 6
24
3
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
Колата е най-важна. И паркира на тротоара,
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 18 : значи според теб трябва да си крадец за да си позволиш нов електромобил? Завист и злоба. Типичен аутсайдер си.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При 4 милиона трошки докато ги сменат ще трябват минимум 200 години с тоя темп на купуване.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европа си изхвърля на сметищата в българия, нафтови автомобили, понеже няма къде да си изхвърля отпадъците, а българина вика: "Оооо.... ще си купя" .... тия нефтени технологии отиват на бунището на историята. Питам: "Къде ще заровите в България тия хиляди автомобили, които не стават за нищо. Сега идва Еко технология на автомобили с каросерии от пластмаса от Коноп и като вложиш тази конопена каросерия под земята, за една година изчезва. Не замърсявайте Българската Земя с Отпадъци!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже не може да купи имот и тегли бърз заем за кола.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колите няма да увеличат БВП. Държавата само задлъжнява.
18
3
 
5
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Защо има политическа криза отново?:В момента се чакат 30 милиарда за модернизиране на армията.Поне 25 милиарда ще се окрадат ,а и също жадуваната Еврозона(единствено от 200 политика) за да пипнат резерва.Тоест,следващите 4-5 години предстоят да се откраднат около 80 милиарда...И логично ще има много нови електромобили 89% по София защото от там минават парите и по провинцията,някой послушко,който помага в кражбата.Нещо някой да поспорим?Иначе държавата си заминава.Ще си седите с електромобили!!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 3 Опитай електрична но няма ток. Освен да качиш панела на тавана за да зареждаш.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как в НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА/ТЕРИТОРИЯ се купуват НАЙ-МНОГО НОВИ АВТОМОБИЛИ????? Къде са НАП, МВР, ПРОКУРАТУРА, за да организират съвместна акция и проверки на КУПИЛИТЕ новите автомобили?????
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 9: Топлофикация и БЕХ са фалирали, а села се закриват. В градовете са задръстени от трощки и няма и тротоари вече.
14
5
 
2
 
! Отговори
Мисирка Статистик преди 1 месец
Ако си продал миналата година две нови коли, а тази година три, то статистически има 50% растеж! Друго е ако си продал 500 000 нови и сега продадеш 5000 нови имаш растж само от 1%! Разсъждавайте за съдържанието на такива новини след като не ти е дадена базата за сравнение!
13
5
 
5
 
! Отговори
Докога? преди 1 месец
В България всеки има по две три коли вече. Всяка първокурсничка е с колата в студентски. Това трябва да спре. Но закони да се ограничи няма, а и няма кой да контролира тук каквото и да е. Ще си живеем в джунгла от пушещи таратайки, без да може да ходиш пеша, да караш колело и каквото и да е друго. На запад закриват пътни артерии и ги правят паркове, тук докараме всяка втора тяхна бричка.
12
7
 
6
 
! Отговори
До 9: преди 1 месец
Какви българи са богати, бе? В момента всички работоспособни са избягали в чужбина. Средната възраст на лекарите е 57 години. Най-проспериращият бизнес са погребалните агенции.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама са на лизин т.е. заеми за да не плащат и точат ДДС. Освен това не се произеждат в България и външния дълг скача.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-голям ръст на регистрациите и най-много регистрирани са две различни неща. Ако предния месец сме продали един, този два, то този месец имаме сто процента ръст. Ако в Германия, предния месец са продали 4, този 6, то те имат 50 процента ръст.