България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС

Увеличава се броят и на електромобилите
21 мар 2024 14:27, Инна Ангелова
94
България с най-много нови регистрирани автомобили в ЕС
Снимка: БГНЕС

Нови 3608 автомобила са регистрирани в България през февруари. Ръстът на годишна база е 57,5 на сто, като родният пазар е с най-голямо увеличение на регистрациите на нови автомобили в ЕС през февруари.

Броят на новорегистрираните електромобили също се покачва. През миналия месец са регистрирани с 8% повече електрически коли. Най-значителен е процентът на новите коли с бензинови двигатели (72,7 на сто), следвани от дизеловите (16,8 на сто). Делът на хибридните електрически модели е 1,9 на сто.

Пазарът на нови автомобили в страните от Европейския съюз нараства през миналия месец с 10,1 на сто на годишна основа (спрямо февруари 2023 г.). Това показват данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA).

Най-продавани са колите с бензинов двигател, както и хибридните модели. През миналия месец в ЕС са регистрирани 883 608 нови превозни средства. През първите два месеца на 2024 г. европейският автомобилен пазар отчита повишение с 11,2 на сто на годишна база до 1,7 милиона реализирани единици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: БългарияЕСколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
знаещите преди 1 месец
До Анонимен 47 Кола върху кола в София. Вместо население в провинцията ше прават авто морги.
48
2
 
3
 
! Отговори
888 преди 1 месец
3608 нови автомобила, ами това са хората в Бг от Шест Милионото ни население, които могат да си го позволят! При Четиричлено семейство около 14,000 души, барабар с "любовниците"! Приблизително това е числото на богаташите в Бг, включително от сивата икономика и престъпния свят!
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На българина му избива пяна на устата като чуе че някой кара нов автомобил. Веднага избиват думички като мутра, корумпиран, престъпник. Изобщо да си успял в наше време е престъпно. Яд ги е много, че ние можем а те не. Ами така ще е, пиленца, свиквайте. Да сте учили.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 43, кой купува трошки за 2к? Онези, които най-много ги разбират нещата. Пръскат ги всеки ден от самолети! Работодателя му все го граби! Държавата не му играе по свирката. Ей тези купуват трошки за 2К. Образованите, знаещите и можещите си живеят добре. В България всеки може да живее добре. АКо не го мързи и ако не е безнадежден случай. Да, забрави. И онези, които смятат, че всички точат пари :)
45
0
 
3
 
! Отговори
Дааа преди 1 месец
Имаме една много хубава българска приказка "На гол тумбаак, чифте пищови". Имам познати и не толкова, които имат доход 2-3хил.лв на месец и по-малко, но вземат кола от магазина. Моят доход е 8хил.лв на месец, имам пари да отида дори да си купя в брой нова среден клас, без кредит (лизинг) но...карам кола на 12 години и изобщо не си мисля за нова. Нагледал съм се на хора с нови коли и 5то качество китайски гуми, или такива дето зареждат за 20лв. Всеки сам си преценя!!!
44
0
 
5
 
! Отговори
Клик бейт преди 1 месец
Фалшиво и манипулативно заглавие! Може да има най голям ръст като процент на продажбите на годишна база. Но това не значи абсолютно нищо. Ако примерно миналата година са продали 100 коли а тази година са продали 150 това е 50% ръст. Но какво от това? 2020 колко продадоха?? Както вече беше коментирано да кажат статистиката за регистрациите. По колко нови автомобила се падат на 1000 човека примерно. Тогава ще лъсне истината.
43
0
 
4
 
! Отговори
az преди 1 месец
Най-много или най-голям процент увеличение спрямо миналата година? Има лека разлика. Журналистите са спали в час по математика, личи си.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42 Купуват трошки за 2 бона. Фирмите купуват нови за да не плащат ДДС. Държавата купува защото блиски фирми с ЕС я точат.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35, ти къде ходи, че виждаш само разруха? Що за глупости изобщо си написал? Живея на 400 км от София и то доста добре. Хората около мен също. И нови коли си купиха, жилища, пътуват... хайде стига с клишетата, че наистина не е забавно вече!
40
2
 
2
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Виждам,че софисйките програмисти са се научили да дават палец надолу.Напредък си е.Но това не променя факта,че не могат да върнат профила на фейса на родителите си в провинцията.Така е и в реалния,там няма рестарт на играта и програмата...И палеца няма да важи,когато някоя *** от Овча купел ви набара на къси пасове...Тогава трябва да сте мъже,а чалмата няма да го интересува,че караш тесла.И ще гледаш как ти лупка гаджето и ще подсмърчаш с айкоса в ръка...
39
1
 
1
 
! Отговори
ддд преди 1 месец
Kкогата стане огромна разликата юежду бедни и богати настъпват революции комунизми т.н. така че.ако ощеммалко се увеличи тази разлика ако ще стане кръвми урина хйайаха
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига глупости,дайте статистика колко нови автомобила са регистрирани на хиляда лица,тогава ще лъсне грозната истина,че сме на последно място в ЕС по покупка на нови автомобили,далеч зад предпоследната Румъния!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен От къде са тия пари? От лакомия
36
1
 
3
 
! Отговори
Принципно може и да преди 1 месец
е вярно, но по-голямата част от населението (поне 80%) не могат да си позволят нов автомобил, дори на лизинг. Останалите 20% могат, а около 2,5% купуват всяка година нов автомобил, понякога и повече от един в календарна година. Та, не знам дали и колко обективна е тая статистика.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От къде са тия пари? Като се разходи човек из България вижда само разруха и мизерия. Навсякъде пенсионери, дърти, няма млади. Тия в София имам чувството че живеят в паралелна вселена. изобщо не знаят за каква бедност става въпрос само на 100 километра от София. Какви нови коли? Хората умират от глад!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 26, колко злоба и омраза в няколко изречения. Светът се променя и той принадлежи на днешните. Когато те пораснат Харесвате, не харесвате това е! Светът няма за цел да се срини до вашето ниво :) И това е добрата новина.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомняте ли си когато Италия сключи договор с Бъгария да си изхвърля отпадъците в нас? След това, до колкото си спомням нашите ги спряха, а сега си изнасят в България, чрез търговските фирми произведените автомобили, понеже вече никой не ги иска по света и няма сметище по света където да ги изхвърлят!
32
1
 
2
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Има много бедни и много богати хора в държавата... нормално се случват нещата... само дето няма кой да бачка най обикновенните нископлатени длъжности и това ше ни съсипе следващите години... инсче всички мънка че нямало хора за това за онова...
31
2
 
1
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Кви програмисти?Оня ден идва след срива, един идва да му оправя фейса възсрастен.Комшията му IT не можал да му възстанови профила.Двете му деца у Софеата и те "шракали много на компа" и двамата не могли да му възстановят профила.Фейс през гугъл профил фасулска работа...Оправих го за 5 мин ,взех му 20 лв и айде ,Пайдос.Толкова за IT-тата в България и техните умения.
30
0
 
0
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Едно зареждане на пълен реервоар с гориво на бензиностанция, плюс разплащането, заема не повече от 3-4 Минути, колко минути ще отнеме зареждането на елекромобил на електро авто станция и каква ще е опашката ако всички шофираме елекромобили?

Спонсорирани публикации