Българите рязко намалиха пазаруването на дрехи

Купуват се и по-малко компютри и мобилни телефони
6 апр 2024 12:03, Елка Василева
70
Българите рязко намалиха пазаруването на дрехи
Снимка: архив, БГНЕС

Рязко намалява купуването на дрехи, става ясно от данни на Националния статистически институт. През февруари оборотът в търговията на дребно с текстил, дрехи, обувки и кожени изделия намалява с 10,8% спрямо същия месец на миналата година, пише „Труд“.

През пет от последните шест месеца има сериозен спад на продажбите на дрехи. Причините за това са много. От една страна поскъпването на храните ограничава парите на хората, които могат да харчат за дрехи. Освен това високите цени на самите текстили и кожени изделия кара много хора да носят старите си дрехи.

Продажбите на компютри, лаптопи и мобилни телефони през февруари са с 2,6% по-малко спрямо същия месец на миналата година, показват данните на НСИ. Явно покачването на разходите за издръжка на живота води и до ограничаване на покупките на техника и хората по-дълго време използват старите си телефони.

Общо търговията на дребно през февруари нараства с 3,2% спрямо същия месец на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 47 Веднага влизам в спортдирект. Mens. Underwear. Промоции. Най-евтините боксерки - 5 броя за 14.50 евро. Това е доста повече от казаното от тебе - 3 чифта за 5лв. Та доста лъжеш. Защо?
47
3
 
7
 
! Отговори
От коментар 13 преди 1 месец
До коментар 18: Има в Англия или Sport Direct където инда влезнеш в Британия или JD Sport. Там търсиш и намираш в ПЪТИ ПО ЕВТИНИ ОТ СПЕКУЛАРИЯ. А за Холандия/Нидерландия приятели ми казаха че имало намаление но там си е по скъпо от Англия за дрехи имам в предвид.
46
6
 
2
 
! Отговори
От13 коментар преди 1 месец
До 18 коментар: "До Анонимен 13 Ще споделиш ли къде в Австрия има 3 чифта боксерки за 5 евро? Нещо много лъжеш ми се струва. Даже китайските са поне двойно"Веднага ще ти кажа: Близо до Schwechat, Austria има Hofer или Audi както е познат в други държави по света. И точне тези боксерки са произведени в ЕС. Има и друг магазин Spar в huma eleven малко по на север към Дунав.B14, 1110 Wien, Austria
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема нужда от ъпгрейди, а и като си склададжия и вече няма какво да ядеш рязко айфоня за 3-4к на изплащане отпада.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42 Сако съм носил веднъж в живота си на абитюриентския бал. Цена не саката не ме засяга.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 32 В брошурата на лидл германия - мляко 1,5% 1.15Е промоция. Покажи ми къде ти нормалното високомаслено мляко за 1Е лъжецо.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 31Някои от дрехите като саката са на завишени цени понеже с тези дрехи се показва статус.Например едно сако на промоция от теодор струва по 100 лева но на редовна цена струва поне 350 лв.
41
6
 
3
 
! Отговори
Дъмбарев преди 1 месец
В путинска русия откак нападнаха украйна, всичко им се опави -цъфтят и процъфтяват, да вземем да нападнем северните макета та да се оправим и ние.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До РамбоНаселението намалява но и много от хората не дават пари за дрехи и компютри освен ако дрехите не се износят до скъсване а компютрите не остареят морално.
39
4
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 1 месец
а аз го чакам с нетърпение, щото и Интернета е с Ток и като стане НеВъзможно скъпо и им спре и фейса, може най-сетне българите да се ударят по главата и да излезат на улицата, но разбира се, ще е вече - късно.
38
7
 
3
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Демокрация е... Цветно и евроатлантично ни е нек'си... И екоклиманеолибера3тично! Поне има сладки банани,за които нЕкои червено-сини комсомолци и другарЕ подскачаха по площадите :)Идват избори,пак тях си изберете,щом ви е готинко така :)
37
4
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 1 месец
а скоро като ни Вкарат и на Борсата за Ток - това Месо да си Печеш ще е НеВъзможно, то тока за 1 чайче, ще е има няма 5 000 лева!
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз си имам много дрехи - пазарувам само ако нещо ми хареса много.
35
6
 
5
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Пълно е с експерти дето гледат цени и сравняват заплати, айде тогава се сравнете с испанския фермер дето има 5пъти по голяма субсидия и повече техника и продава 2000тона домати с 10%надценка, и тия пари му стигат за издръжка, и нашия фермер с мижава субсидия и реализирани 50тона с 30%надценка и пак не стигат , щото пазара ни е дест пъти по малък, много икономисти много нещо, само заплати6и цени, но не и големина на пазара
34
10
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 1 месец
Като станеме кат Германия 80млн население, тогава чакай мляко по 1евро, до тогава по скъпо, тва все едно да отидеш при търговец и цената за 1 бройка и 1000 да е една и съща, Германия, Италия и Испания са по 60 - 80млн, всичко ще им е по евтино, първо се прави там, второ са голям пазар, ние можем да се сравняваме с Хърватска, отчасти и Австрия ама те пък са в Шенген, което също има значение
33
1
 
23
 
! Отговори
Абе за Млеко Не Знам преди 1 месец
ама Свински Ребърца, топ от Малко Прасенце, в Германия от Лидъл си купих за 4.99 евро килото - идвам си тука и същите - 19.90 килото, т.е. по 2 на цената в Германия, къде Минималната им Заплата е 4 пъти на тая в България, т.е. Ефективно в България си 8 пъти по-беден!
32
3
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 1 месец
ами дори в Брошурата на Лидл Германия за Следващата Седмица, т.е. 8-13 Април - БиоПляснотоМляко, което обичайто е по-скъпо, ще е 1.15 евро! лесно проверимо е - кой лъже - ти или аз!!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купуват много дрехи през интернет от едни сайтове почти за без пари.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
26, "Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската Федерация" - това заяви на 17 февруари министър-председателят на България Николай Денков.
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 28 Къде бе лъжецо? Ще споделиш ли линк?

Спонсорирани публикации