Сдружение алармира: Онлайн се продават козунаци без етикети

Сигналите са за Пловдивско и Пазарджишко
Обновена: 16 апр 2024 09:52 | 16 апр 2024 09:24, Анисия Иванова
14
Сдружение алармира: Онлайн се продават козунаци без етикети
Снимка: БГНЕС, архив

"Радваме се на все по-голяма екзотика – платформи за продажби непрекъснато продават стоки с негарантиран произход. Много често на тях дори няма етикети. Например, продават се вакуумирани козунаци с по-дълга трайност, които може да бъдат поръчани буквално до вашата врата. На тях въобще не пише нищо, а имат ясен подател."

Тази информация огласи пред БНР д-р Андрей Велчев, председател на сдружението. По думите му, това се случва в Пловдивско и Пазарджишко и предстои сдружението да се обърне с казуса към Българската агенция по безопасност на храните.

По време на импровизираните проверки, с които Сдружението за достъпна и качествена храна упражнява граждански контрол в търговската мрежа, се вземат съвместно с БАБХ проби за изследване, обясни Андрей Велчев в предаването "Преди всички".

На много от преместваемите обекти работят лица без документи за такъв тип дейност. Тези практики продължават, посочи той относно продажбите на храни на открито, за нарушения при които сдружението алармира миналото лято.

Сдружението за достъпна и качествена храна настоява за конкретни законови промени. Едно от тях е системните нарушители да бъдат оповестявани, защото"тях не ги стряскат все по-големите глоби". И правната, и земеделската комисия в парламента все още не са приели представители на сдружението за среща, уточни Велчев и определи диалога с парламентаристите като "съвсем никакъв".

Българският гражданин има усещане за беззаконие и че никой не взема отношение към нищо, коментира Велчев. Според него потребителите са "на прага на търпимостта си, защото плащат все повече пари, а получават все по-ниско качество".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК преди 1 месец
В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК С УКАЗ НА РУМЕН РАДЕВ Е РЕГЛАМЕНТИРАНО ПРАВОТО НА 10 годишни ПАСПОРТИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ! НО НЕ ИЗДАВАТ 10 годишни ПАСПОРТИ, ЗАЩОТО ТАКА НАМИРАТ РАБОТА НА 600 000 ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ !!! ПРЕДИ 100 ГОДИНИ БРОЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ Е БИЛ 100 ПЪТИ ПО МАЛКО !!! НА УЧИТЕЛИТЕ ЗАПЛАТИТЕ СА БИЛИ ОСИГУРЯВАНИ ПО ЧАСТЕН ПЪТ ОТ УЧИЛИЩНИТЕ НАСТОЯТЕЛСТВА ! ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ЗАЩО ТОГАВА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами сега? Как може? Някой да ви кара да купувате онлайн козунак?
8
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Купете си хлебопекарна TEFAL, както аз направих. Струва някакви си мижави 400 лева и си правете козунак сами. Или си купувайте италиански "Maina" в кутии.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък като има етикети и все едно им е гарантиран произхода. Като в магазините, дето преетикетират с нов срок на годност застоялата стока, ама друго си е да има етикет, поне знаеш, че някой се е постарал да те излъже добре, а? Айде, и без етикети ще минем, и без това вече никой не вярва на етикети.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо просто не си направите козунак? Семейно, с децата.
5
0
 
1
 
! Отговори
ЯЖТЕ, преди 1 месец
,,ОЦВЕТЕН ХЛЯБ ,ПРИГОТВЕН ОТ МАСТАПОЛСКОТО МУРАБЕ,,ОЩЕ
4
2
 
3
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 месец
Язе етикети не ям! Наблягам на козунаците.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочитам етикета и изяждам него с найлона защото съдържанието е като изпит по химия в ХТМУ
2
2
 
6
 
! Отговори
SDA преди 1 месец
аз затова си купувам от Линда Петкова
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък тези с етикетите са толкова качествени,че трябва да си луд,за да си ги купиш.